Hva er

Hva er market cap

Hva er market cap

Market cap er et ord som ofte går igjen og er vesentlig og vite hva det betyr. Du finner det både i krypto og aksjemarkedet, alt som har med verdipapirer og gjøre. Man kan også høre det gå igjen når det gjelder krypto og kryptovaluta. At en digital valuta har større market cap en den andre, bitocin har større market cap en etherum.

Bitcoin eksempel

Det er veldig lett og forklare, hva dette ordet som kan høres avansert ut betyr. Verdien til et selskap eller verdipapir, som også gjelder kryptovaluta. Det er all utestående Bitcoin, multiplisert (gange) Prisen til Bitcoin. Da får man market capen.

Dette gjelder alle kryptovalutaer. Antall coins multiplisert med prisen=market cap.

Sammenligner man Bitcoin og Etherum har Bitcoin en større market cap en etherum. Det kan sess på som at Bitcoin er mer etablert i kryptovaluta markedet. Det som er utfordringen for mange «nye» digitale valutaer, er at de krever enorme summer for og få en bra markedet cap.

Vist en digital valuta blir sluppet og har flere trillioner coins, kreves det enorme summer for og få en bra market cap. Enda de bare koster noen få cent, eller under norske tiøre. For hver coin som blir solgt eller kjøpt, vil i teorien marked capen forandres. Grunnen til og forklare det slik er at, de

Stabilitet

De kryptovalutaene med størst market cap, blir sett på som de mest stabile. De med minst market cap, blir sett på som mer usikre. Man kan uansett ha flaks, og kjøpe en veldig billig shit coin som skyter i verdi, men den vil ikke ha en stor marked cap i det store bildet. Sjansen for at den synker igjen, er meget stor. Stor god og stabil kryptovaluta, med en god market cap for langsiktig investering er det beste om man skal investere pengene sine, på en sikrest mulig måte i den digitale verdenen.

God indikasjon

Det kommer flere og flere coins og da må de pengene som er i verden, frigjøres fra blant annet aksjemarkedet, og andre verdipapirer for da og bli brukt i valutamarkedet. Og med alle de forskjellige digitale valutaene som eksisterer i dag, sider det seg selv at det ikke vil løfte alle de digitale valutaene. Derfor er det og se på marked cap en god indikasjon på hva man bør kjøpe og, kanskje holde seg unna.

Hard cap

Vist bitcoin har en market cap på 500 billioner dollar, kan man da være bekymret for det kan komme flere coins av samme valuta. At det plutselig kommer 1 trillion coins av en valuta, da kreves det større markedet cap, (flere må kjøpe mer coins av den digitale valutaen) og da vil marked capen synke, og da også verdien vil droppe. Bitcoin, har det som kalles en hard cap, og det er at det til slutt kommer til og være igjen 21 millioner bitcoin. Dette skjer ikke før om 117 år, på grunn av bitcoin halvering. Men det gir allikevel en forutsigbarhet i andelen bitcoin som vil være tilgjengelig.

Aksjer

Man kan dra en parallell til aksjemarkedet. Siden det samme prinsippet, gjelder også aksjer og andre verdipapirer. Det gir en indikasjon på hva en aksje er verdt, men her kan et selskap ta en aksjesplitt. Da blir det flere aksjer, prisen synker. Dette gjøres ofte for at det skal bli lettere og kjøpe en aksje. Er en aksje verdt, 1000 kroner, kan det tas en aksjesplitt, og vips så er hver aksje verdt 100 kroner. Da får man kjøpt flere aksjer for 1000 kroner, en man gjordet når kursen var på 1000 kroner per aksje. Men det vil ta tid, og mye penger for at kursen skal opp til 1000 kroner igjen.

Valutaer med forskjellig market cap

Her er et utdrag i fra slickcharts som viser forskjellige market cap, hos de forskjellige digitale valutaene

Market cap på en coin

Market cap på over 10 billioner, blir sett på som en god, stabil og solid market cap på en coin. Ovenfor er det lagt ved et bildet, så du kan selv sammenligne noen av prisene og market cap.

Bitcoin er den dominerende, uten tvil, på andre plass ligger etherum. Og de har røfflig, det halve i market cap som bitcoin. Og etter det så går det bare nedover, kraftig nedover. Her ser man forskjellen på hvor attraktiv en kryptovaluta er i det tidsrommet man ser på market capen.

Forandring i market cap

Kan market cap forandres? Ja, den kan variere som nevnt tidligere, og det som er mest attrkativt får mest penger. Det er alliekvel ikke gitt at den som har mest market cap, kommer tl og ha det all overskuelig fremtid. Det handler om, det kommer noe nytt, som er bedre. Det kan ligge mye fundamentale nyheter til grunn. Som politisk spill, investorer som går inn i forskjellige valutaer, eller eventuelle land når de skal prøve og kontrollere det desentraliserte markedet.

Her snakkes ikke bitcoin ned, for den ser ut på nåværende tidspunkt at den kommer til og være dominerende i flere år fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display