Krypto Nyheter

Powel sier nå at Bitcoin kan ha kommet for og bli

Har kommet for og bli

Jerome Powel, sier at Bitcoin har «the staying power». Og sier at de har begynt å anerkjent og ser på stablecoins som en typer penger. Han legger til at det er sentralbanken som kan skape tillitt, til stablecoins og at rollen til sentralbanken skal være både robust. At stablecoins havner i private selskaper, og på private hender vil være en feil.

Han har tidligere uttalt at han ikke er en stor fan av digital valuta, ei heller stablecoins. Noe som ser ut til og snu nå, om ikke han liker det. Så har de begynt og snakke om en løsning som kan gjøre at de kan implementere kryptovaluta i bankene.

Sentralbankene vil ha egen kryptovaluta

Over 85 Prosent av sentral bankene verden over sier at de vurderer en egen kryptovaluta. Federal Reserve vurderer også dette, ved å innføre sin egen digitale dollar. Powel har og uttalt tidligere at det ikke ville vært nødvendig med kryptovaluta/stablecoins om det hadde vært en egen digital dollar. Dette er et prosjekt som er underveis, og beveger seg fremover i følge Powel. Men har annerkjent at stablecoins er kommet for og bli.

Krypto kappløp

Kan det bli et krypto-kapløp. Det positive som blir sagt her, er at de endelig begynner og anerkjenne krypto. Nå har det vært lignende uttalelser tidligere. Men det kan virke som om at det er på vei til og bli alvor av ordene som blir sagt. Selv om at det vil være meget krevende å finne en løsning hvor alt skal gå inn i sentralbanken, at alt som blir brukt innen krypto skal gå igjennom sentralbanken. Om det skjer er umulig og si, men det avhenger å få med de aller største private aktørene, kryptobørsene og de store internasjonale selskapene. Det må også inn store reguleringer. EU kommer også til å gjøre sitt, å bruke den makten de har for å regulere markedet.

Oversatt så sier han, ja til krypto så lenge det er USA og den Amerikanske sentralbanken som har kontrollen over kryptoen og kryptovalutaen.

Motsetningen til dette, er Kina. De har et stort forsprang. De er ihvertfall på vei til og få det, siden de har åpnet opp og vil legge til rette for krypto og kryptobørser i Hong Kong.

Kommer Kina først ut kan de få et stort forsprang, både i regulering men også når det kommer til troverdighet til kryptomarkedet.

Les også om Powel i artikkelen hos Coindesk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *