valutaen

Norges Kryptomagasin. For deg som liker kryptovaluta, Blockchain & AI-Teknologi.

Hva erKurs teknisk analyse

Hva er Moving Average og hvordan brukes det

Hva er moving average

Moving Average er en indikator som brukes, innen teknisk analyse. Den brukes for og se prisbevegelsene over en gitt periode, for og spå fremtidige bevegelser i markedet.

Moving Average beregner gjennomsnittet av prisene i en bestemt tidsperiode og viser deretter dette gjennomsnittet i form av en linje på en chart. Denne linjen beveger seg langsommere enn prisen, og kan derfor gi en bedre oversikt over den generelle trenden, i markedet.

Det finnes flere typer moving average-indikatorer, inkludert Simple Moving Average (SMA), Exponential Moving Average (EMA) og Weighted Moving Average (WMA).

Ikke kjent

Det er ikke kjent hvem som fant opp indikatoren Moving Average. Men det er et av de mest populære og kjente verktøyene innen indikatorer og bruke, innen teknisk analyse.

Simple Moving Average

SMA, står for Simple Moving Average. Den beregner gjennomsnittet av prisen av et bestemt verdipapir eller valuta for en bestemt perioden. Det gjør den ved å legge til prisene og dele på antall perioder.

EMA er forkortelsen for Exponential Moving Average. Den legger større vekt på de nyeste prisene, og skal da gi en raksere respons på de prisendringene som oppstår. Den kan du få med en linje, slik som på bildet. Eller man kan få to, der man også har Simple Moving average.

WMA gir på samme måte som EMA, større vekt på de siste prisene. Forskjellen er at den legger større vekt på de høyeste prisene som er i markedet for det aktuelle verdipapiret, eller kryptovalutaen du ser på.

Hvordan den fungerer

En Moving Average indikator, skal se trenden i markedet. Går linjen til en Mving Average Indikator oppover, skal den da identifisere at trenden er stigende. Går linjen derimot nedover, indikerer indikatoren at trenden går nedover.

Som ved alle andre indikatorer, så kan ikke Simple Moving Average brukes til og ta egne beslutninger kun basert på en Simple Moving Average. Det må brukes som et tilleggsverktøy til din tekniske analyse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *