Crypto millionær

Hvem er de største Bitcoin-millionærene

Hvem er de største Bitcoin-millionærene

Hvem er de største Bitcoin-millionærene. Bitcoin er en digital eiendel og betalingssystem med en markedsverdi på rundt 1,35 billioner dollar per 10. april 2024. Mange anser det for å være en av de mest vellykkede digitale valutaene som noensinne er skapt. Den første bitcoin-børsnoterte fondet (ETF) ble lansert i oktober 2021, og drev kryptovalutaen til en høyde på 69 000 dollar. I mars 2024 nådde kryptovalutaen 75 830 dollar på Exmo, en børs i Polen.

Bitcoins meteoriske oppgang siden 2009 har skapt en overraskende og mangfoldig gruppe millionærer (og milliardærer). Men hvem eier mest bitcoin? Det er vanskelig å si hvem som eier mest bitcoin, da lommebokadresser er anonyme hvis de ikke er knyttet til eierens navn. Den eneste måten å vite det på er hvis eieren har offentliggjort sine beholdninger.

Her er en liste over gründere eller investorer som har samlet mest nettoverdi fra Bitcoin, Kryptovaluta samt andre kryptorelaterte forretningerr. I hvert fall ifølge offentlig kunnskap. Mange bitcoin-innehavere har skapt sin rikdom ved å utvikle produkter for å vokse Bitcoins fortsatt umodne økosystem. For eksempel har noen skapt børser for handel med kryptovaluta og de derivatene som har oppstått fra det.

Nøkellpunkt

Lansert i 2009, er Bitcoin den første og forblir den mest vellykkede blockchain-baserte kryptovalutaen i verden. Prisen på Bitcoin er volatil, og varierer fra under 10 dollar i 2010 til en høyde på 75 830 dollar i mars 2024. De fleste fremste Bitcoin-milliardærene ble rike ved å skape produkter og tjenester for å utvikle kryptovalutaøkosystemet. Denne generelle prisøkningen har også skapt millioner for folk som kjøpte og beholdt sine bitcoins. Disse tidlige adopterne håpet på en lukrativ mulighet, begynte å samle eller utvinne i de tidlige dagene, og holdt på.

Changpeng Zhao (CZ)

Hvem er de største Bitcoin-millionærene - Changpeng Zhao_valutaen

Han grunnla Binance, verdens største kryptovalutabørs etter handelsvolum. Ifølge Forbes var Zhaos nettoverdi 33 milliarder dollar i april 2024. Zhao, som immigrerte til Canada fra Kina i en alder av 13 år, kom til Bitcoin gjennom et pokerspill med venner. Deretter satset han fullt og helt på kryptovalutaer, til og med solgte han leiligheten sin for Bitcoin i 2014. Binance, som ble startet i 2017, håndterer transaksjoner som løper opp i milliarder av dollar daglig. Selv om den kanskje ikke er like kjent som Coinbase for amerikanske kunder, er Binance større og tilbyr flere mynter og derivater til kundene enn sin hovedkonkurrent.

Børsens raske oppstigning har tatt på dens regulatoriske stilling. Den er under regulatorisk tilsyn i noen finansjurisdiksjoner og har vært tvunget til å operere uten et hovedkontor.

Brian Armstrong

Hvem er de største Bitcoin-millionærene - Brian Armstrong_valutaen.png

Grunnla Coinbase, Nord-Amerikas største kryptovalutabørs etter handelsvolum. Han var med på å grunnlegge børsen i 2012 etter at han sluttet i jobben sin som programvareingeniør hos Airbnb. Brian Armstrong eier angivelig 19 % av Coinbase og var anslått til å være verdt 10,7 milliarder dollar av Forbes i april 2024.

På grunn av sitt brukervennlige grensesnitt og troverdighet, anses Coinbase som inngangsporten for privatinvestorer til å bli med i kryptoøkosystemet. Børsen har opplevd mange problemer, som stopp i handelen mens de prøvde å skalere operasjoner midt i kryptovolatilitet. Børsen ble børsnotert i april 2021 og hadde en total markedsverdi på 60,1 milliarder dollar ved handelsslutt 9. april 2024. Armstrong sa han startet Coinbase fordi han ønsket at verden skulle ha et «globalt, åpent finanssystem som drev innovasjon og frihet.»

Giancarlo Devasini

Hvem er de største Bitcoin-millionærene - Giancarlo Devasini_valuaten.png

Er en gründer og tidligere plastikkirurg som utviklet en interesse for kryptovaluta. Han tjenestegjør som finansdirektør for kryptovalutabørsen Bitfinex og Tether, den populære stablecoinen.

Devasini startet sin karriere i teknologi etter å ha bestemt seg for at medisin ikke var veien han ville gå. Han startet en bedrift, begynte å importere datadeler, og vokste selskapet sitt. Etter at han pensjonerte seg, ble han interessert i kryptovaluta, møtte grunnleggeren av Bitfinex i 2012, hjalp ham med å vokse børsen, og har vært involvert i krypto siden da.

Forbes estimerte at Devasini eier en omtrentlig 47 % andel i Tether og er verdt omtrent 9,2 milliarder dollar.

Michael Saylor

Hvem er de største Bitcoin-millionærene - Michael Saylor _valutaen.png

Bitcoin har tiltrukket seg mange utradisjonelle investorer gjennom årene. Ingen har imidlertid den iveren og entusiasmen som Michael Saylor, administrerende direktør i programvareselskapet MicroStrategy Inc. (MSTR). Firmaet begynte å erverve kryptovalutaen i august 2020 ved å snappe opp bitcoin for 250 millioner dollar. På den tiden sa firmaet at de kjøpte kryptovalutaen for å bedre utnytte kontantbeholdningen på sin balanse.

Over tid har Saylor blitt en ivrig støttespiller for Bitcoin og har deltatt på nyhets- og kryptovalutakonferanser for å forkynne dens fordeler og bruksområder. I desember 2021 hadde MicroStrategy økt sine beholdninger i Bitcoin til 3,5 milliarder dollar, ved å kjøpe kryptovalutaen under prisfall.

I desember 2022 gjorde Microstrategy et nytt kjøp, og la til 2500 flere bitcoins i sine beholdninger. Selskapet fortsetter å kjøpe kryptovalutaen, og per april 2024 har det omtrent 214 246 bitcoins omtrent 13,6 milliarder dollar.

Forbes anslår Saylors nettoverdi til å være 4,4 milliarder dollar som et resultat av hans satsing på Bitcoin.

Jean-Louis van der Velde

Hvem er de største Bitcoin-millionærene - Jean-Louis van der Velde_valutaen.png

Administrerende direktør i Bitfinex (og tidligere administrerende direktør i Tether) og opprinnelig fra Nederland, startet sin karriere innen informasjonsteknologi og teknologiske oppstartsselskaper. Etter flere år som styreleder i det kriserammede teknologiselskapet Huashun Electronics, var van der Velde med på å grunnlegge Bitfinex i 2013.

Van der Velde eier angivelig omtrent 20 % av Tether og er anslått å være verdt 3,9 milliarder dollar.


Hvem er den rikeste kryptomilliardæren?

Ifølge Forbes’ liste over milliardærer i sanntid, er Changpeng Zhao, grunnleggeren av kryptovalutabørsen Binance. Anslått til å være verdt 33 milliarder dollar, noe som gjør ham til den rikeste personen innen kryptovalutaer.

Hvem er den største kryptoeieren?

Den anonyme utvikleren av Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ryktes å inneha mer enn 1 million bitcoins. Dette kan imidlertid ikke bevises på grunn av kryptovalutaens pseudonyme natur. Adressen som innehar mest bitcoin er 34xp4vRoCGJym3xR7yCVPFHoCNxv4Twseo, med mer enn 248 597 BTC. Til prisene i april 2024, er det mer enn 17 milliarder dollar.

Hvor mange milliardærer eier krypto?

Det er 16 kryptomilliardærer på Forbes’ rangering av milliardærer. Sam Bankman-Fried er fortsatt på listen som den syttende, men Forbes oppfører den tidligere administrerende direktøren i FTX uten formue.

Det er sannsynligvis mange flere milliardærer som eier krypto, men de fleste offentliggjør ikke sine beholdninger.

Hvilken krypto har skapt flest millionærer?

Av de fire største kryptovalutaene er det Bitcoin-adresser som har flest adresser med mer enn 1 million dollar. BitInfoCharts viser at mer enn 116 000 adresser inneholder mellom 1 million og 10 millioner dollar i Bitcoin. EtherScan lister bare opp seks adresser som inneholder mer enn 1 million dollar i ether, og OKLink lister opp 11 tether-adresser med mer enn 1 million dollar. BscScan lister opp syv BNB-adresser som inneholder over 1 million dollar.

Oppsummert

Ettersom kryptovalutaer ble populære, økte antallet mennesker som tjente milliarder på den nye aktivaklassen. Kryptomilliardærer er en brokete gjeng. Noen har tjent sine milliarder ved å tilby produkter og tjenester til det nye økosystemet, mens andre har generert profitt ved å utnytte kryptovalutaens volatilitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *