Krypto Nyheter

kryptobørsen Robinhood kjøper Bitstamp

kryptobørsen Robinhood kjøper Bitstamp

kryptobørsen Robinhood kjøper Bitstamp. Det er i et forsøk på å utvide utenfor USA sine grenser. Avtalen, som er verdsatt til 200 millioner dollar, vil bli gjennomført med kontanter og forventes å avsluttes i første halvdel av 2025.

Handelsplattformen Robinhood har gått med på å kjøpe den britisk-baserte kryptobørsen Bitstamp for 200 millioner dollar i kontanter. Den britisk-baserte Bitstamp ble grunnlagt i 2011 og er en av de største kryptobørsene i Europa. Oppkjøpet håpes å gjøre det mulig for Robinhood å utvide sin kryptotilstedeværelse globalt og tiltrekke seg institusjonelle kunder.

Utvide sin kryptotilstedeværelse

Handelsplattformen Robinhood (HOOD) har gått med på å kjøpe kryptobørsen Bitstamp for å utvide sin kryptotilstedeværelse globalt og tiltrekke seg institusjonelle kunder gjennom nye produkttilbud, kunngjorde selskapet tirsdag.

Den 200 millioner dollar store kontantavtalen forventes å avsluttes i første halvdel av 2025, ifølge pressemeldingen. Barclays Capital og Galaxy Digital rådgav Robinhood og Bitstamp om salget, opplyste firmaene.

«Oppkjøpet av Bitstamp er et viktig steg i veksten av vår kryptovirksomhet,» sa Johann Kerbrat, daglig leder av Robinhood Crypto. «Bitstamps svært betrodde og langvarige globale børs har vist motstandskraft gjennom markedssykluser … Gjennom denne strategiske kombinasjonen er vi bedre posisjonert til å utvide vår tilstedeværelse utenfor USA og ønske institusjonelle kunder velkommen til Robinhood.»

Bitstamp

Er en britisk-basert kryptobørs som ble grunnlagt i 2011 og raskt ble en av de største kryptobørsene i Europa. Den tilbyr for øyeblikket spot trading av over 85 kryptovalutaer samt andre kryptoprodukter, inkludert institusjonelle utlån og staking, blant annet. Den er en av de mest regulerte på markedet, med over 50 lisenser og registreringer globalt, ifølge pressemeldingen. Den gjennomgår også regelmessige revisjoner av et globalt Big Four regnskapsfirma.

Robinhood begynte å tilby kryptohandel til kunder i EU i desember.

«Å bringe Bitstamps plattform og ekspertise inn i Robinhoods økosystem vil gi brukerne en forbedret handelsopplevelse med en fortsatt forpliktelse til samsvar, sikkerhet og kundesentrisitet,» sa JB Graftieaux, administrerende direktør i Bitstamp, som sammen med resten av ledelsen vil forbli på plass etter salget.

Avtalen kan øke konkurransen i kryptobørsmarkedet ettersom Robinhoods internasjonale ekspansjon kan ta mer markedsandel fra selskaper som Coinbase (COIN), som også satser på å vokse utenfor Nord-Amerika.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display