Krypto NyheterKryptovaluta

De største kryptosvindlene i 2024

De største kryptosvindlene i 2024

De største kryptosvindlene i 2024. Kryptosvindel fortsetter å fornye seg og bedra millioner av investorer. Svindlerne overbeviser investorer med sine vittige ord og overtalende tone. Det fungerer ofte effektivt. Når de først svindler noen investorer, gjentar de samme prosessen, men under et annet navn.

Kryptosvindel ligner generelt sett på andre svindeltyper, bortsett fra at svindlerne er ute etter kryptoaktivaene dine i stedet for kontanter. Målet deres er å manipulere investorer til å avsløre personlig informasjon eller overføre digitale eiendeler til svindlerens konto.

Under en paneldebatt arrangert av IIM-Kozhikode, uttalte P Vasudevan, en lederdirektør ved Reserve Bank of India, at kryptovalutaer ikke kan refereres til som «valutaer» da de ikke har noen underliggende verdi. RBI har vært kritisk til nyere valutaer som bitcoins og hevder at de utgjør en systemisk risiko for finanssystemene.

GainBitcoin

De største kryptosvindlene i India Svindelen med GainBitcoin Ponzi Scheme Svindelen med GainBitcoin Ponzi-skjemaet fant sted i 2018. Forretningsmannen Amit Bhardwaj lurte over 8 000 enkeltpersoner for til sammen INR 2 000 crore. Han konstruerte et flernivåmarkedsføringssvindel, manipulerte og lokket investorer til å bytte Bitcoins mot lovet høy avkastning. Han introduserte en 18-måneders kontrakt som garanterte dem en avkastning på 10 prosent.

Morris Coin

Svindelen med Morris Coin Svindelen med Morris Coin dukket opp i 2022. Det var også den nyeste svindelen innen kryptosvindel i India. Angivelig ble over 900 investorer offer for en nettside som fremmet en forfalsket krypto kalt Morris-coin. Ofrene deltok i den innledende tilbudet av den falske kryptovalutaen. Svindelen beløp seg til INR 1 200 crore.

Karnataka

Skandalen med Karnataka Bitcoin Skandalen med Karnataka Bitcoin fant sted i 2021. Skandalen så Central Crime Branch, den spesialiserte etterforskningsenheten til Karnataka-politiet, beslaglegge 31 bitcoins verdt INR 9 crore fra en hacker basert i Bengaluru i november 2021.

STA Token

STA Token STA Token, et selskap som lurte over 20 000 personer og samlet inn INR 1 000 crore gjennom påståtte kryptoinvesteringer. Dette ble avslørt som en landsdekkende kryptosvindel av State Crime Branch. STA Token-selskapet ble beskyldt for å drive med urettmessig pengeomløp og ulovlig flernivåmarkedsføring uten godkjenning fra Reserve Bank of India. Gurtej Singh Sidhu og Nirod Das, de to lederne av selskapet, ble pågrepet for å planlegge Ponzi-skjemaet, og Economic Offences Wing (EOW) beslagla kontoene deres, som inneholdt skyggefulle pengeinnskudd på over INR 15 crore.

2024

Vanlige kryptosvindler å se opp for i 2024 Bitcoin-investeringsskjemaer I dette skjemaet kontakter svindlerne investorer under påskudd av erfarne investeringsforvaltere. Disse enkeltpersonene hevder å ha samlet inn millioner av mennesker gjennom kryptoinvesteringer og forsikrer dem om lønnsom avkastning.

Phishing

Phishing-svindler Phishing-svindler er ikke nye, men forblir fortsatt utbredt. Svindlere distribuerer e-poster som inneholder skadelige lenker til forfalskede nettsteder og samler inn personlig informasjon, inkludert data for kryptolommeboknøkkel. I motsetning til passord, får brukere bare én unik privat nøkkel for lommeboken sin. Imidlertid, hvis denne nøkkelen blir stjålet, kan det være utfordrende å rette opp situasjonen. Hver nøkkel er unik, og dermed krever det å opprette en ny lommebok hvis den blir stjålet.

Pumpe og dump

Pumpe og dump-skjemaer Pumpe og dump-skjema innebærer at svindlere kunstig øker kryptoprisen ved å koordinere kjøp og positiv promotering av den. Deretter selger de raskt ut beholdningene sine, noe som fører til at prisen faller og etterlater intetanende investorer med verdiløse tokens.

Rug Pull

Rug Pull-svindler Rug Pull-svindel innebærer at investeringssvindlere kunstig øker mynten for å tiltrekke finansiering, verdi av et nytt prosjekt eller ikke-utbyttbar token (NFT). Når de har sikret midlene, forsvinner de med kapitalen. Kodingen som er innebygd i disse investeringene forhindrer investorer fra å selge bitcoin etter kjøpet, og gjør dermed investeringen deres verdiløs.

Initial Coin Offerings

Falske Initial Coin Offerings Falske ICOer lokker investorer med muligheten for lønnsom avkastning på et angivelig banebrytende nytt kryptoprosjekt. Likevel viser prosjektet seg ofte å ikke eksistere, noe som fører til at de innsamlede midlene forsvinner.

AI-svindel

Ettersom kunstig intelligens (AI) blir stadig mer utbredt, oppdager gjerningsmenn nye metoder for å utnytte kryptomarkedet. Ved å bruke AI-chatbots kan angripere samhandle med brukere, promotere falske tokens og tilby veiledning. Disse chatbotsene er programmert til å informere investorer om jevn lønnsomme investeringsmuligheter, som ofte utvikler seg til pumpe-og-dump-skjemaer som har som mål å kunstig øke tokensverdier før de gjennomfører et salg.

Hvordan identifisere kryptosvindler

Håndter lommeboknøklene dine nøye: Hver kryptolommebok er utstyrt med en unik nøkkel for tilgang. Det er avgjørende å beskytte lommeboknøkkelinformasjonen og sørge for å beholde full kontroll over tilgangen til den.

Bruk lommeboken din med omhu: Når du håndterer betydelige summer i kryptovaluta, bør du ta ekstra forholdsregler for å beskytte eiendelene dine. Implementer robuste sikkerhetsprotokoller som tofaktorautentisering, vurder å skaffe deg forsikringsdekning mot potensielle svindeltilfeller, og lagre en betydelig del av beholdningen din i kalde lommebøker.

Sikre lommeboken din: Når du investerer i krypto, sørg for at du eier en lommebok med private nøkler. Hvis et selskap ber deg om nøklene dine for å delta i investeringer, er det sannsynligvis en svindel. Hold lommeboknøklene dine konfidensielle.

Overvåk lommebokappen din nøye: Når du initierer pengeoverføringer, start med et svært lite beløp for å verifisere autentisiteten til en kryptolommebokapp. Hvis du opplever mistenkelig aktivitet mens du oppdaterer lommebokappen din, pause oppdateringen og avinstaller applikasjonen.

Invester bare i forståelige prosjekter: Hvis du mangler tilstrekkelig klarhet om hvordan en spesifikk krypto fungerer, ta en pause og gjennomfør grundig forskning før du bestemmer deg for kryptoinvesteringen din.

Vær forsiktig med sosiale medieannonser: Kryptosvindlere utnytter ofte sosiale medier for å markedsføre falske ordninger. Vær skeptisk når du kommer over krypto-muligheter på sosiale medieplattformer og gjennomfør grundig research.

Gjennomfør grundig undersøkelser: Etablerte kryptoer er generelt legitime, men for mindre kjente, gjør grundig research. Søk etter whitepapers, autentiske anmeldelser og attester, og undersøk teamet bak kryptovalutaen. Konsulter en anerkjent liste over falske kryptoer for svindelverifisering. Vurder gjennomførbarheten: Selskaper som forsikrer investorer om garanterte avkastninger eller umiddelbar rikdom er sannsynlige svindler. Vær forsiktig med muligheter hvis de virker for gode til å være sanne.

Hvordan Unngå krypto-Svindel

Med økte risikoer knyttet til digitale eiendeler, er det viktig å være forsiktig for å unngå å bli lurt av krypto-svindel. Du må følge disse tipsene for å unngå crypto-svindel:

Ikke svar på uønsket kontakt. Vær klar over at uansett hvem som kontakter deg fra hvilken som helst finansiell institusjon eller til og med din crypto-megler, er det beste å ikke svare på noen av samtalene eller meldingene. Du kan personlig sjekke instituttets offisielle nettside og kontakte dem uavhengig via det offisielle nummeret.

Sjekk før du klikker. Du må ikke klikke på vedlegg eller lenker sendt fra ukjente kontakter.

Hold kontoer separate. Ikke lenk varig dine cryptocurrency-meglerkontoer til dine tradisjonelle bankkontoer.

Sett umiddelbart på vent. Hvis det oppstår unormal aktivitet på kontoen din, ikke vent, bare sett på vent for fremtidige transaksjoner fordi forebygging er bedre enn kur.

Bruk anerkjente selskaper. For å sikre din crypto-sikkerhet og personlige sikkerhet, bruk en lommebok fra et anerkjent selskap, som Exodus og MetaMask er anerkjente varme lommebøker eller Ledger, Trezor eller Bitbox er anerkjente kalde lommebøker, du kan vurdere.

Se etter HTTPS. En URL bør ha HTTPS i stedet for bare HTTP, for cryptocurrency-utveksling eller lommebok som indikerer at nettstedet har sikret og kryptert trafikk.

Krypto-svindlere blir stadig mer sofistikerte. Derfor er det alltid viktig å være på vakt. Før du investerer i et kryptoprosjekt, er det viktig å gjøre undersøkelser. Se etter sterke, store og solide kryptosamfunn, oppdateringer til kryptoprosjektet, anmeldelser og ikke minst whitepaper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display