Kurs teknisk analyse

Forstå candle

Forstå candle

Forstå candle. Det er greit og se på søyler, og det som engelsk kalles candle. Det og hvite hva signaler de gir eller kan gi er avgjørende. Og det er det store deler av konseptet dreier seg om. Hvordan det ser ut, hva slags formasjon det eventuelt har. I forrige innlegg om og forstå teknisk analyse, bygger vi videre på de opplysningene nedenfor. Og ser på candle

Candle

Nedenfor, ser du en representasjon av en standard candle. Når man forstår det, da er man klar til og begynne reisen.

Boddy

Som bildet ovenfor viser, så ser man at den store søylen kalles boddy. det er selve kroppen til candlesticken. Jo større eller høyere den er, jo større bevegelse har det vært i den aktuelle tidspreioden. Og det er der den hele søylen er, som viser hvor prisen har lukket og åpnet seg.

En candle som beveger seg oppover, kalles bullish, og en candle som beveger seg nedover kalles bearish

Wick-tail

Wick-tail og shadow er der markedet har vært i forhold til den gitte tiden, candle sticken har vært i bevegelse. På 1 minutt chart, så viser deg den bevegelsen den har gjort iløpet av 1 minutt. På en månedlig chart viser deg den bevegelsen den har gjort iløpet av en måned. Tidsrammene du har lagt inn spiller ingen rolle. Tiden og betydningen er den samme. Men jo mindre tidsramme, jo andre hensyn må man ta. . Det er viktig og legge merke til tailene når man begynner og analysere markedet. For de kan ha en avgjørende faktor i enkelte analyser.

DOJI

Men vi har flere candles. og et mange er veldig opptatt av og se etter, er det som kalles en Doji. Det er en helt flat candle, med to haler på hver side. Dette er et speiselt candle, som man må passe seg litt for. Det er i utgangspunktet er det mange som ser på det som et varsel, eller et hint om at det kommer et skifte i retningen. La oss si at vi har 4 bullish candle etter hverandre. Så kommer en Doji. Det kan være et hint om at neste kommer til og gå motsatt vei. Det er langt i fra sikkert at det skjer, men det er et av mange tegn man må se etter, og sette sammen i et helhetlig bildet. Jeg ser på det som at markedet, tar en «pustepause» i påvente av og finne videre retning.

Forsta-candle-Doji-teknisk-analyse-valutaen

Nedenfor er det et godt eksempel på en doji, på en live chart. Her betyr det ikke at markedet kommer til og snu, men at det er en sannsynlighet for at den ikke fortsettere videre opp, på løpende bånd.

Oppsummert

Et Candle som går oppover, kalles bullish. Et candle som går nedover, kalles bearish. Vi har en boddy, og en tail. Og vi har og sett på det som kalles en Doji. Som betyr at markedet ikke vet hvilken vei det skal fortsette. MEN, blir ofte sett på som et «snu signal»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *