Blockchain

Topp 10 Blokkjede Plattformer

Topp 10 Blokkjede Plattformer

Topp 10 Blokkjede Plattformer. En utforskning av noen av de mest betydningsfulle blockchain-plattformene som dominerer det moderne digitale landskapet. Nå skal vi utforske de unike egenskapene og bidragene til de forskjellige plattformene, som troner på topp.

Consensys Quorum

Consensys Quorum utgjør et åpen kildekode-protokoll som bygger videre på suksessen til desentraliserte Ethereum.For å koble seg til Ethereum-nettverket, trenger man bare en Ethereum-klient.

Plattformen Consensys Quorum presenterer to klientalternativer. Hyperledger Besu. Som støtter bruk både med offentlige Ethereum-nettverk og tillatte nettverk, og GoQuorum. Som er spesifikt utformet for tillatte nettverk. Besøk nettsiden til Consensys.

Ripple

Ripple fungerer som et blokkjededrevet digitalt betalingsnettverk og protokoll.Ripple bruker teknologi som er finpusset over et tiår, med XRP som sin egen kryptovaluta.Selskapets mål er å utvikle nyskapende kryptoløsninger for en verden uten økonomiske grenser.I motsetning til tradisjonell blokkjebryting bruker Ripple en konsensusmekanisme. Det er en mekanisme, som involverer et nettverk av servere eid av banker for å validere transaksjoner. Ønsker du og besøke nettsiden til Ripple finner du den her.

Hyperledger Fabric

Dette er en plattform, i fra Hyperledger Foundation, er en blokkjede-rammeimplementering. Som fungerer som grunnlag for utvikling av applikasjoner eller løsninger med en modulær arkitektur.Den tillater utskiftbare komponenter, inkludert konsensus- og medlemstjenester, og gir dermed et fleksibelt miljø.Designet for å møte varierte bransjebehov, gir Hyperledger Fabric en unik tilnærming til konsensus for å muliggjøre skalerbar ytelse samtidig som personvernet opprettholdes. Hjemmsiden til Hyperledger Fabrick

Corda

R3s Corda, en ledende aktør innen digitalisering av finansielle tjenester, driver distribuerte applikasjonsplattformer. Den styrer flerpartsarbeidsflyter innen regulert digital finans.Det ble opprinnelig utviklet for å imøtekomme kravene til kunder som opererer i stor skala i regulerte miljøer.Corda oppfyller R3s forpliktelse om å muliggjøre et åpent, tillitsfullt og tilkoblet «nettverk av nettverk» i høytytende, regulerte markeder. Du kan besøke Corda her.

EOSIO

EOSIO står fram som en betydelig åpen kildeplattform for blockchain-innovasjon og ytelse, basert på kryptovalutaen EOS.Internasjonale bedrifter og utviklere benytter plattformen til å utforme sikre, gjennomsiktige og forutsigbare digitale infrastrukturer.EOSIO presenterer seg som rask, fleksibel og fremtidsrettet. Den leverer ledende transaksjonshastigheter i bransjen med en blokketid som forsinkes mindre enn ett sekund. Den har kapasitet til å håndtere et stort antall transaksjoner gjennom parallell prosessering og asynkron kommunikasjon mellom noder. Du kan besøke nettsiden deres her.

TRON

Nettverket, TRON Etablert i 2017. Av Justin Sun, har TRON som mål å «dedikere seg til desentralisering av internett gjennom blockchain-teknologi og desentraliserte applikasjoner».

TRON-nettverket har vedvarende levert imponerende resultater siden hovednettet ble lansert i mai 2018. Kun to måneder senere ble BitTorrent, en pioner innen desentraliserte tjenester. Med nesten 100 millioner månedlige aktive brukere, kjøpt opp og integrert i TRON-økosystemet.I de siste årene har TRON oppnådd betydelig oppslutning, med over 206 millioner brukere på blockchain. Og mer enn syv milliarder transaksjoner. Link til Tron network.

Stellar

Stellar Ved å kombinere en solid, desentralisert blokkjedenettverk. Med et globalt fellesskap av nyskapere gir Stellar byggere muligheten til å frigjøre menneskelig og økonomisk potensiale.Dette skaper muligheter som strekker seg utover grensene og gir enkeltpersoner verktøyene de trenger. For å utvikle nyskapende digitale eiendomsprodukter og tjenester, og dermed forbedre tilgangen til det globale finanssystemet.Plattformen fremhever seg som raskere, rimeligere og mer energieffektiv enn de fleste andre blokkjebaserte systemer.Her er hjemmeisde til Stellar.

Tezos

Med støtte fra en global fellesskap av validatorer, forskere og utviklere. Presenterer Tezos seg som et åpen kildekode blokkjede-protokoll designet for aktiva og applikasjoner. Protokollen ble spesifikt utviklet for å forenkle formell verifikasjon. En metode som øker sikkerheten til kritiske eller økonomisk betydningsfulle smartkontrakter. Ved matematisk å validere nøyaktigheten av koden som styrer transaksjoner. Hjemmesiden til Tezos.

Tezos-protokollen er konstruert for å være sikker, oppgraderbar og holdbar.

Brukere har muligheten til å samhandle direkte og sømløst med hverandre over et desentralisert nettverk, uten behov for mellomledd.

IBM Blockchain

IBM Blockchain, en fullintegrert plattform. Klar for bedriftsbruk, har som mål å forenkle utvikling, styring og drift av et flerinstitutionelt forretningsnettverk.Sentrale fordeler inkluderer optimaliserte flerpartsarbeidsflyter rundt pålitelige, tillatte data og forbedret ytelse gjennom hele verdikjeden ved bruk av blokkjedeapplikasjoner.Bedrifter kan effektivisere delte prosesser, øke ansvarlighet, minimere konflikter og automatisere forsoningsoppgaver.I tillegg kan IBM Blockchain bidra til økt tillit til merkevaren og økte salg. Gjennom bruk av smarte kontrakter som støtter autentisiteten til produkter og åpner opp nye markeder gjennom tokenisering av eiendeler. Her ligger hjemmeside til IBM Blockchain.

Ethereum

Plattformen ble lansert av Vitalik Buterin i 2013. Gir Ethereum-plattformen og programmeringsspråket mulighet for enhver utvikler å bygge og publisere desentraliserte applikasjoner for neste generasjon, som andre brukere kan samhandle med.Ethereum kan benyttes til å kode, desentralisere, sikre og handle med nesten hva som helst. Fra domenenavn og finansielle utvekslinger til kontrakter og avtaler.Med en bevissthet om bærekraftighet, gikk Ethereum over fra en proof-of-stake-algoritme til proof-of-work. Gjennom prosessen kjent som ‘The Merge’, som angivelig reduserte energiforbruket med opptil 99 prosent. Skulle du ønske og beske hjemmesiden til Etherum, finner du den her.

Oppsumert

Det er viktig og ha en helhetlig forståelse av ulike blockchain-plattformer og deres bidrag til det digitale landskapet. Ethereum, grunnlagt av Vitalik Buterin, skiller seg ut som en allsidig plattform for desentralisert applikasjonsutvikling. Den nylige overgangen fra proof-of-stake til proof-of-work understreker Ethereum’s engasjement for bærekraftighet.

Hver plattform har sitt eget formål og styrker, og det er spennende å se hvordan de bidrar til å forme fremtiden for desentralisert teknologi. Dette mangfoldet gir utviklere og bedrifter et bredt spekter av verktøy for å realisere sine visjoner og revolusjonere ulike sektorer. Blockchain fortsetter å være en drivkraft for digital transformasjon. Og disse plattformene står som sentrale aktører i den pågående utviklingen mot en mer desentralisert og tilkoblet verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *