Hva erKryptovaluta

Hva er Polkadot

Hva er Polkadot

Hva er Polkadot. Polkadot (DOT) representerer et blockchain-initiativ som retter seg mot generelle infrastrukturelle forbedringer, heller enn spesifikke applikasjoner. Dette prosjektet har oppnådd suksess ved å forbedre den underliggende teknologien som driver desentraliserte applikasjoner (dApps). Lanseringen av Polkadot-nettverket fant sted i mai 2020, etterfulgt av flere tekniske utgivelser i de påfølgende månedene. Polkadot ble ansett for fullt lansert med utgivelsen av fem parachains i desember 2021.

Protokollen til Polkadot søker å overkomme hindringer mellom ulike blockchain-økosystemer, muliggjør kommunikasjon uten behov for mellomledd mellom disse nettverkene. Polkadot fungerer som et nettverk av nettverk, og tillater samspill mellom selv svært forskjellige blockchain-arkitekturer. Dette realiseres gjennom parachains, spesialiserte blockchains med sin egen funksjonalitet og tokens.

Nettverket bruker en bevis-nominert proof-of-stake (PoS) konsensusalgoritme og hentet inspirasjon fra Ouroboros-protokollen

Utforsk hva Polkadot innebærer, hvordan det opererer, og hvorfor det utgjør en betydningsfull faktor for utviklingen innen blockchain og kryptovaluta.

Polkadot (DOT)

Benytter seg av den nominerte proof-of-stake (PoS) konsensusalgoritmen. Polkadot anvender parachains og en relékjede for å legge til rette for et mer skalerbart blockchain-økosystem. Protokollens broer muliggjør interaksjon mellom ulike blockchain-nettverk. Protokollen inkluderer også DOT-tokenet, som anvendes i styring og innsats. Grunnleggende om Polkadot: Peter Czaban og medgrunnleggeren av Ethereum, Gavin Wood, startet initiativet til Polkadot. Wood, som tilfeldigvis introduserte begrepet Web3, er nå allment kjent siden 2014 Wood publiserte en whitepaper for Polkadot i 2016. I 2017 lanserte de også Web3 Foundation. Stiftelsen samlet inn $145 millioner for utviklingen av protokollen ved å selge DOT-tokens. Det var også en annen privat salg i 2019, som innbrakte $43 millioner.

Utfordringer

Adressert av Polkadot Eksperter innen industrien og utviklere peker på tre hovedhindringer som begrenser veksten innen blockchain-teknologi: hastighet, skalerbarhet og sikkerhet. De fleste førstegenerasjons blockchains, et noe vagt begrep, har gradvis forbedret seg over tid, men de forblir begrenset av tekniske utfordringer som skalerbarhet.

Parachains

Parachains og Relay Chain Parachains representerer i hovedsak PoS-blockchains som kan operere uavhengig og tilpasses fullstendig av eieren. Disse fokuserer på applikasjoner med funksjoner og programmeringslogikk som begrenser seg til deres egen virkelighet.. Disse kjedene fungerer som styringslaget i nettverket og utgjør en form for administrasjonsmekanisme.

Det som knytter disse parachains sammen, er relékjeden, som har ansvar for felles nettverkssikkerhet, konsensus og interoperabilitet.
Relekjeden validerer data, sikrer forståelighet, og den tar ansvaret for å oppnå enighet og sikre at transaksjoner blir utført

Broer og Parathreads Polkadot

Inkluderer også broer som knytter sammen ulike blockchains og muliggjør overføring av data mellom dem. Disse broene etablerer interoperabilitet og kan brukes til å koble til eksterne nettverk som Bitcoin (BTC) og Ethereum.

En annen komponent i nettverket er parathreads, en mer begrenset versjon av parachains som opererer etter en betal-etter-behov-modell. Dette er nyttig for blockchains som ikke krever kontinuerlig tilkobling til Polkadot-nettverket.

Positive effekter

De positive effektene strekker seg langt utover å bare løse de tidligere nevnte tekniske utfordringene. Polkadots Substrate, et rammeverk for utvikling av blockchain, utgjør en vesentlig del av prosjektets tilbud og har dype implikasjoner for hvordan utviklingen innen bransjen utformes. Designet gjør det mulig for team, bedrifter og enkeltpersoner å konsentrere seg om å bygge selve produktet, da mye av den innledende utforskningen av å utforme en blockchain blir ivaretatt av rammeverket.

Konsensus Innenfor den nominerte proof-of-stake-konsensusmodellen på Polkadot finnes det tre interessentgrupper. 1 De er nominators, validators og collators:

  • Nominators: Sikrer relékjeden og velger pålitelige validators.
  • Validators: Ansvarlige for å satse DOT, validere bevis fra collators og delta i konsensus.
  • Collators: Krever mindre involvering enn en validator – de er ansvarlige for å holde oversikt over gyldige parachain-transaksjoner og sende dem til validators på relékjeden.

DOT-tokenet

DOT-tokenet har to formål: det brukes til innsats på nettverket for å styrke nettverkssikkerheten (også kjent som binding), og det inngår i styringsmekanismen.

Innsats: På samme måte som andre proof-of-stake blockchains, fungerer innsats av DOT som insentiv for nettverksdeltakere til å opptre ærlig ved å holde DOT som sikkerhet for god oppførsel. Belønninger tildeles de som deltar i innsatsen med DOT.

Styring: DOT-eiere får rettigheter og muligheter til å delta i avstemninger gjennom folkeavstemninger – et avstemningssystem vektet etter innsats.

Polkadots Fremtid


Mange betrakter Polkadot som et av de mest lovende nettverkene for fremtiden, da det søker å etablere et fundament for en rekke formål. Selv om prosjektet fortsatt er i sin tidlige fase, indikerer flere utviklinger at den veien det har lagt ut på, potensielt kan bli et standardsett for verdensutveksling.

Det er usikkert om Polkadot vil bli den foretrukne plattformen for utvikling av blockchain-baserte applikasjoner, spesielt med tanke på at Ethereum lanserer sine egne forbedringer for å håndtere mange av de samme utfordringene. Det som imidlertid virker positivt, er kombinasjonen av Substrate-utviklingsverktøyet sammen med de grunnleggende tekniske fordelene, noe som kan tiltrekke seg betydelig utvikling.

Transaksjoner

Transaksjonene til Polkadot som opererer parallelt via parachains – hvorav 100 er støttet for øyeblikket – gir utviklere en betydelig grad av frihet. De som bygger på parachains har betydelig fleksibilitet når det gjelder endringer i tilstanden og opprettelsen av generelle regler. 15 Polkadot har en estimert behandlingskapasitet på 1 000 transaksjoner per sekund. Den potensielle øvre grensen for transaksjonskapasiteten til Polkadot er på 1 million transaksjoner per sekund. 16

Polkadot hevder at parachain-modellen er mer desentralisert og tillitsfull enn bare lag-2-skaleringsløsninger. Mange utviklingsteam har allerede implementert parachains, så fremtiden ser lys ut for dette voksende økosystemet. Per 2022 har millioner av transaksjoner blitt behandlet på parachains.

Hvor kan man kjøpe Polkadot

Hvor er Polkadot tilgjengelig? Den faktiske DOT-tokenen er ikke tilgjengelig på sentraliserte eller desentraliserte børser. Tokenene som handles på disse børsene, er representasjoner på en annen blockchain som er knyttet til DOT. 17 Du kan skaffe deg den tilknyttede DOT-tokenen på børser som Binance, Coinbase, Kraken og Gemini. Den tokeniserte DOT er imidlertid ikke bredt tilgjengelig på desentraliserte børser som SushiSwap eller UniSwap.

For de som eier DOT, er det flere lommebøker tilgjengelige for lagring, inkludert eksempler som Ledger, Fearless, Polkawallet og Polkadot-JS Plus. 18 Polkadot. «Where To Store DOT: Polkadot Wallet Options.»

Er det en god investering?

Er Polkadot Crypto en God Investering? DOT, som enhver kryptovaluta, er underlagt betydelige prisfluktuasjoner. 19 Denne volatiliteten gjør DOT til en investering med risiko. Det anbefales å konsultere en økonomisk rådgiver med kunnskap om kryptovaluta for å avgjøre om DOT passer for dine investeringsmål og strategi.

Hva Er Polkadot DOT? DOT er den innfødte tokenen for Polkadot-blockchain-økosystemet. Innenfor Polkadot-miljøet brukes den for styringsrettigheter og valideringsstaking. 14

Hva Er Verdien til Polkadot Crypto? DOT som handles på børser, er ikke den faktiske DOT – det er en knyttet versjon opprettet på en annen blockchain. 17 Prisen på denne versjonen varierer, men den 5. mars 2023 var verdien $6,00. 19

Å investere i kryptovalutaer og andre initial coin offerings (ICOs) innebærer betydelig risiko og spekulasjon, og denne artikkelen utgjør ikke en anbefaling fra Investopedia eller forfatteren om å investere i kryptovalutaer eller andre ICOer. Ettersom hver enkelt situasjon er unik, bør en kvalifisert profesjonell alltid konsulteres før man tar økonomiske beslutninger. Investopedia gir ingen garantier for nøyaktigheten eller aktualiteten av informasjonen som er inneholdt her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display