BlockchainKryptovaluta

Hvordan lage kryptovaluta

Hvordan lage kryptovaluta

Hvordan lage kryptovaluta. Kryptovalutaer er digitale valutaer som befinner seg på blokkjeden og fungerer akkurat som deres tradisjonelle motstykker. Folk bruker dem til å gjøre kjøp eller motta midler fra salg av varer eller tjenester. Forskjellen mellom kryptovalutaer og tradisjonelle valutaer er at, for at kryptovalutaer skal fungere, må et nettverk på nettet legge til rette for og verifisere alle transaksjoner.

I dag er tusenvis av kryptovalutaer tilgjengelige for handel. Hvis det virker uvanlig høyt, er det fordi — i motsetning til tradisjonelle valutaer, som krever godkjenning og støtte fra regjeringen — kan hvem som helst opprette en kryptovaluta. Men ikke alle vil ønske å eie eller bruke dem: De mest populære kryptovalutaene er de som både er funksjonelle og enkle å håndtere.

Derfor er de eneste kravene for å opprette en ny kryptovaluta kunnskap, en investering av tid og et ønske om å skape noe som folk vil eie og bruke.

HVORDAN LAGE EN KRYPTOVALUTA

 1. Bestem bruken for din kryptovaluta.
 2. Velg en blokkjedeplattform.
 3. Forbered nodene.
 4. Velg en blokkjedearkitektur.
 5. Etabler API-er.
 6. Skap et passende grensesnitt.
 7. Forstå de juridiske hensynene.

Måter å opprette en kryptovaluta på

Avhengig av din tekniske kunnskap, tilgjengelige midler og preferanser for kreativ frihet, finnes det noen forskjellige måter å gå frem på for å opprette en kryptovaluta:

Opprett en ny blokkjede og egen kryptovaluta Du kan opprette en helt ny blokkjede og bygge en ny kryptovaluta som er innfødt til denne kjeden. Denne muligheten krever ofte noe programmerings- og programvareutviklingsferdigheter, samt kunnskap om blokkjedeteknologi og hvordan den fungerer. Selv om denne muligheten kan være tidkrevende og kostbar på grunn av oppsett og nødvendig utstyr, gir den mest frihet for å etablere en valuta, dens styring og konsensusmekanismen til blokkjeden.

Modifiser eller forgre en eksisterende blokkjede En kryptovaluta kan også opprettes ved å modifisere eller etablere en forgrening (et nettverksdel) i kildekoden til en eksisterende blokkjede, og bygge valutaen fra den nye blokkjeden som etableres. Prosessen kan tenkes på som å bruke eksisterende kode som en mal, og redigere den etter personlig smak for å skape en helt annen blokkjedeopplevelse og kryptovaluta. Noe blokkjedekode er til og med åpen kildekode, noe som gjør dette alternativet tilgjengelig for brukere som ønsker en stemme i utviklingen, men som har mindre kodingserfaring eller midler.

Opprett en ny kryptovaluta på en eksisterende blokkjede Hvis du ikke ønsker å opprette din egen blokkjede eller trenger et alternativ med minst mulig koding, kan du opprette en ny kryptovaluta ved å bruke en eksisterende blokkjede. Ethereum, BNB Chain og flere andre blokkjeder tillater brukere å bygge ikke-innfødte tokens ved hjelp av deres plattformer, som er kryptovalutaer som utnytter en blokkjedes teknologi, men som ikke er innfødt til den blokkjeden.

Hvordan opprette en kryptovaluta, trinn for trinn Når du har bestemt måten du ønsker å opprette en kryptovaluta på, her er hva du bør vurdere i utviklingen og de generelle trinnene i opprettelsesprosessen.

1. Bestem bruken for din kryptovaluta

Det første trinnet i å opprette en kryptovaluta er opplagt, men essensielt: Utviklere (betegnelsen brukt for skapere av kryptovalutaer) må finne en overbevisende bruk for deres foreslåtte digitale valuta. Tradisjonelle valutaer og kryptovalutaer kan tjene mange formål:

  • Overføring av penger
  • Alternativ oppbevaring av formue
  • Støtte for smartkontrakter
  • Verifisering av data
  • Smart forvaltning av eiendeler Kloke utviklere definerer attraktive bruksområder for sine valutaer før de lanserer dem på de digitale valutamarkedene. Dogecoin, for eksempel, var en kryptovaluta som ble skapt basert på en meme som var populær på den tiden; IMPT er en ny token som belønner brukere som ønsker å redusere sitt karbonavtrykk for å bedre hjelpe planeten.

  2. Velg en blokkjedeplattform

  Alle kryptovalutaer er forankret av en blokkjedeplattform. Dette sikrer at hver transaksjon blir registrert og distribuert over blokkjeden, noe som skaper et system av ansvarlighet. Denne tilnærmingen gjør det umulig for utenforstående parter å hacke, lure eller endre det digitale regnskapet.

   Plattformer varierer avhengig av konsensusmekanismen som brukes. I sin kjerne er en blokkjede en slags digital regnskapsbok som permanent lister hver kryptovalutatransaksjon. Imidlertid: ikke alle transaksjoner vurderes. Noen kan for eksempel være bedragerske. Derfor kreves en screeningprosess. I blokkjedeverdenen er det det en konsensusmekanisme tilbyr.

   En konsensusmekanisme er, enkelt forklart, et kommunikasjonsprotokoll som bestemmer om et blokkjedenettverk vil vurdere en spesifikk transaksjon. Det finnes flere konsensusmekanismer tilgjengelig, inkludert:

   • Bevis på arbeid (Proof of Work). Gravere løser komplekse matematiske puslespill for å lage en blokk. Gravere som fullfører blokkopprettelsesprosessen, blir belønnet i kryptovaluta.
   • Bevis på innsats (Proof of Stake). Gravere arbeider sammen for å skape hver blokk, med en tilfeldig graver som mottar belønningen. Gravere må bevise at de eier en betydelig andel i valutaen de utvinner.
   • Delegert bevis på innsats (Delegated Proof of Stake). Dette tiltaket er likt bevis på innsats, men etter å ha satset sine kryptomynter, stemmer brukere på spesifikke gravere som lager blokker og får belønningen.
   • Bevis på forløpt tid (Proof of Elapsed Time). Belønningen går til graveren som har brukt lengst tid på å verifisere transaksjoner.

   Noen av de mest populære og fleksible blokkjedeplattformene som brukes til å opprette kryptovalutaer inkluderer:

   3.Forbered nodene

   Når du har valgt en blokkjede, må nodene som fungerer i blokkjeden opprettes. Noder er vanligvis raske datamaskiner som kobles til et blokkjedenettverk for å verifisere og behandle transaksjoner. Noder holder valutaen i gang mens de registrerer og deler dataene som til slutt legges til i den digitale regnskapsboken.

   Det er fire nøkkelfaktorer å vurdere når man setter opp noder:

   1. Bestemme hvem som har tilgang til nodene. Noen regnskapsbøker er offentlig tilgjengelige; andre forblir private.
   2. Bestemme hvor nodene er vertet. Et sky-nettverk kan være vert for en node, men lokale noder kan foretrekkes for å gi støtte på stedet for datamaskiner som fungerer som noder.
   3. Velge hvilket operativsystem som er ideelt. Et åpen kildekode-operativsystem som Ubuntu eller Fedora er vanligvis foretrukket, ettersom utviklere kan omkonfigurere OS til deres kryptovalutaers unike behov.
   4. Bestemme hvilket maskinvare som er nødvendig. Komponenter som prosessorer, RAM, GPU-er og harddisker er viktige faktorer fordi noder krever raskere maskinvare slik at de kan behandle flere transaksjoner på kortere tid.

   4. Velg en blokkjedearkitektur

   Når det gjelder deling av data, opererer ikke alle blokkjeder på samme måte. Digital arkitektur ligner mye på bygningsarkitektur: Den må ikke bare vurdere design, men også hvordan alt passer sammen for å fungere best. Vurder disse tre fremtredende formatene for blokkjedearkitektur:


    Sentralisert. En sentral node på blokkjeden mottar informasjon fra flere andre noder. Desentralisert. Noder på blokkjeden deler data seg imellom. Distribuert. Blokkjederegnskapet flyttes mellom nodene. Et offentlig distribuert regnskapssystem lar brukerne gjennomgå innholdet; et privat distribuert system lar brukerne justere regnskapsdataene.

    Å velge en blokkjedearkitektur krever også at utviklere stiller seg selv følgende spørsmål:

    • Hvordan vil blokkjedeadressen se ut?
    • Hvem kan få tilgang til blokkjededata og hvem kan fullføre og validere transaksjoner?
    • Hvilke formater er nødvendige for nøklene som skal lage signaturer for transaksjoner?
    • Hva er reglene for å opprette eiendeler?
    • Hva er grensene for blokkstørrelse?
    • Er det noen transaksjonsgrenser?
    • Hvor store er belønningene for graving?
    • Hvordan identifiserer noder seg selv (også kalt håndhilsing) når de kommuniserer?

    5. Etabler API-er Applikasjonsprogrammeringsgrensesnittet

    (API) er et grensesnitt som kobler til en blokkjedenode eller et klientnettverk. For eksempel kan et API fungere som grensesnitt mellom valutavekslingen og en applikasjon som samler data om den valutaen. API-er kan fungere for mange formål i verdenen av kryptovalutaer, men de vanligste inkluderer handel med valutaer, tilby sikkerhet for data og innhenting av valutaanalyse.

     Utviklere kan finne mange blokkjede-API-løsninger, inkludert Bitcore, Factom og Infura Ethereum API-er.

     Merk at det kan være nødvendig med eksterne API-utviklere for å opprette API-oppsett. Du kan også inkorporere flere API-er for ulike programmeringsbehov, som å spore prisen på din kryptovaluta eller trekke offentlig tilgjengelig informasjon fra blokkjeden dens.

     6. Skap et passende grensesnitt

     Utviklere som ønsker å gjøre det enkelt for andre å samhandle med deres kryptovaluta, må vurdere brukergrensesnittet (UI) og brukeropplevelsen (UX). Jo enklere UI og UX er, desto mer sannsynlig er det at forbrukere og gruvearbeidere vil kunne konfigurere sine innstillinger og håndtere sine investeringer enkelt. Grensesnitt krever en server og en database for å fungere, pluss at noen bør være klar til å programmere en nettside eller et program som lar noen gjennomgå og konfigurere data.

      7. Forstå det juridiske

      De juridiske aspektene ved å opprette en ny valuta før man starter er både klokt og nødvendig. Utviklere må:

       • Opprette en juridisk enhet, som et LLC eller aksjeselskap.
       • Skaffe en lisens fra sine lokale myndigheter.
       • Registrere seg hos sertifiserte grupper som er dedikerte til å stoppe hvitvasking av penger og andre skadelige aktiviteter, som Financial Crimes Enforcement Network i USA.

       Opprett din egen kryptovaluta Til syvende og sist krever det å produsere en passende kryptovaluta som er både levedyktig og pålitelig at man investerer både tid og arbeid. Å ha nødvendig teknologi som tilbyr mest mulig sikkerhet med de enkleste brukergrensesnittene kan hjelpe til med å gjøre eller ødelegge enhver utviklers sjanser for suksess.

       Ofte stilte spørsmål


       Spørsmål og svar om oppretting av kryptovaluta:

       Kan jeg opprette min egen kryptovaluta? Ja. Du kan opprette din egen kryptovaluta ved å bygge din egen blokkjede. Du kan også modifisere kildekoden til en eksisterende blokkjede. En annen måte er å bruke opprettingsfunksjoner på en eksisterende blokkjede.

       Hvor mye koster det å opprette en kryptovaluta? Å opprette en kryptovaluta kan koste opptil flere tusen amerikanske dollar. Kostnaden avhenger av utviklingsmetoden din. Den avhenger også av ressursene som kreves for ditt kryptovalutaprosjekt.

       Hvis du oppretter en kryptovaluta og en ny blokkjede på egen hånd, hva kreves? Dette kan kreve en høyere investering. Du trenger maskinvare og nettverksutstyr. Du trenger også utviklerkompetanse.

       Hva om du oppretter en kryptovaluta ved å bruke en eksisterende blokkjedeplattform? Dette kan kreve en lavere investering. En tredjepart håndterer utstyr og koding på dine vegne.

       Hvor lang tid tar det å opprette en kryptovaluta? Tiden det tar å opprette en kryptovaluta på egen hånd vil variere. Det avhenger av din tekniske ekspertise. Det avhenger også av valutaens behov og preferanser gjennom utviklingen.

       Hvor raskt kan du opprette en kryptovaluta ved å bruke en eksisterende blokkjede? Å bruke en eksisterende blokkjede kan ta rundt fem til 20 minutter. Dette avhenger av hvilken blokkjedeplattform som brukes.

       Legg igjen en kommentar

       Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *