Hva er

Hva er Block Reward

Hva er Block Reward

Hva er Block Reward. Det blir oversatt til norsk som «Blokk Belønning». Bitcoin blokkbelønninger er nye bitcoins tildelt kryptovalutaminere. Som først løser et komplekst matematikkproblem og skaper en ny blokk med verifiserte bitcoin-transaksjoner. Minerene bruker nettverk av datamaskiner til dette, og hver gang en ny blokk opprettes, verifiseres den av alle andre konkurrerende minere. Deretter introduseres et nytt matematikkproblem, og minerne starter på nytt.

Viktige poeng

En blokkbelønning refererer til antallet bitcoins du får hvis du vellykket miner en blokk av valutaen. Beløpet halveres etter opprettelsen av hver 210 000 blokker, eller omtrent hvert fjerde år. Beløpet forventes å nå null rundt 2140.

Forståelse av Blokkbelønninger

Incentivet for bitcoin-minere til å behandle transaksjoner med kryptovalutaen ligger i blokkbelønningen. Den spiller en avgjørende rolle i å skape en uforanderlig registrering av disse transaksjonene. En fundamental forutsetning for riktig funksjon av bitcoin. Forestill deg blockchain som en desentralisert bankregnskap, ugjennomtrengelig for endringer etter opprettelsen. Minerne spiller en vital rolle i å verifisere transaksjoner og opprettholde nøyaktigheten av dette regnskapet. Deres kompensasjon kommer i form av blokkbelønninger, supplert i mindre grad av transaksjonsgebyrer.

Bitcoin er designet slik at nye bitcoins skapes i en jevn takt, regulert ved å justere vanskeligheten til matematikkproblemet hver annen uke. Denne tilpasningen sikrer en stabil produksjon av nye bitcoins, som tilsvarer omtrent én blokk med transaksjoner hvert 10. minutt.

Bitcoin’s Blokkbelønninger Kontra Ethereum’s

Ethereum, en fremtredende kryptovaluta og hovedkonkurrenten til bitcoin, benytter også seg av blokkbelønninger som et insitament for å motivere minere. I tilfelle Ethereum gis belønningen i form av en digital token kjent som «ether,» tildelt minere når de lykkes med å bevise den matematiske gyldigheten til en ny blokk. Som med bitcoin, mottar minerne i Ethereum-nettverket også et transaksjonsgebyr, kjent som «gas» gebyr.

I motsetning til bitcoin er det ingen begrensning på antallet Ethereum ether-tokens som kan opprettes, og de opprettes i mye raskere tempo – på sekunder, sammenlignet med omtrent 10 minutter. Dermed er det totale antallet blokker i Ethereum-kjeden større enn i bitcoin-kjeden.

Fremtiden til Bitcoin Blokkbelønninger

For å begrense inflasjonen designet bitcoin-skaperen Satoshi Nakamoto bitcoin for til slutt å ha kun 21 millioner bitcoins. Dette er grunnen til at størrelsen på bitcoin blokkbelønninger halveres etter opprettelsen av hver 210 000 blokker, noe som tar omtrent fire år. Ved bitcoins start i 2009 var hver blokkbelønning verdt 50 BTC. I mai 2020 ble blokkbelønningen halvert for tredje gang til 6,25 BTC. Og per august 2023 var det allerede 19,4 millioner bitcoins i omløp, eller mer enn 92% av den totale planlagte forsyningen.

Planen


Til slutt er planen at blokkbelønningen skal nå null rundt mai 2140, selv om lønnsomheten ved gruvedrift sannsynligvis vil avta lenge før den datoen er nådd. Ved april 2039 vil omtrent 99,6% av bitcoins allerede ha blitt utstedt, og blokkbelønningen vil være kun 0,19531250 bitcoin.

Underveis forventes det at transaksjonsgebyrer vil bli hovedinsentivet for bitcoin-minere.

Å investere i Bitcoin og andre Initial Coin Offerings («ICOs») er svært risikabelt og spekulativt. Artikkelen anbefaler ikke å investere i Bitcoin eller andre ICOs, og det er viktig å erkjenne den høye risikoen knyttet til slike investeringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display