BitcoinLitecoin

Bitcoin og Litecoin korrelerer før halvering

Bitcoin og Litecoin korrelerer før halvering

Bitcoin og Litecoin, har nesten identisk en samme bevegelser. Det som er kjent som korrelasjonen. Noe som ikke er uvanlig, men det er veldig interessant og følge med på disse bevegelsene akkurat nå. Grunnen til det er at Bitcoin og Litecoin korrelerer før halvering.

Litecoin halvering

Litecoin halveringen er ikke langt unna, det skjer den 2 august. Det er knyttet store forventninger til denne halveringen, og noen spår et kraftig bullrun for Litecoin. Så hva har det med Bitcoin halveringen?

Når Bitcoin og Litecoin korrolerer så godt som de gjør nå. Samtidig så spår de en oppgang på Litecoin? Kan det være at begge kryptovalutaene skyter fart?

I seg selv, så er ikke det noe og ta utgangspunkt i. Det er to separate kryptovalutaer, men Litecoin-grunnlegger Charlie Lee refererer ofte til kryptovalutaen som «sølv til Bitcoins gull.»

I tillegg til å dele den samme kodebasen, viser begge kryptovalutaene også stort sett lignende prisbevegelser på kryptomarkedet, der de stiger og faller i takt.

Bull run

Kan det være Litecoin som trigger et potensielt bull run? Det må inn enorme summer, for og drive opp, både Bitcoin og Litecoin. De fleste kryptovalutaene har en tendens til og skyte fart når bitcoin stiger. Når disse to kryptovalutaene korrelerer så godt som de gjør, kan det bli at den ene drar opp den andre? Men hvordan det?

Markedspsykologi

Det og være en god investor, handler ikke bare om og kunne se på charter, bruke tekniske indikatorer og lese nyheter.

Noen ganger så har markeds-psykologi en like stor rolle som begge de overnevnte. Kan det være det som vil skje med Litecoin og Bitcoin? Når en stiger så vil den andre følge etter? Det er heller ikke sikkert det blir Litecoin som sparker oppover. Her snakker jeg uansett om hvordan Litecoin halveringen kommer til og spille en rolle.

Psykologiske effekter. Det er spesielt to ting vi kan se etter, og det blir snakket om

  1. Bull run. Bull run, har det blitt snakket om siden nedgangen i bitcoin. Nå virker det som om at den holder på og stabiliserer seg og er per definisjon bullish. Det ligger mange positive forventinger til Bitcoin. Dette er veldig bra for de som satser på en oppgang i Bitcoin. Dette gir og en videre positiv effekt og forventinger på de andre kyrptovalutaene. Det kan med andre ord være, at det sitter mange investorer klare, til og trykke på kjøp knappen og flytte penger inn i kryptomarkedet.
  2. Litecoin, sin halvering. Nå som det nærmer seg med stormskritt, til Litecoin sin halvering. Er det og her store forventninger til en veldig stor prisoppgang. Det er faktisk det halve av Litecoin, som forsvinner ut av markedet. Noe som er positivt for det som betegnes som «Sølv til Bitcoins gull». Det er flere og flere som får Litecoin i lupen.

Men det er ikke bare Litecoin og Bitcoin sine forventninger som gjør dette positivt for kryptovaluta markedet. Vi har og den økonomiske situasjonen i verden, som er meget positiv for alt annet, en fiat penger.

Økonomiske verdenssituasjonen

Den økonomiske verdensituasjonen er bra for kryptovalutaene. Vi er preget av stor prisvekst, høyere bensin , strøm, diesel, matvarepriser og høyere renter. Dette gjelder ikke bare Norge, men i store deler av verden. Det er i tillegg krig, og store politiske uenigheter som skaper stor uro, blant investorene.

Det har tidligere blitt trykket opp, utrolig med penger. Både i Europa, men også USA. Dette i et forsøk på og stabilisere økonomien. Men, det som skjer er bare at man utsetter et problem. Så hva har det med kryptomarkedet og gjøre?

Det er mennesker og investorer som setter pengene sine i kryptovalutaer nå. For mange ser på det som en hedge mot inflasjonen som kommer. Deriblant også Cathie Wood, hun er veldig optimistisk på bitcoin.

La oss ta en titt på både Bitcoin og Litecoin chartene

Bitcoin Månedlig chart

Bitcoin - Litecoin - halvering - nærmer - seg - valutaen.no.jpg

Litecoin Månedlig chart

Litecoin - Bitcoin - halvering - valutaen.jpg

Det kommer lett frem når man ser, og sammenligner disse to kryptovalutaene at de korrolerer utrolig godt. Om man ser bort i fra prisforskjellen. Som kun dreier seg om market cap. Så har de nesten de samme bevegelsene i markedet. Og de har en god dynamikk og synkroniserer, veldig godt.

Dette er noe som gjør det enda mer interessant og se. Spesielt, som nevnt tidligere. Når det gjelder Litecoin halveringen som ligger rett foran oss.

Oppsummert

Det ser lovende ut, for både Bitcoin og Litecoin korrelerer før halvering. til at de kan reise seg og starte måneferden sin samtidig. Om det er noen av de nevnte nyhetene som kommer til og presse opp prisen og få den til og starte sitt neste bull run, er usikkert. Men det er mye som ligger til rette for en god oppgang. Både teknisk sett som vi har sett på, men også veldig sterkt fundamentalt. Det blir spennende og se hva som skjer, når 2 august nærmer seg. Og om det vil få noen innvirkning på kryptovalutaene og kryptomarkedet, generelt.

Disclamer

Investering av ekte penger, involverer tap av penger. Og disse analysene må kun sees på som underholdning. Og det må ikke investeres på bekostning av disse analysene. Skal du investere ekte penger, gjør dine egne vurderinger på hva slags opplysninger du vil investere ut i fra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *