Hva er

Hva er XBT i krypto

Hva er XBT i krypto

Hva er XBT i krypto. Når krypto blir mer populært, dukker det opp mange kompliserte navn, token og symboler. Dette kan gjøre ting forvirrende for folk som er nye i krypto. Men historien om «XBT» er ikke ny.

Forklart enkelt, XBT er den mindre kjente ticker-symbolet for Bitcoin. Hvorfor kaller noen kryptobørser Bitcoin XBT i stedet for BTC? Dette kan virke merkelig ved første øyekast. Men begrunnelsen for XBT gir mening når vi ser nærmere på det. Bitcoin ble opprettet i 2009 av Satoshi Nakamoto. På den tiden hadde den ikke et symbol. Den ble bare kalt «Bitcoin.» Forkortelsen BTC ble naturlig nok populær i kryptofellesskapet etter hvert. Imidlertid bestemte International Organization for Standardization (ISO) at Bitcoin trengte en offisiell internasjonal valutakode. Disse kodene starter med «X» basert på ISO-regler. Derfor tildelte ISO Bitcoin koden «XBT» i stedet for den populære BTC. Begge versjonene ble værende.

Adoptert ISO-koder

Er XBT like bredt akseptert og kjent som BTC? Mens BTC er mer populært, bruker noen grupper fremdeles XBT også. På samme måte har noen børser adoptert ISO-koder, derfor har de adoptert XBT i stedet for BTC. Men BTC dominerer fortsatt daglig samtale og detaljhandelstransaksjoner.

Kjennskap avler trygghet – BTC føles etablert og forankret i kryptos opprinnelse. Men ettersom noen børser sørger for å overholde reglene til lokale myndigheter, kan XBT fortsette å vinne terreng på visse områder. Til syvende og sist peker begge tickerne mot Bitcoin, som «pop» og «soda» refererer til den samme brusen.

Hvilke handelsplattformer bruker XBT i stedet for BTC? Flere større børser bruker XBT, inkludert BitMEX og Kraken (Futures). Disse børsene har tilpasset seg ISO-standarder for Bitcoins valutabetegnelse. Store finansinstitusjoner som Chicago Mercantile Exchange (CME) og Chicago Board Options Exchange (CBOE) bruker også XBT for handel med Bitcoin futures.

Hvordan kjøper jeg XBT

Å kjøpe XBT, eller BTC (den mer populære ticker-symbolet), er ganske enkelt for vanlige investorer.

Det første steget er å velge en kryptobørs som støtter BTC, som for eksempel Binance. Disse plattformene lar deg koble bankkontoen din eller debetkortet ditt for å finansiere kontoen din. De fleste børser krever KYC for å overholde reglene mot hvitvasking av penger. Når kontoen din på børsen er finansiert. Navigerer du enkelt til siden for BTC-handelspar og skriver inn beløpet du ønsker å kjøpe. Børser støtter markedsordrer som kjøper BTC (XBT) til gjeldende markedspris. Eller grenseordrer som setter en maksimal pris du er villig til å betale per mynt, og så er det gjort! Du har BTC (eller XBT) i lommeboken din! Nå kan du enten beholde eiendelen din på børsen eller flytte den til kald lagring. Start smått, undersøk anerkjente børser, og aktiver tofaktorautentisering for å trygt begynne å kjøpe og holde denne populære digitale eiendelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *