Hva erKurs teknisk analyse

Hva er Supply and demand

Hva er supply and demand

Supply and demand, handler om tilbud og etterspørsel. Og kan kan ved første øyekast ligne på suport and resistance, men det er to helt forskjellige måter og analysere markedet på. Når det er nok av noen, har prisen en tendens til og falle. Når det er for lite av noe, har prisen en tendens til og stige.

Supply and demand. Denne startegien, og måte å analysere markedet på er lik på alle tidsrammer. Men jo høyere opp i tidsramme man går, jo lettere er det og se områdene. Det finnes både store og små supply and demand områder.

Forskjellen på supply and demand, vs suport and resistance

Med en gang kan de se like ut, og det kan være vanskelig og skille. Men når du først har sett det, så ser du det hele tiden. De er og finne på de samme områdene, og det er det siste ordet her som skiller de to, det er at supply and demand er et området. Mens suport and resistance er en linje, hvor markedet snur.

Det er viktig og huske på, for på samme måte som et suport and resistance området kan bli brutt. Kan også et supply and demand omårdet bli det.

Supply and demand chart GBP/USD

GBP/USD månedlig chart

Ovenfor er GBP/USD månedlig chart, som viser hvordan supply and demand området fungerer. Her kan du legge merke til forskjellen på supply and demand og suport and resistance. Supply and demand er et større området, mens suport and resistance er en linje eller strek.

Supply and demand chart USD/CAD

Eksempel er USD/CAD

Et annet eksempel er USD/CAD. Her er det og en månedlig chart, men den er lik på alle tidsrammer. Men de anbefales ikke og brukes på de kortere tidsrammer. På bildet vises en området, eller en sone hvor markedet snur. Det er rett og slett fordi, det er nok eller for lite etterspørsel og prisen er enten på vei opp (Demand) Eller på vei ned (Supply)

Oppsummert

Supply and demand. Det er best og bruke de på de større tidsrammene, men de er allikevel fleksible og kan brukes på alle. Oversikten er lettere og se på de større tidsrammene, og vil også være lettere å kombinere med andre analysemetoder. En suport eller resistance sone kan på en måte «gli» over til et supply and demand området. Men de er ikke det samme. Og må ikke forveksles, siden supply and demand viser et området hvor prisen kan snu.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *