Hva erKryptovaluta

Hva er BitTorrent BTT

Hva er BitTorrent BTT

Hva er BitTorrent BTT. BitTorrent fanget hjertene til mange musikk- og filmentusiaster tidlig på 2000-tallet. Da de lanserte programvare som muliggjorde fildeling over et peer-to-peer-nettverk. I stedet for å laste ned eller laste opp filer til en enkelt server. Ble brukere med i et nettverk av datamaskiner som kjørte en programvare som gjorde det mulig for dem å utveksle filer og data med hverandre. Men i årene siden har BitTorrent slitt med å tjene penger på sin enormt populære tjeneste. I den forbindelse ble BitTorrent kjøpt opp av Tron Foundation, skaperne av Tron blockchain, i 2019.

De nye eierne introduserte deretter en kryptovaluta for BitTorrent. Med ticker (BT). For å hjelpe til med å utvide protokollen og incentivisere nettverkets deltakere. Med BTT-token håper BitTorrent-teamet å legge til insentiver for torrenting og løse problemer. Som langsom nedlastingshastighet og den avtagende tilgjengeligheten av filer over tid. Som sådan blir BTT-mynten kjøpt og brukt av de som ber om filer eller ønsker å øke nedlastingshastigheten. Mens tilbydere må motta og selge BTT for å bli kompensert for å dele filene på sine systemer. For mer regelmessige oppdateringer fra BitTorrent-teamet, kan du sjekke ut BitTorrent-bloggen. Som inkluderer nye funksjoner og milepæler knyttet til nettverket og dets applikasjoner.

Eiere

BitTorrent Token (BTT) eies av Tron, et blokkjede-basert operativsystem grunnlagt av Justin Sun. Tron kjøpte BitTorrent i 2018 og integrerte BTT i sitt økosystem.

Vekst

BTT har opplevd betydelig vekst de siste månedene, med verdien som doblet seg i desember 2023. Denne økningen tilskrives Trons pågående token-brenningsprogram for deres opprinnelige TRX-token.

Hvordan fungerer BitTorrent Token?

I sin kjerne er BitTorrent en programvare som kobler sammen parter som bruker nettverket for å behandle forespørsler om fildeling. Transaksjoner starter når en bruker ber om filer fra leverandører som har filene på sine datamaskiner.

Leverandører som har en fil, deler den opp i flere deler. Hvis forespørere ønsker å laste ned denne filen, mottar de deler av samme fil fra flere leverandører.

Utvidelsen av BitTorrent med BTT var ment å gjøre det til et mer distribuert nettverk. Ved å kompensere leverandører og øke effektiviteten av deling av store filer for å redusere belastningen på servere og nettverk. BTT spiller en viktig rolle i Trons økosystem. Og fungerer som en verktøytoken for ulike applikasjoner, inkludert innholdsdistribusjon, fildeling og desentralisert lagring.

En forespørrer kan også tilby BTT-tokens til en leverandør i bytte mot lokale ressurser, som båndbredde for å motta innhold eller lagring for fjernbackup.

Filtransaksjoner

Arkitektur Mens BitTorrents filtransaksjoner tilrettelegges av programvaren, er nettverket avhengig av Tron-blokkjeden for å holde oversikt over alle BTT-transaksjoner.

Når et bud blir matchet mellom en forespørrer og tjenesteleverandører. Opprettes en betalingskanal på Tron for å lette mikroutbetalingene som kreves per leverandør, basert på filstykket de har delt.

Etter at tjenesten er fullført, blir disse mikroutbetalingene samlet, oppgjort og logget på Tron-blokkjeden.

Desentraliserte Applikasjoner

BitTorrent-nettverket utnytter også Trons sett med smarte kontrakter. For å skape en rekke desentraliserte applikasjoner (dapps) som er ment å forbedre tjenestene deres.

Den viktigste av disse er BitTorrent Speed. En dapp som gir forespørere muligheten til å kjøpe båndbredde fra leverandører ved hjelp av BTT for å øke nedlastingshastigheten.

En annen populær dapp er BitTorrent File System (BTFS). Et fil lagringsprotokoll som skal løse problemer med kostnad og tillit som er iboende i sentraliserte lagringssystemer. BTFS fungerer på samme måte som andre desentraliserte skylagringsplattformer som Filecoin, Siacoin og Storj, som hver har varierende tekniske egenskaper.

Oppsummert

NøkkelpunktBeskrivelse
Hva er BTTBTT er et desentralisert kryptovaluta-token utviklet av BitTorrent Inc. Det er bygget på TRON blockchain-nettverket.
FormålBTT brukes for å forbedre fildelingsprosessene i BitTorrent-protokollen. Det belønner brukere for å dele filer og gir incitament til å beholde filer tilgjengelige for andre.
BTT i praksisBrukere kan kjøpe og selge båndbredde og lagringsplass med BTT. Det muliggjør raskere og mer pålitelig filnedlasting.
TokenomicsTotal forsyning av BTT er begrenset til 990 milliarder tokens. En del av tokens distribueres gjennom airdrops til TRON (TRX)-eiere.
BruksområderBTT kan brukes til å betale for premium-innhold og tjenester på BitTorrent-plattformen. Det kan også handles på flere kryptobørser.
FordelerØker nettverkseffektivitet og tilgjengelighet for fildeling. Gir økonomiske insentiver til brukere som deler ressurser.
UtfordringerKonkurranse fra andre desentraliserte fildelingsplattformer. Volatilitet i kryptovalutamarkedet kan påvirke BTT-prisen.
Fremtidige planerVidere integrasjon med BitTorrent økosystemet. Potensielle nye bruksområder innen desentralisert innholdsstyring og deling.
GrunnleggerJustin Sun
Grunnlagt2018
LandUSA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display