Teknisk analyse

Oppsummering Bitcoin uke 47 2023

Oppsummering Bitcoin uke 47 2023

Oppsummering Bitcoin uke 47 2023. Det var ventet en nedgang i forrige analyse. Bitcoin-prisen har hatt en liten oppgang, men den er likevel i ferd med å snu. Den forrige analysen har vist seg å være treffende. Det ble frarådet både å kjøpe og selge denne kryptovalutaen. Hvordan kan denne analysen da være korrekt? Ved å vurdere de større tidsrammene får man et bedre overblikk, og det gjør at den må forme de «korrekte candlesticks». På det månedlige diagrammet ser vi at bitcoin har tre gode og grønne candlesticks. Men som vi ser, er at disse har blitt mindre. De er nå blitt så små at de forteller oss, at det er mindre kjøpere inne i bildet. Noe som betyr, at den bullishe kraften hos denne kryptovalutaen, har avtatt. Uptrenden på månedlig chart, er allikevel markant.

Bitcoin månedlig chart

Oppsummering Bitcoin uke 47 2023 månedlig chart

Mulig konsolidering

Bitcoin har strukket seg opp til motstandsnivået. Området der støtten er sterkest, ligger på 38 200 dollar. Her observerer man også tre grønne candlesticks. Det er likevel viktig å merke seg følgende: Det gjenstår fortsatt en handelsuke, og mange candles former ofte en hale. Denne har ennå ikke dukket opp. Det er aldri hundre prosent sikkert i alle tilfeller, men det ligger nær et sterkt motstandsområde. Samtidig er det en uke igjen i november, noe som betyr at man må vente en uke til før denne candl blir lukket. Som kjent bør man ikke ta beslutninger basert på en «floating candle», det vil si en candle eller søyle som ennå ikke er lukket. Et suportområdet, ligger ved 30400 dollar. I mellom Resistance og suportområdet, er det 8000 dollar i forskjell.

Ukentlig

Det kommer tydeligere frem på den ukentlige tidsrammen at kraften nå har avtatt. Det har fortsatt vært mange kjøpere involvert, men det er færre av dem nå. Dette ser man på grunn av at de bullish candlesticksene har blitt mindre. Som nevnt ovenfor, har også resistanceområdet mye å si. En mulig pause som kan utvikle seg til konsolidering, er ventet

Ukentlig chart

Oppsummering Bitcoin uke 47 2023 ukentlig chart

Nedgang

Den potensielle nedgangen kommer tydeligere frem her. Det er fortsatt to dager igjen til det åpnes en ny ukentlig candlestick. Det må komme noen store nyheter inn for å drive bitcoinprisen videre opp. På ukentlig basis ligger denne kryptovalutaen nå i konsolideringsområdet. Det kan også sees at den har presset seg litt opp i resistanceområdet, men uten å lykkes helt.

Daglig


Den daglige charten viser at en kommende nedgang er veldig sannsynlig. Det kommer tydelig frem at bitcoinprisen har flatet ut. Det er to ting som har kunnet og kan skje. Det er enten at bitcoin flater ut og danner et nytt supportområde, eller at dette er en utflating før den går ned og konsoliderer. Det sistnevnte er mer sannsynlig. Dette baserer seg på det de større tidsrammene forteller oss.

Daglig chart

Oppsummering Bitcoin uke 47 2023 daglig chart

Fortsatt uptrend

Selv om det er en utflating, er uptrenden fortsatt positiv. Det er higher highs på den daglige charten, samt higher lows. Dette gjør det til en spennende kryptovaluta. Hvis bitcoin danner en lower high eller en lower low, er en liten retrace ventet på den daglige tidsrammen også. Hvordan kan man si det? Det kan man si ved å se på de større tidsrammene. De forteller oss mye om utviklingen og de litt større kjøperne og selgerne som er inne i denne kryptovalutaen.

Fundamentale

Ingen store fundamentale nyheter er ventet i den nærmeste fremtid. Det betyr ikke at det ikke finnes fundamentale nyheter som kan påvirke denne kryptovalutaen positivt. Det er positive utsikter for 2024, spesielt med tanke på den kommende bitcoinhalveringen. Dette er noe som veldig mange investorer venter på og har store forhåpninger til. Det skjer også mye med økonomien i verden, med store renteøkninger og økt inflasjon. Dette gjør blant annet aksjemarkedet mer usikkert og gir mer dystre utsikter enn kryptomarkedet. Det er derfor forventet at investorene kommer til å flytte pengene sine fra aksjemarkedet til kryptomarkedet, deriblant bjellekua bitcoin. Noe som igjen, kommer til og flytte denne kryptovalutaen videre oppover. Det igjen, betyr en økt bitcoinpris, og mer penger i fortjeneste for de som har investert i denne valutaen.

Oppsummert

Verken kjøp eller selg bitcoin. Eier man bitcoin, bør man sitte og holde på den. Ta en eventuell retrace med «is i magen». Bruk nedgangen til å kjøpe flere bitcoin til en rabattert pris. Vi har allerede sett en oppgang fra 16 000 til 38 000, relativt problemfritt. Alt man har trengt, er tålmodighet og å se at markedet gjør jobben for deg. Det er fortsatt en realitet. Det er derfor viktig å vite at ingenting går rett opp. Retracer vil komme. Har man tro på kryptovalutaen, investerer man. Hvis ikke, kan det kanskje være best å holde seg unna.

Disclamer

Disclamer. Investering av ekte penger, involverer tap av penger. Og disse analysene må kun sees på som underholdning. Og det må ikke investeres på bekostning av disse analysene. Skal du investere ekte penger, gjør dine egne vurderinger på hva slags opplysninger du vil investere ut i fra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display