Kryptovaluta

Norske Kryptobørser

Norske Kryptobørser

Norske Kryptobørser.Norge har opplevd en markant økning i interesse for kryptomarkedet de siste årene. Flere norske kryptobørser tilbyr nå en rekke tjenester for kjøp, salg og handel med kryptovaluta. Disse plattformene tiltrekker seg både erfarne investorer og nye brukere med deres brukervennlige grensesnitt og sterke sikkerhetstiltak. Sammen utforsker vi de fremste aktørene i det norske kryptolandskapet, deres unike tilbud, og hva som skiller dem fra internasjonale konkurrenter. Her er en nyttig innledning til de mest populære og pålitelige kryptobørsene i Norge, ideelle for nybegynnere:

Når man skal ta steget inn i kryptovalutaens verden, er det viktig å velge en børs som er både trygg og brukervennlig. I Norge finnes det flere kryptobørser som er kjent for sin seriøsitet og gode brukerstøtte. Disse plattformene legger til rette for enkel navigasjon og tilbyr nyttige læringsressurser, noe som gjør dem ideelle for førstegangsinvesterere. Vi skal nå utforske noen av de mest anbefalte kryptobørsene for de som er nye til kryptovaluta, og se hva som gjør dem spesielt egnet for nybegynnere.

Firi

Norske Kryptobørser - Firi_valutaen
Bildet: Skjermdump Firi

Nordisk Kryptobørs

Firi (tidligere kjent som MiraiEx). Er en nordisk kryptobørs hvor du kan selge og kjøpe kryptovaluta. For tiden kan du kjøpe bitcoin, ethereum, cardano, litecoin, XRP, DAI (stablecoin), polkadot, og solana. Firi ble grunnlagt av Thuc Tuan Hoang og Øyvind Kvanes i 2017, da de så behovet for en lokal kryptobørs. Thuc og Øyvind kontaktet de dyktigste personene de kjente i teknologibransjen: Utviklerne Steffen Eriksen, Kien Vu, Cong-Nguyen Nguyen og André Høøk, UX-designerne Maren Kleppan og Amanda Hammarberg, samt forretningsutvikleren Hoang Minh Trinh. Teamet brukte all sin fritid fra 2018 til 2021 på å bygge det som i dag er den største tjenesten for handel med kryptovalutaer i Norden. I dag har over 200 000 nordboere valgt Firi.

Emisjoner

I mars 2021, da kjent som MiraiEx, hentet Firi inn 12 millioner NOK i en emisjon ledet av Skyfall Ventures. Dette var et viktig skritt for å styrke selskapets finansielle stilling og videreutvikle tjenestene.

I januar 2022 fulgte Firi opp med å hente inn ytterligere 60 millioner NOK i en emisjon, denne gangen med Schibsted som deltaker. Denne emisjonen bidro til ytterligere vekst og utvikling av selskapet.

I januar 2023 ble det hentet inn enda 46 millioner NOK i en emisjon på Dealflow. Denne investeringen var nok en bekreftelse på Firii sin posisjon i markedet og støtter deres fortsatte vekst og innovasjon innen kryptovalutasektoren.

Meglerfunksjon

Firi har utviklet en brukervennlig meglerfunksjon som gjør det enkelt for mindre erfarne brukere å kjøpe Bitcoin. Denne funksjonen er strippet for unødvendig kompleksitet, og tilbyr en klar og direkte kjøpsopplevelse.

Firi og skattemelding

Firi tilbyr et systematisk oppsett for å hjelpe deg med skatteberegningen av dine kryptoinvesteringer. Skatteberegningen av kryptovaluta er viktig, da den anses som formue og skal rapporteres i skattemeldingen hvert år.

Her er hva du må føre i skattemeldingen:

 • Formue: Verdien av din kryptovaluta ved årsskiftet.
 • Gevinst: Samlet gevinst fra realisering av kryptovaluta i løpet av fjoråret.
 • Tap: Samlet tap fra realisering av kryptovaluta i løpet av fjoråret.
 • Inntekt: Kapitalinntekter som inkluderer staking, bonuser og mining.
 • Utgifter: Eventuelle utgifter, som uttaksgebyrer, som kan trekkes fra i skatten.

Firi-appen gjør det enkelt å beregne skatten på dine kryptotransaksjoner. Den beregner automatisk gevinst, tap, formue, og kapitalinntekter fra dine aktiviteter. Du behøver ikke bekymre deg for kompleksiteten i skatteregler da appen tar hensyn til alle nødvendige faktorer, inkludert fradrag av transaksjonsgebyrer. Firi har sin egen «skatteberegningsapp«

Realisering av kryptovaluta betyr at du enten registrerer en gevinst eller et tap, avhengig av verdiforandringer ved salg. Det er kun realiserte gevinster og tap som skal skattes. Ved å holde kryptovaluta, påvirker du din formuesverdi som skal føres i skattemeldingen. Firi-appen sikrer at alle disse aspektene håndteres korrekt for en feilfri skattemelding. Du kan lese mer om kryptovaluta og skatt her, Skatt på bitcoin og annen kryptovaluta

Her er en oversiktlig tabell over fordelene og ulempene ved å bruke Firi:

FordelerUlemper
Veldig god sikkerhetBegrenset utvalg av kryptovalutaer
God kundestøtteRelativt høye gebyrer i forhold til mange internasjonale kryptobørser
Lettvint registrering ved hjelp av Vipps eller E-mail, og Bank-IDIngen giring og marginhandel
Trading på farta med Android og iOS app
Fullt integrert med norske banker
Verktøy for forenklet skattemelding
Tilbyr egne versjoner for nybegynnere og viderekomne
Registrert hos Finanstilsynet i Norge
Handel med kryptovaluta direkte i norske kroner

Denne tabellen gir en klar fremstilling av hva man kan forvente av tjenester og eventuelle begrensninger hos Firi.

Norwegian Block Exchange (NBX)

Norwegian Block Exchange (NBX)
Bildet: Skjermbildet NBX

NBX er en norsk kryptobørs hvor du kan kjøpe, selge og oppbevare kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple, Dogecoin, Litecoin, Uniswap, MATIC, USDC og LINK. Vi er et norsk selskap med en global tilstedeværelse, og vi er registrert hos det norske Finanstilsynet.

På NBX jobber vi med å utvikle tjenester som bygger på fremtidens finansielle infrastruktur. Vårt mål er å åpne dørene til krypto- og blockchain-verdenen, slik at alle som ønsker det kan benytte seg av sikre, raske og rimelige tjenester. I dag er vi en handelsplattform for kryptovaluta, og i fremtiden ønsker vi å bli din partner innen bank og finans.

Hvorfor velge NBX?

NBX er på lik linje med Firi, registrert hos Finanstilsynet, og vi legger stor vekt på compliance, AML og KYC. Vi tilbyr handel i populære kryptovalutaer direkte i valutaer som NOK, SEK, DKK og EUR. Våre kunder kan også kjøpe kryptovaluta med kort eller Vipps. For større transaksjoner tilbyr vårt meglerbord en personlig OTC-tjeneste.

Utvalget du kan investere i hos NBX

KryptovalutaSymbol
CosmosATOM
USD CoinUSDC
BitcoinBTC
ChainlinkLINK
DogecoinDOGE
EthereumETH
LitecoinLTC
Stellar LumensXLM
RippleXRP
CardanoADA
PolygonMATIC
UniswapUNI

Ny og populær

NBX, en ny og populær norsk kryptobørs, ble lansert i 2020. Eierne, også kjent fra Norwegian Air Shuttle, er profilerte aktører i norsk næringsliv. NBX er regulert av det norske Finanstilsynet. Dette garanterer trygg handel for norske brukere. Plattformen tilbyr enkel registrering via norsk nettbank. Dette forenkler pengeoverføringer betraktelig. Hos NBX handles kryptovaluta primært i norske kroner. Dette sparer nordmenn for ekstra valutavekslingsgebyrer, som ofte påløper ved handel på utenlandske børser.

FordelerUlemper
Trygghet garantert av det norske FinanstilsynetLite utvalg av kryptovalutaer
Integrasjon med BankID og det norske bankvesenet gir lynrask overføringIkke mulighet for kjøp med kredittkort
Handel i norske kronerRelativt høye gebyrer i forhold til internasjonal standard
Ekstra lettvint registrering og verifisering for nordmenn med BankIDFortsatt relativt få tjenester tilgjengelige i forhold til internasjonale konkurrenter
Fullt integrert med norske banker
Verktøy for forenklet skattemelding
Tilbyr egne versjoner for nybegynnere og viderekomne
Registrert hos Finanstilsynet i Norge
Handel med kryptovaluta direkte i norske kroner

Kaupang Krypto

Kaupang Krypto
Bildet: Skjermdump Kaupang

Kaupang Krypto: Norges Ledende Megler for Virtuell Valuta

Kaupang Krypto Omtaler seg selv som «Norges Ledende Megler for Virtuell Valuta» skiller seg ut som en fremtredende aktør innen kryptovaluta i Norge, tilbyr omfattende vekslings- og oppbevaringstjenester for både privatpersoner og bedrifter. Som del av Arcane Crypto-konsernet, notert på Nasdaq First North Growth Market, opprettholder Kaupang høyeste standarder for sikkerhet og pålitelighet, under tilsyn av det norske Finanstilsynet.

Tilpasset Tjenester for Bedrifter

Forståelsen for spesifikke utfordringer norske bedrifter møter med kryptovaluta-investeringer er dypt integrert i Kaupangs tilbud. De tilbyr fleksible løsninger og dyptgående kunnskap for å navigere i kryptovalutamarkedet effektivt, støttet av et team med omfattende erfaring innen finans og teknologi.

Markedsledende Fordeler

 • Dyp Likviditet: Gjennom partnerskap med ledende likviditetstilbydere og børser både i og utenfor Europa sikrer Kaupang konkurransedyktige priser og bredt utvalg av kryptovalutaer.
 • Personlig Support: Kaupang tilbyr dedikert støtte gjennom private account managers og meglere som sikrer en skreddersydd handelsopplevelse via direkte kommunikasjon og møter.
 • Avanserte Verktøy: Plattformen er utviklet for enkel navigering, og inkluderer verktøy for forenklet skatterapportering og sikker oppbevaring av virtuelle valutaer.

Fokus på Sikkerhet og Compliance

Registrering hos Finanstilsynet understreker Kaupangs forpliktelse til å operere innenfor strenge regulatoriske rammer. Dette sikrer at kundenes investeringer behandles med strengeste sikkerhetsprotokoller.

Meglertjenester og Integrering Kaupang Krypto er fullt integrert med det norske nettbank-systemet, noe som forenkler prosessen med kjøp og salg av kryptovaluta. Med tjenester som fungerer direkte med norske kroner, reduserer Kaupang barrierer for nye og eksisterende krypto-investorer ved å tilby en sømløs bankopplevelse.

Kryptonøkkelinformasjon

 • Antall Kryptovalutaer: 54
 • Tjenester: Børs
 • Innskudd/Uttak: Ingen gebyrer
 • Handelsgebyr: Ingen

Brukervennlighet og Tilgjengelighet Registrering på Kaupang Krypto er enkel med bruk av BankID, og norske brukere kan benytte seg av nettbank for alle transaksjoner. Dette gjør Kaupang særlig attraktivt for de som verdsetter enkelhet og sikkerhet i sin investeringspraksis.

Inviterer til Dialog

Kaupang oppfordrer potensielle og eksisterende kunder til å ta kontakt for å diskutere hvordan de kan støtte deres kryptovaluta-behov. Med fokus på personlig service og tilpassede løsninger, er Kaupang dedikert til å forenkle kryptovaluta for norske brukere og bedrifter.

Kryptovalutaer

KryptovalutaTicker
BitcoinBTC
EthereumETH
LitecoinLTC
ChainLinkLINK
USD CoinUSDC
PolygonMATIC

Fordeler og ulemper

FordelerUlemper
Registrert av Finanstilsynet, som betyr større trygghet for norske investorerMeglertjeneste, som gjerne betyr noe høyere gebyrer enn det man finner på vanlige kryptobørser
Lettvint og rask overføring med NettbankIkke mulighet for kjøp med kredittkort
Enkle transaksjoner i norske kronerFortsatt relativt få tjenester tilgjengelige i forhold til internasjonale konkurrenter
Bedre utvalg av kryptovalutaer enn de norske kryptobørsene
Enkel registrering med Bank ID

JuJU

Norske Kryptobørser - JuJU_valutaen
Bildet: Skjermbildet JuJu

JuJu (tidligere Bitnord)

JuJu er en norsk kryptobørs grunnlagt av tre norske kryptoentusiaster med bakgrunn innen data, IT, og økonomi. Som en av få kryptobørser i Norge godkjent av Finanstilsynet, tilbyr JuJu en sikker og brukervennlig plattform for handel med kryptovaluta.

KryptovalutaTicker
BitcoinBTC
EthereumETH
LitecoinLTC
ChainLinkLINK
USD CoinUSDC
PolygonMATIC

Kjernefunksjoner og Tjenester

 • Registrering og Sikkerhet: Enkel registrering og innlogging muliggjøres via Vipps, Bank-ID eller e-post. JuJu legger stor vekt på sikkerhet, med full likviditetsdekning for alle investeringer.
 • Lave Kostnader: JuJu skiller seg ut ved å tilby handel med kryptovaluta til de laveste kostnadene, sikrer en kostnadseffektiv tilgang til kryptovalutamarkedet.
 • Innskuddsmetoder: Brukere kan sette inn penger gjennom Open Banking (Neonomics) eller bankoverføring, noe som tilrettelegger for enkel og smidig finansiell transaksjon.
 • OTC Handler: For større transaksjoner tilbyr JuJu OTC-avtaler for kjøp og salg av kryptovaluta over 200 000 NOK, som støtter et bredere utvalg av kryptovalutaer enn standard handelsopsjoner.
 • Verveprogram: JuJu tilbyr et verveprogram der brukere kan tjene opp til 100 NOK for hver ny kunde de verver. Den vervede kunden mottar også en bonus, noe som stimulerer til vekst og engasjement blant brukerne.

Tilbudte Kryptovalutaer

 • Standard Tilbud: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), ChainLink (LINK), USD Coin (USDC) og Stable NOK (NOK).
 • OTC Tilbud: Tilbyr et større utvalg av kryptovalutaer gjennom Over-the-counter avtaler.

Firmakultur og Verdier JuJu representerer positiv energi, god flyt og den magiske følelsen når ting «klaffer». Selskapets navn og tilnærming reflekterer denne holdningen og ønsket om å tilby kundene en enkel, trygg og positiv opplevelse i kryptovalutaverdenen.

Avslutning JuJu fortsetter å vokse og innovere i det norske kryptomarkedet, tilbyr toppnivå tjenester som gjør digital valutahandel tilgjengelig og sikker for alle norske brukere. Med sitt brukerfokuserte design og integritet, er JuJu et pålitelig valg for både nye og erfarne kryptoinvestorer.

Fordeler og Ulemper

FordelerUlemper
Registrert av Finanstilsynet, som betyr større trygghet for norske investorerMeglertjeneste, som gjerne betyr noe høyere gebyrer enn det man finner på vanlige kryptobørser
Lettvint og rask overføring med NettbankIkke mulighet for kjøp med kredittkort
Enkle transaksjoner i norske kronerFortsatt relativt få tjenester tilgjengelige i forhold til internasjonale konkurrenter
Bedre utvalg av kryptovalutaer enn de norske kryptobørsene
Enkel registrering med Bank ID

Oppsummert

Som vi har sett, tilbyr Firi, NBX, Kaupang Krypto, og JuJu unike tjenester og muligheter for handel med kryptovaluta i Norge. Hver av disse plattformene har sine særtrekk, fra Firi’s enkle oppsett og sterke sikkerhetsmekanismer, til NBX’s omfattende markedstilgang og Kaupang Krypto’s fokus på skreddersydde løsninger for norske bedrifter. JuJu tilbyr også en moderne tilnærming med sin kundevennlige plattform og varierte handelsmuligheter. Når du velger en kryptobørs, er det viktig å vurdere hvilke funksjoner som best møter dine handelsbehov og sikkerhetskrav.

Disclaimer: Vær oppmerksom på at detaljer om kryptobørser, inkludert gebyrer, funksjoner og tilbudte tjenester, kan endre seg over tid. Informasjonen i denne artikkelen kan ha endret seg etter publisering. Vi anbefaler at du gjør egne undersøkelser og vurderer de siste oppdateringene fra hver børs før du tar investeringsbeslutninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *