Hva er

Hva er en Blokkbelønning

Hva er en Blokkbelønning

Hva er en Blokkbelønning?På engelsk. «Blockreward». Bitcoin-blokkbelønninger representerer de nylig opprettede bitcoins tildelt kryptominer som først løser en kompleks matematisk utfordring og dermed skaper en ny blokk med verifiserte bitcoin-transaksjoner. Minerene bruker datamaskinnettverk for å utføre denne oppgaven, og hver ny blokk verifiseres av konkurrerende minerne. Etterpå introduseres en ny matematisk utfordring, og syklusen gjentar seg.

Forståelse av Blokkbelønninger

Blokkbelønningen fungerer som en insentivmekanisme for bitcoin-minerene for å behandle transaksjoner laget med kryptovalutaen. Opprettelsen av en uforanderlig registrering av disse transaksjonene er essensiell for bitcoins tiltenkte funksjon. Blokkjeden fungerer som en desentralisert bankprotokoll, og den kan ikke endres etter opprettelsen. Minerene spiller en nøkkelrolle i å verifisere transaksjonene og oppdatere denne protokollen. Blokkbelønninger, sammen med transaksjonsgebyrer i mindre grad, representerer betalingen for denne innsatsen.

Bitcoin ble konstruert slik at nye bitcoins opprettes i et jevnt tempo. Derfor justeres vanskelighetsgraden av matematikkproblemet hver andre uke for å sikre en stabil produksjon av nye bitcoins, omtrent en blokk med transaksjoner hvert 10. minutt.

Bitcoin Blokkbelønninger vs. Ethereum

Ethereum, en hovedkonkurrent til bitcoin, bruker også blokkbelønninger for å motivere minerne. Belønningen her er en digital token kalt «ether,» tildelt hver gang en miner lykkes med å gi matematisk bevis for en ny blokk. Som med bitcoin, mottar minerne også et transaksjonsgebyr, kjent som «gas» -gebyr.

I motsetning til bitcoin er det ingen begrensning på antall Ethereum ether-tokens som kan opprettes, og de skapes mye raskere – på sekunder i stedet for omtrent 10 minutter. Totalt sett har Ethereum-kjeden flere blokker enn bitcoin-kjeden.

Viktige punkter

  • Blokkbelønning refererer til antallet bitcoins du mottar ved vellykket mining av en blokk.
  • Beløpet halveres etter opprettelsen av hver 210 000 blokker, omtrent hvert fjerde år.
  • Det forventes at beløpet når null rundt 2140.

Fremtiden for Bitcoin Blokkbelønninger

For å begrense inflasjonen utformet bitcoin-skaperen Satoshi Nakamoto valutaen slik at det til slutt kun vil være 21 millioner bitcoins. Derfor halveres størrelsen på bitcoin-blokkbelønninger etter opprettelsen av hver 210 000 blokker, omtrent hvert fjerde år. Ved bitcoins start i 2009 var hver blokkbelønning verdt 50 BTC. I mai 2020 ble den halvert for tredje gang til 6,25 BTC. Per august 2023 var det allerede 19,4 millioner bitcoins i omløp, eller over 92% av den totale planlagte forsyningen. Til slutt forventes blokkbelønningen å nå null rundt mai 2140, men miningen vil sannsynligvis bli ulønnsomt lenge før det tidspunktet er nådd. Innen april 2039 vil omtrent 99,6% av bitcoins allerede være utstedt, og blokkbelønningen vil være bare 0,19531250 bitcoin. Underveis forventes transaksjonsgebyrer å bli hovedinsentivet for bitcoin-minerene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display