Bitcoin

Tidligere Citigroup-ledere planlegger å lansere Bitcoin-verdipapirer uten behov for SEC-godkjenning

Tidligere Citigroup-ledere planlegger å lansere Bitcoin-verdipapirer uten behov for SEC-godkjenning


Tidligere Citigroup-ledere planlegger å lansere Bitcoin-verdipapirer uten behov for SEC-godkjenning. RDC har nylig lansert et innovativt finansielt produkt kjent som Bitcoin depositary receipts (BTC DRs). Som er eksklusivt rettet mot Kvalifiserte Institusjonelle Kjøpere (QIBs). Dette unike produktet er bemerkelsesverdig fritatt fra registreringskravene i Securities Act of 1933.

Samarbeid med Bransjeledere

Dette prosjektet involverer tidligere ledere fra Citigroup Inc. I samarbeid med Franklin Templeton, BTIG, og Broadhaven Ventures. Målet er å introdusere verdipapirer støttet av Bitcoin, med påstanden om at det ikke krever godkjenning fra amerikanske regulatoriske organer.

Alternativ Tilnærming: Spotlight på BTC DRs

I kjølvannet av den pågående debatten om godkjenning eller avslag på spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs). Tar disse bransjelederne sikte på en alternativ tilnærming for å gi eksponering for Bitcoin gjennom BTC DRs.

BTC DRs og Deres Funksjonalitet

BTC DRs, eller Bitcoin Depositary Receipts, er liknende American Depositary Receipts (ADRs) og representerer utenlandske aksjer. Receipts Depositary Corporation (RDC) planlegger å utstede de første BTC DRs til globale institusjonelle investorer. Dette skjer i samsvar med unntakene fra kravene til registrering i Securities Act of 1933. Forskjellen mellom BTC DRs og ETF ligger i strukturen, der BTC DRs representerer enkeltaksjer. Mens ETF (Exchange-Traded Fund) er en fondsportefølje.

Tilgjengeliggjøring av Bitcoin Securities

Målet med RDCs BTC DRs er tydelig: å tilby institusjonelle investorer tilgang til Bitcoin-verdipapirer innenfor det regulerte amerikanske markedets infrastruktur. Dette vil bli lettere gjennom klaring via Depository Trust Co., og sikrer en problemfri prosess for direkte eierskap. Innenfor rammene for amerikansk klaring.

Ankit Mehta og RDCs Rolle som Konverteringsverktøy

Ankit Mehta, en av grunnleggerne og administrerende direktøren i RDC, tidligere ansatt hos Citigroup, fremhevet plattformens viktige rolle som et konverteringsverktøy. Dette retter seg spesielt mot hedgefond, familieselskaper, selskaper, og store institusjonelle investorer, muliggjørende konvertering av Bitcoin til en DTC-kvalifisert sikkerhet.

Operasjonell Infrastruktur: Broadridge og Anchorage Digital i Fokus

Den operative infrastrukturen er nøye satt sammen, med Broadridge Corporate Issuer Solutions som overføringsagent og Anchorage Digital Bank National Association som ansvarlig for oppbevaring av den underliggende Bitcoin.

Franklin Templeton, BTIG og Broadhaven Ventures

RDC støttes av tunge investorer som Franklin Templeton, BTIG, og Broadhaven Ventures. Selskapet posisjonerer sitt tilbud som en komplementær løsning til potensielle Bitcoin ETF-er, og de ser frem til godkjenning fra den amerikanske verdipapir- og børskommisjonen (SEC).

Mehta og Medgrunnleggernes Erfaring fra Citi’s Depositary-Receipt Team

Ankit Mehta, sammen med medgrunnleggerne Bryant Kim og Ishaan Narain, har tidligere erfaring fra Citi’s depositary-receipt team. Dette indikerer deres kjennskap til den finansielle rammen som RDC bygger på.

Bitcoin-prisens Oppsving og Optimisme rundt SEC-godkjenning

Denne informasjonen kommer i en tid hvor Bitcoin har passert $45 000 for første gang på nesten to år. Dette oppsvinget drives av voksende optimisme knyttet til SECs potensielle godkjenning av direkteinvesteringer i Bitcoin ETF-er.

Bitcoin ETF-godkjenning og Spot ETF-fokus

Bitcoin depositary receipts gir kvalifiserte institusjoner direkte eierskap til Bitcoin, skiller seg fra BTC ETF-er innløst for kontanter. Spot Bitcoin ETF-godkjenninger. Har vært et sentralt punkt i kryptomarkedet, spesielt med økt oppmerksomhet i starten av det nye året og økende handelsaktiviteter.

Analyse fra Bloomberg ETF-ekspert Eric Balchunas antyder at avvisning av en Spot Bitcoin ETF denne måneden sannsynligvis skyldes Securities and Exchange Commission (SEC) som søker mer tid, heller enn en direkte avvisning.

Selv om sannsynligheten for godkjenning er lav, kan SECs beslutning rettes mot grundigere evaluering i stedet for en definitiv avvisning av konseptet. Denne nyanserte tilnærmingen understreker SECs forsiktige vurdering i stedet for en absolutt avvisning.

Kildehenvisning: prnewswire

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *