Krypto Nyheter

Hong Kong Arrestasjoner 1.8 milliarder dollar i kryptosvindel

Hong Kong Arrestasjoner 1.8 milliarder dollar i kryptosvindel

Hong Kong Arrestasjoner 1.8 milliarder dollar i kryptosvindel. Politiet i, Hong Kong. Arresterte. 3 personer i forbindelse med en 1.8 milliarder dollar hvitvasking av, penger. Penger som involverer en krypto-plattform. De mistenkte, en 42 år gammel kvinne og to menn på henholdsvis 48 og 60 år. Er beskyldt for å lede et komplekst system som involverer flere skall-selskaper og krypto-plattformer.

Tollmyndighetene avdekket unormalt store transaksjoner på bankkontoer knyttet til skall-selskaper som mangler skatteregnskaper eller fysiske adresser. Disse kontoene, som håndterer opptil HK$39 millioner daglig, vakte mistanke, noe som førte til en grundig etterforskning.

Fem selskaper

De mistenkte skal angivelig ha etablert fem selskaper og 18 lokale bankkontoer mellom juni 2021 og juli 2022, og har fasilitert over 1,000 mistenkelige transaksjoner. Operasjonen involverte overføring av midler fra ukjente kilder gjennom flere enheter, noe som kompliserte pengesporet.

Florence Yeung Yee-tak, leder av tollens finansielle etterforskningsdivisjon, fremhevet utfordringene ved å etterforske krypto-relatert hvitvasking av penger på grunn av dens jurisdiksjonelle fleksibilitet. Til tross for disse hindringene, handlet tollen på etterretning, gjennomførte grundige analyser av kapitalstrømmer og finansielle etterforskninger for å begrense kriminaliteten.

Les og de vanligste typen av kryptosvindel: her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display