Krypto ABC

Kan en Blockchain bli hacket

Kan en Blockchain bli hacket

Kan en Blockchain bli hacket. Når vi snakker om blockchain og hacking, er det viktig å forstå at selve blockchainen er veldig sikker. Men andre ting rundt den kan være sårbare. For eksempel kan transaksjoner manipuleres, og verdier på blockchain kan bli stjålet. Dette skjer ikke på grunn av feil i selve blockchainen, men på grunn av utfordringer i hvordan folk handler og eier ting på den. Artikkelen kan se nærmere på hvordan man kan beskytte seg og utfordringer knyttet til å eie verdier på blockchain.

Kryptobørser

Kryptobørser er ofte målet for betydningsfulle «blockchain-hacker.» Mange hendelser skjer på sentraliserte børser, og dette skaper sårbarheter. Mens kryptovalutaer som Bitcoin er desentraliserte, fungerer børser som sentrale punkter som kan utnyttes av hackere.

Ta Mt. Gox-saken som et eksempel, der det skjedde en massiv tyveri på grunn av børshacking. Forskjellige overskrifter fremhever ondsinnede aktører som utnytter sårbarheter i børser for å stjele verdier. I tillegg er det «rug pulls,» der manipulerende individer tiltrekker investeringer i en eiendel og deretter forsvinner med pengene.

Årsakene til disse hendelsene er knyttet til sårbarheter i børsene, og det er viktig å forstå at selv om selve blockchainen er sikker, kan utvekslingsplattformer være et mål for angrep. Artikkelen kan utforske hvordan man beskytter digitale eiendeler på børser og være oppmerksom på risikoen ved handel på sentraliserte plattformer.

Beryktede «blockchain-hackerangrep»

De fleste beryktede «blockchain-hackerangrep» som har skjedd de siste årene, har funnet sted på sentraliserte børser. I visse situasjoner er det nesten nødvendig å bruke en børs for å handle med kryptovaluta eller blockchain-verdier. Men hackere kan få tilgang til digitale eiendeler gjennom en børsnettverk eller plattform. Med andre ord er for eksempel Bitcoin naturlig desentralisert, slik at det ikke er noen sentral system å hacke. Men børsen plasserer eiendelen på et sted som kan utsettes for hackere.

Historien om Mt. Gox, der børsen ble hacket og utsatt for et massivt tyveri, er et eksempel. Men det finnes alle slags overskrifter der en ondsinnet aktør klarte å finne en sårbarhet i en børs og stikke av med andres eiendeler. For den saks skyld er det også «rug pulls,» der folk kan få andre til å investere i en eiendel og deretter stikke av med pengene. Igjen skjer ingen av disse hendelsene i selve blockchainen.

Nå skal vi snakke om en aspekt av et peer-to-peer-nettverk som du kanskje tenker på som en faktisk «blockchain-hack.»

51% Angrepet

Når du spør kunnskapsrike personer om å hacke blockchain, vil mange av dem trekke frem et vesentlig unntak til blockchain-nettverkets urokkelige eierskapsmodell.

Det kalles 51%-angrepet, og det fungerer slik:

Integriteten til nettverkstransaksjoner støttes av eierfellesskapet i en gitt blockchain. For eksempel blir bekreftelse av Bitcoin-eierskap utført av samtykke fra hele Bitcoin-eierfellesskapet ved bruk av blockchain-ledgeren.

Med det i bakhodet, hvis én part kan få kontroll over mer enn 50% av dette eierskapet, kan alle slags ting gjøres med blockchain-transaksjoner. Partiet som utfører 51%-angrepet, er flertallseieren, så det de sier, blir gjeldende.

I virkeligheten er det veldig vanskelig å utføre et 51%-angrep. I et nettverk av hvilken som helst størrelse er det prohibitivt dyrt. Praktisk sett kommer ingen til å eie 51% av Bitcoin, Ethereum eller noen av disse store blockchain-verdiene.

Det er også noe som kalles et Sybil-angrep, der folk oppretter mange falske identiteter og kontoer. Men det hjelper ikke med 51%-angrepsstrategien, for uansett hvor mange personer du deler eiendelene mellom, må de ha en hel 51% av hele blockchain-verdimodellen selv.

Nye Endringer

Det er en annen forbehold ved ideen om at du ikke kan hacke blockchain. Dette har å gjøre med endringer som har skjedd bare de siste årene.

Da vi rapporterte om «å hacke blockchain» for noen år siden, var kryptovaluta fortsatt den dominerende bruksområdet for blockchain-ledger-transaksjoner.

Men på mange måter er ikke det helt sant lenger, takket være introduksjonen av noe som kalles smart kontrakt.

Smart kontrakter innebærer i hovedsak å legge data og kodeutførelser på blockchain. Du kan tenke på smarte kontrakter som ikke-finansielle blockchain-transaksjonsverktøy.

Smarte kontrakter begynte å bli mer populære etter hvert som folk dykket dypere inn i kryptovaluta i blockchain-verdenen. Først var Ethereum den fremtredende blockchain-fasilitatoren for smarte kontrakter. Men så fant folk ut at Bitcoin SV kunne håndtere smarte kontrakter (selv om «vanlig» Bitcoin ikke kan det). Nye mynter og tokens som Solana ble også kjent som «Ethereum-dreper» delvis på grunn av deres evne til å håndtere smarte kontrakter.

En av fordelene med smarte kontrakter ifølge IBM er at blockchain-transaksjonsregistre er krypterte, noe som gjør dem veldig vanskelige å hacke. Dessuten, fordi hver post er koblet til de foregående og påfølgende postene på en distribuert hovedbok, ville hackere måtte endre hele kjeden for å endre en enkelt post.

Konklusjonen er at smarte kontrakter kan hackes på måter som kryptovalutaer ikke kan. Med andre ord, hvis du kan utnytte noen aspekter av den smarte kontrakten som er tilknyttet blockchain, kan det se veldig ut som om du hacker en blockchain.

Det Menneskelige Elementet

Det er et annet veldig viktig poeng som vi ikke kan glemme når vi snakker om hacking av blockchain.

Det handler faktisk om sosial manipulasjon. Hvis du kobler deg til et usikkert flyplass-wifi og sender kryptonøklene dine over det nettverket, og noen får tak i dem og stjeler kryptoen din, er ikke det en «blockchain-hack.» (Les: Man-in-the-Middle Attack (MITM))

Du kan beskytte data og systemer i kompliserte nettverksoppsett, men du kan ikke beskytte dem mot menneskelige feil. Du kan ikke beskytte dem mot mennesker.

Mange av hackerangrepene og illegitime aktivitetene som prøver å tappe penger ut av kryptonettverk eller utføre en form for svindel, er rettet mot den svakeste lenken – den menneskelige operatøren. Når de får tilgang til private nøkler for en digital eiendel, for eksempel, er de i gang.

Oppsummert

Alt dette viser hvordan to tilsynelatende lignende ting kan være sanne samtidig. Når en hendelse knyttet til blockchain når nyhetene, er det sannsynlig at folk vil høre «Blockchain hacket!» uavhengig av om det er nøyaktig. Som vi har sett, er blockchain-modellen i seg selv svært motstandsdyktig mot nesten alle typer hacking. På den annen side har mange prosesser og systemer knyttet til en blockchain og en eiendel sårbarheter. Dette er viktig å tenke på mens vi fortsetter å se flere typer kryptovalutaer og smarte kontrakter utvikle seg i et stadig voksende nettverk av nye finans- og teknologiressurser (finTech).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *