Hva erKryptovaluta

Hva er bonk

Hva er bonk

Hva er bonk. Bonk er en Kryptovaluta. Dette er enda en kryptovaluta inspirert av hunder. På lik linje med PEPE og DOGE, er BONK en mememynt som henter inspirasjon fra internettmemer, vitser og satiriske elementer. Mememynter er ikke utformet med et spesifikt formål, men fungerer heller som et uttrykk for humor, kreativitet og samfunnskommentarer gjennom kryptovaluta. Mens BONK deler likhetstrekk med DOGE og SHIB ved å ha en sjarmerende hund som maskot og logo, skiller den seg fra dem på flere måter.

Anonyme

Bonk Inu, skapt av ukjente utviklere som en spøk etter sammenbruddet av FTX-børsen og dets tilknyttede handelsfirma, Alameda Research, har opplevd en økning på nesten 1000 prosent de siste månedene. Dette har resultert i en markedsverdi på 1,7 milliarder dollar (ca. 12,5 milliarder kroner) ifølge data fra CoinGecko. Tokenet, som nådde sin høyeste verdi for en uke siden, handles fremdeles til kun en brøkdel av en cent.

Youtube presentasjon av Bonk

Fakta

  1. BONK er bygget på Solana, kjent som ‘Ethereum-killer’ ved lanseringen. Solana er en hurtig, skalerbar og kostnadseffektiv blockchain-plattform som støtter smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner, med over 400 dApps for øyeblikket i drift på nettverket.
  2. En betydelig airdrop av BONK ble gjennomført 25. desember 2022, som en julegave til Solana-samfunnet. 50% av den totale forsyningen på 100 billioner mynter ble fordelt til Solana-brukere som på en eller annen måte bidro til utviklingen og veksten av nettverket. Dette inkluderte kunstnere, skapere, utviklere, NFT-samlere og aktive samfunnsmedlemmer. Airdropen ble utført uten forhåndsvarsel eller markedsføring for å opprettholde tilfeldighet og anonymitet.
  3. BONK har tette bånd med Solana-økosystemet. Prosjektets whitepaper beskriver ambisjonen om å bli den «samfunnsdrevne mynten for Solana,» som skal brukes på flere desentraliserte applikasjoner. Målet er å utfordre dominansen til «rovdyr VC-tokens» ved å styrke det bredere Solana-samfunnet. Dette gjenspeiles i tilnærmingen med å distribuere 50% av den totale forsyningen gjennom airdrop.

Korrelasjonen mellom SOL og BONK over ett år ligger for øyeblikket på 0.76. Mynten aksepteres som betalingsmiddel for NFT-er på forskjellige plattformer, som OpenBook og Orca, og fungerer også som insentiv for å stake NFT-er på plattformer som SolFarm og BonkStake. Videre er BONK notert på flere kjente kryptobørser som støtter Solana-baserte tokens, inkludert Coinbase, Binance og Serum.

Sam Bankman-Fried

FTX medgründer Sam Bankman-Fried hadde vært en betydelig støttespiller for. Målet var å etablere seg som «folkets hundemynt», ifølge informasjonen på deres nettsted. Dogecoin, som har en Shiba Inu som sin karakteristiske figur, har vært lenge støttet av Elon Musk. Solana har selv kommet frem fra skyggen som ble kastet over kryptoverdenen av Bankman-Frieds nedgang, med SOL-tokenet som har økt med over 1000 prosent i løpet av året.

«Det er Solanas hundemynt, og Solana har vært 2023s,» sa Zaheer Ebtikar, grunnlegger av kryptofondet Split Capital. «Vi ser en veldig lik virkelighet som den [Ethereum] opplevde i 2018 og 2019.»

Småinvestorer og promotører

Meme-mynter har lenge vært et fenomen blant småinvestorer og promotører innen krypto, som ser de mikroskopiske prisene som en mulighet til å oppnå store gevinster raskt, til tross for mangelen på tradisjonelle fundamentale faktorer. For eksempel nådde tokenet Shiba Inu sitt historiske høydepunkt for omtrent to år siden under toppen av den siste oppgangsperioden, og det har nå en markedsverdi på omtrent 5,8 milliarder dollar, ifølge CoinGecko.

Forrige syklus

«Etter suksessen deres i forrige syklus har hundemynter blitt det sentrale punktet for detaljhandelsspekulasjon,» sa Ryan Watkins, medgründer av digital formuesforvalterfondet Syncracy Capital. «De mest vellykkede blant dem kan enkelt kreve mest oppmerksomhet.»

«Når det gjelder hva detaljhandelsinvestorer ser i dette, betrakter de det som et nettcasino, men med betydelig bedre sjanser for suksess og store gevinster» la Watkins til.

Watkins bemerket at BONK’s økning viser at populariteten til meme-mynter med hundetema har gjort dem til en vanlig tilnærming.

«Når grunnleggende eiendeler på en blokkjede stiger og skaper en formueeffekt, kan denne formuenalene bli kanalisert inn i noen få eiendeler i økosystemet,» sa Watkins. «Dette starter vanligvis med kategoriledere og filtrerer deretter ned til mer spekulative prosjekter. På tross av hvor absurd det høres ut, har meme-mynter nå blitt en integrert del av ethvert blokkjedeøkosystem. Dermed drar den ledende meme-mynten i kategorien, som vanligvis er en hund, ofte nytte av disse formueeffektene.»

Prisøkning

BONK’s prisøkning ser ut til å ha hatt en innvirkning på salget av den tidligere utfordrende Solana Android-mobilen, Saga. Eiere av Solanas Saga-telefon kan nå motta BONK-tokens gratis gjennom et populært program kjent som airdrop, ifølge informasjon postet på X fra Bonk Inu.

På grunn av BONK’s prisøkning ser det ut til at det er en økning i kjøpet av Saga-telefonen for å motta BONK-tokens. Medgrunnlegger av Solana, Raj Gokal, uttalte på X at salget av Saga har økt de siste to dagene.

Selv om BONK-maniaen ikke har nådd nivået som ble sett for Shiba Inu-tokenet og Doge i deres glansdager, kan dette endre seg snart, spesielt med kunngjøringer fra store børser som Binance og Coinbase Global som støtter BONK-relaterte handelsaktiviteter.

Solana-økosystemet

«Den økte aktiviteten i Solana-økosystemet, trigget av nylige antydninger om notering på Coinbase, Binance-notering og mulig inkludering av BONK som en mulig lånbar eiendel på Binance, sammen med den dype likviditeten den opplever på Solana, har ført til en interessant fortelling om BONKs fremtid,» uttalte Jake Kennis, en analytiker ved blockchain-datafirmaet Nansen.

Hvor mange bonk coins er det

Hvor mange bonk-mynter er tilgjengelige? Mynttilførselen for Bonk er 60 billioner, noe som er betydelig høyere enn det som vanligvis forventes. For sammenligning har rivaliserende meme-mynt Dogecoin (CRYPTO: DOGE) en mynttilførsel på 142 milliarder.

Hva gjør BONK unik

BONK har flere egenskaper som skiller den ut fra andre meme-mynter. En av dem er dens samfunnsdrevne karakter. Teamet bak BONK har ingen kontroll over myntens tilførsel eller retning. I stedet har de delegert 15% av den totale tilførselen til en desentralisert autonom organisasjon (DAO) kalt Bonk DAO. Bonk DAO er ansvarlig for å ta beslutninger angående fremtidig utvikling og styring av BONK. Enhver som holder BONK-token kan delta i Bonk DAO ved å stemme på forslag eller sende inn sine egne ideer.

Hvordan $BONK Skapte Oppmerksomhet

Hvordan skaper man oppmerksomhet rundt en mememynt? Mememynter er kjente for sin ekstreme volatilitet og raske prisvekst, og BONK var ikke noe unntak. Etter lanseringen trakk denne mynten likviditet inn i Solana-økosystemet.

BONK-teamet ønsket å overføre kontrollen fra store aktører og uønskede aktører for å gi Solana-nettverket tilbake til brukerne. I sitt whitepaper ble det presentert flere strategier for å oppnå dette.

Airdrop

Det første skrittet for å realisere denne visjonen var implementeringen av en airdrop-distribusjonsmekanisme som favoriserte Solanas byggere og brukere. Halvparten av BONKs totale forsyning ble airdropet til Solanas Degen- og DeFi-handelsmenn, NFT-kunstnere og utviklere. Denne betydelige airdrop-distribusjonen økte likviditeten i Solana-økosystemet. Orca, en desentralisert børs på Solana-kjeden, rapporterte om en handelsvolum på over 20 millioner dollar etter distribusjonen av airdropet.

Samtidig fikk Solanas likviditetspuljer ny aktivitet, og likviditetsleverandører på Orca kunne tjene opptil 999% APR for BONK/USDC-paret per 4. januar 2023. Denne interessante utviklingen trakk noen investorer tilbake til nettverket. Det kan være at DeGods og y00ts NFT-prosjektet, som forlot Solana, nå angrer på at de ga fra seg milliarder av BONK-tokens fra airdropet.

Starten

I starten opplevde BONK en gradvis prisvekst i de siste dagene av desember. Alt endret seg imidlertid i januar 2023. BONK, som begynte året med en handelspris rundt $0.0000002, opplevde en prisvekst på 10 ganger på bare fire dager. Tokenets pris fortsatte å stige ettersom investorenes interesse for mememynten økte, takket være suksessen til Solanas gjenopplivelsesinitiativ.

5. januar

Den 5. januar nådde BONK sitt høyeste nivå noensinne på $0.0000049. Like etter valgte mange investorer å ta ut gevinst, noe som resulterte i en betydelig prisnedgang til rundt $0.000003 ved slutten av dagen. Fra 6. januar og frem til nå har BONK handlet i området mellom $0.000001 og $0.000002. Markedsverdien for BONK er nå over $75 millioner, med.

Hvordan og hvor du kan kjøpe BONK

BONK kan kjøpes på sentraliserte børser (CEX) som Coinbase, KuCoin, Binance, og desentraliserte børser (DEX) som Raydium, Orca og BonkSwap. Ethereum-brukere kan også få eksponering for BONK gjennom Wrapped BONK-tokene.

Buybonk

Hva er bonk - kjøpe bonk - buy - bonk_valutaenpng

Du kan og gå til buybonk. Og koble din digitale lommebok til bonk.

Besøk også Bonk sin hjemmeside her

Før du investerer i kryptovaluta eller andre finansielle produkter, oppfordres det sterkt til å utføre grundige undersøkelser og vurdere din egen risikotoleranse. Kryptovalutainvesteringer innebærer betydelig risiko, og prisvolatilitet er vanlig. Vær oppmerksom på at historisk ytelse ikke nødvendigvis er en pålitelig indikator for fremtidige resultater. Informasjonen gitt her skal ikke betraktes som økonomisk rådgivning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *