Krypto NyheterKryptovaluta

USA som global krypto-politi

USA som global krypto-politi

USA som global krypto-politi . I løpet av et år som så tungvekteren Binance håndtere en betydelig avtale på 4 milliarder dollar og profilerte juridiske kamper. Som involverer ulike kryptoselskaper, har internasjonale regulatorer aktivt formet formelle lover for å styre kryptolandskapet.

USA har stått frem som en av de mest proaktive håndheverne av juridiske handlinger mot kryptoentiteter i år. Særlig har Securities and Exchange Commission (SEC) iverksatt rettslige skritt mot både Coinbase og Binance. Noe som markerer en betydelig innsats for å bekjempe manglende overholdelse i bransjen. Dette er en artikkel, som opprinnelig er i fra cnbc, og det er link til den. Nederst i denne artikkelen.

Skala

På global skala har Den europeiske union godkjent reguleringen av markeder for kryptoaktiva, en banebrytende pakke. Med omfattende lover skreddersydd for kryptosektoren. Regulatorer over hele verden, fra Europa til Asia, intensiverte innsatsen i 2023 for å etablere formelle lover som styrer digitale valutaer. Likevel er det USA som skiller seg ut med sine strenge juridiske tiltak mot store aktører i kryptobransjen.

I samme periode møtte Binance, en kryptotungvekter, en betydelig ordre om å betale over 4 milliarder dollar til amerikanske myndigheter. Fulgt av den tidligere administrerende direktørens erkjennelse av skyld. SEC initierte også profilerte søksmål mot fem andre kryptoselskaper. Denne økningen i juridiske handlinger indikerer en global innsats for å tøyle uønsket adferd innen kryptosektoren.

Å undersøke det globale landskapet for kryptoregulering og håndheving i 2023 gir innsikt i de proaktive tiltakene tatt av ulike regioner. Spesielt har USA vært en frontløper i å pålegge straffer og juridiske handlinger mot kryptoselskaper. Denne økte oppmerksomheten følger etter sammenbruddet av Sam Bankman-Frieds kryptoimperium, inkludert FTX-børsen og søsterfirmaet Alameda Research.

Renato Mariotti

Er en tidligere aktor i justisdepartementets seksjon for verdipapirer og råvarer. Erkjenner nødvendigheten av håndhevelsestiltak i noen tilfeller, som FTX. Imidlertid uttrykker han bekymring for den amerikanske tilnærmingen av «regulering ved håndhevelse». Spesielt når man retter seg mot markedsdeltakere som fokuserer på overholdelse.

Mens mange regioner har innført lover med potensielt strenge straffer. Forblir USA det eneste landet som aktivt tar rettslige skritt mot storskala kryptoselskaper og prosjekter. USA har ledet denne kampanjen, håndhevingstiltakene langt overgår andre regulatorer når det gjelder straffer og bøter.

Mariotti påpeker en forskjell og sier: «Andre land har et omfattende regelverk på plass. Det har ikke vi.» Mangelen på en omfattende reguleringsramme i USA har ført til rettssaker som bør ideelt sett avgjøres gjennom lovgivning eller regulering.

Forventes i 2024

Denne oversikten over tilstanden for kryptoregulering og håndheving i 2023 legger grunnlaget for hva som kan forventes i 2024. USA fortsetter å spille en avgjørende rolle globalt, forme standardene og håndheve reguleringer. Det for å opprettholde integriteten i den dynamiske kryptobransjen.

I fravær av klare regler fra Capitol Hill, har SEC, Commodity Futures Trading Commission, Justisdepartementet og Treasury’s Financial Crimes Enforcement Network (FinCen). Jobbet parallelt for å overvåke rommet, i en slags lappeteppeversjon av regulering ved håndhevelse.

Richard Levin

En partner ved Nelson Mullins Riley & Scarborough, som har representert klienter foran SEC, CFTC og Kongressen. Forteller CNBC at disse byråene har vært noen av de mest aktive håndheverne globalt. Når det gjelder reguleringen av digitale eiendeler og kryptovalutaer.

«Disse byråene har gitt veiledning til bransjen om hvordan digitale eiendeler og kryptovalutaer. Må tilbys og selges, handles og oppbevares av forvarere,» sa Levin, som har vært involvert i fintech-sektoren i 30 år.

«Imidlertid har mye av arbeidet deres involvert å gi veiledning til bransjen gjennom håndhevingsaksjoner,» fortsatte Levin.

Siden 2019 har Justisdepartementets enhet for markedets integritet og alvorlige svindler reist tiltale mot kryptosvindelssaker. Som involverer over 2 milliarder dollar i tiltenkte økonomiske tap for investorer over hele verden.

Årsrapport

I sin årsrapport som oppsummerer håndhevingsaksjoner, bemerket CFTC at nesten halvparten av alle saker i 2023. Involverte atferd knyttet til digitale eiendelsesvarer. Samtidig fremhevet SEC at 2023 var bemerkelsesverdig for håndheving av «krypto-relatert mislighold, inkludert svindelskjemaer, uregistrerte kryptoaktiva og plattformer, og ulovlig markedsføring av kjendiser.» Siden 2014 har SEC iverksatt over 200 tiltak knyttet til kryptoaktiva og cyberhåndhevelse.

De strengeste sakene utspilte seg i første halvdel av året da SEC. Anklaget Binance og Coinbase for å drive ulovlig verdipapirhandel i et par søksmål.

Mest bemerkelsesverdig hevder SEC at minst 13 kryptoaktiva tilgjengelige for Coinbase-kunder, inkludert Solana’s sol, Cardano’s ada og Protocol Labs’ filecoin. Skal betraktes som verdipapirer, noe som betyr at de må underlegges strenge krav til gjennomsiktighet og offentliggjøring.

I Binance sitt tilfelle gikk SEC enda lenger. I tillegg til brudd på verdipapirlovgivningen ble selskapet og dets medgrunnlegger og administrerende direktør Changpeng Zhao også anklaget for å blande kundens midler med selskapets midler.

Strafferettslig håndheving

Når det gjelder strafferettslig håndheving, har Damian Williams, den amerikanske statsadvokaten for Southern District of New York, ledet noen av Justisdepartementets mest profilerte kryptotiltaler. Inkludert den månedslange rettssaken mot Bankman-Fried, den fallerte FTX-grunnleggeren. I november fant en jury den tidligere FTX-sjefen. Skyldig i alle de sju kriminelle tiltalepunktene mot ham etter noen timers drøftelser.

Faktisk har SEC, Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Justisdepartementet og Finansdepartementets Financial Crimes Enforcement Network (FinCen). Arbeidet parallelt for å overvåke rommet, i en slags lappeteppeversjon av regulering ved håndhevelse, i fravær av klare regler fra Capitol Hill.

Richard Levin, partner ved Nelson Mullins Riley & Scarborough, som har representert klienter foran SEC, CFTC og Kongressen, forteller CNBC at disse byråene har vært noen av de mest aktive håndheverne globalt når det gjelder reguleringen av digitale eiendeler og kryptovalutaer.

«Disse byråene har gitt veiledning til bransjen om hvordan digitale eiendeler og kryptovalutaer må tilbys og selges, handles og oppbevares av forvarere,» sa Levin, som har vært involvert i fintech-sektoren i 30 år.

«Imidlertid har mye av arbeidet deres involvert å gi veiledning til bransjen gjennom håndhevingsaksjoner,» fortsatte Levin.

Siden 2019 har Justisdepartementets enhet for markedets integritet og alvorlige svindel siktet for kryptosvindelssaker som involverer over 2 milliarder dollar i tiltenkte økonomiske tap for investorer over hele verden.

Oppsummerer håndhevingsaksjoner

I sin årsrapport som oppsummerer håndhevingsaksjoner, bemerket CFTC. At nesten halvparten av alle sakene i 2023 involverte atferd knyttet til digitale eiendelsesvarer. Samtidig fremhevet SEC at 2023 var bemerkelsesverdig for håndheving av «krypto-relatert mislighold, inkludert svindelskjemaer, uregistrerte kryptoaktiva og plattformer, og ulovlig markedsføring av kjendiser.» Siden 2014 har SEC iverksatt over 200 tiltak knyttet til kryptoaktiva og cyberhåndhevelse.

De mest alvorlige sakene utspilte seg i første halvdel av året da SEC anklaget Binance og Coinbase for å drive ulovlig verdipapirhandel i et par søksmål.

Mest bemerkelsesverdig hevder SEC at minst 13 kryptoaktiva tilgjengelige for Coinbase-kunder, inkludert Solana‘s sol, Cardano‘s ada og Protocol Labs’ filecoin. Skal betraktes som verdipapirer, noe som betyr at de må underlegges strenge krav til gjennomsiktighet og offentliggjøring.

I Binance sitt tilfelle gikk SEC enda lenger. I tillegg til brudd på verdipapirlovgivningen ble selskapet og dets medgrunnlegger og administrerende direktør Changpeng Zhao også anklaget for å blande kundens midler med selskapets midler.

Når det gjelder strafferettslig håndheving, har Damian Williams, den amerikanske statsadvokaten for Southern District of New York. Ledet noen av Justisdepartementets mest profilerte kryptotiltaler, inkludert den månedslange rettssaken mot Bankman-Fried, den fallerte FTX-grunnleggeren. I november fant en jury den tidligere FTX-sjefen skyldig i alle de sju kriminelle tiltalepunktene mot ham etter noen timers drøftelser.

Europa Det ser ut til at den europeiske union planlegger å implementere sitt regelverk for kryptoaktiva-markeder med full styrke fra neste år. Dette regelverket er designet for å regulere det uoversiktlige landskapet i kryptoindustrien, ofte omtalt som «Villvesten».

Lovforslaget, først introdusert i 2019 som en respons på Metas digitale valutaprosjekt. Diem (tidligere kjent som Libra), har som mål å bekjempe svindel, hvitvasking av penger og annen ulovlig finansiering i kryptobransjen. Videre ønsker man å utrydde uønsket adferd i sektoren mer generelt. Link til CNBC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display