Hva er

Hva er et 51% angrep

Hva er et 51% angrep


Hva er et 51% angrep? Et 51% angrep er en angrep på en kryptokurvaluta blockchain utført av en gruppe minere. Som kontrollerer mer enn 50% av nettverkets totale hash rate for mining. Å eie 51% av nodene på nettverket gir teoretisk sett kontrollerende parter makten til å endre blockchain.

Angriperne vil være i stand til å hindre nye transaksjoner fra å få bekreftelser, noe som gjør det mulig for dem å stoppe betalinger mellom noen eller alle brukere.

De vil også kunne reversere transaksjoner som de fullførte mens de hadde kontroll. Å reversere transaksjoner kan tillate dem å dobbeltbruke mynter, noe consensus-mekanismer som proof-of-work ble opprettet for å forhindre.

Viktige poeng

  • Blockchains er distribuerte ledgere som registrerer hver transaksjon gjort på en kryptokurrency sitt nettverk.
  • Et 51% angrep er en angrep på en blockchain utført av en gruppe minere. Som kontrollerer mer enn 50% av nettverkets totale hash rate.
  • Angripere med majoritetskontroll over nettverket kan avbryte registreringen av nye blokker ved å hindre andre minere fra å fullføre blokker.
  • Det er umulig å endre historiske blokker på grunn av informasjonskjeden lagret i Bitcoin sin blockchain.

Informasjonen lagres

Forståelse av et 51% angrep. En blockchain er en distribuert database som registrerer transaksjoner og informasjon om dem, deretter krypterer dataene. Nettverket når en majoritetskonsensus om transaksjoner gjennom en valideringsprosess, og blokkene der informasjonen lagres er forseglet. Blokkene er lenket sammen via kryptografiske teknikker der tidligere blokkinformasjon er registrert i hver blokk. Dette gjør blokkene nesten umulige å endre når de er bekreftet nok ganger.

Blockchain

51% angrepet er et angrep på blockchain, der en gruppe kontrollerer mer enn 50% av hashing-kraften. Beregningen som løser det kryptografiske puslespillet , til nettverket. Denne gruppen introduserer deretter en endret blockchain til nettverket. På et veldig spesifikt tidspunkt i blockchain. Som teoretisk sett aksepteres av nettverket fordi angriperne ville eie det meste av det.

Historiske blokker

Endring av historiske blokker, transaksjoner låst før starten av angrepet – ville være ekstremt vanskelig, selv i tilfelle av et 51% angrep. Jo lenger tilbake transaksjonene er, desto vanskeligere er det å endre dem. Det ville være umulig å endre transaksjoner før en sjekkpunkt, der transaksjoner blir permanente i Bitcoin sin blockchain.

Kostnadskrevende

Angrep er kostnadskrevende Et 51% angrep er en svært vanskelig oppgave på en kryptokurrency med høy deltakelsesrate. I de fleste tilfeller må angripergruppen kunne kontrollere de nødvendige 51%. Og ha skapt en alternativ blockchain som kan settes inn på riktig tidspunkt. Deretter må de kunne overgå hovednettverket i hashverdi. Kostnaden ved å gjøre dette er en av de mest betydningsfulle faktorene som hindrer et 51% angrep.

Applikasjonsspesifikke

For eksempel er den mest avanserte applikasjonsspesifikke integrerte kretsen (ASIC) miner, Bitmain S19 XP Hydro. Den koster mer enn $8,400 (ny) og har en hash rate på 257 terahashes per sekund (TH/s).

Den 7. juni 2023 var de tre øverste mining pool etter hashverdi:

  • FoundryUSA, med 106.16 eksahashes per sekund (EH/s); 29.3% av den totale Bitcoin-nettverkshashverdien
  • AntPool, med 90.28 EH/s; 24.9% av den totale Bitcoin-nettverkshashverdien
  • F2Pool, med 45.98 EH/s; 12.67% av den totale nettverkshashverdien

Tjenester for utleie av hashverdi gir angripere lavere kostnader, siden de bare trenger å leie så mye hashverdi som de trenger for varigheten av angrepet.

Tre poolene

Disse tre poolene utgjorde til sammen 66.87% av nettverkshashverdien. Hele 242.42 EH/s (242 millioner TH/s – CPU-en i datamaskinen din kan kanskje håndtere omtrent 15 kilohashes per sekund). For å oppnå den hashverdien ville angriperne trenge mer enn 941,634 S19 XP Hydro. Er noe som ville føre til faste kostnader nær $7.9 milliarder, pluss en bygning for å huse utstyret, vedlikeholdspersonell, strøm og kjøling.

Store kryptovalutaer, som Bitcoin, er lite sannsynlige å lide av 51% angrep på grunn av kostnadene ved å skaffe så mye hashverdi. Derfor er 51% angrep generelt begrenset til kryptokurver med mindre deltakelse og hashverdi.

Etter overgangen til proof-of-stake for Ethereum ble et 51% angrep på Ethereum blockchain enda dyrere. For å utføre dette angrepet må en bruker eller gruppe eie 51% av den satte ETH-en på nettverket. Det er mulig for noen å eie så mye ETH, men det er usannsynlig.

Beaconchain

Ifølge Beaconchain var mer enn 19.3 millioner ETH satt den 7. juni 2023. En enhet måtte eie mer enn 9.8 millioner ETH (mer enn $18 milliarder per 7. juni 2023) for å forsøke et angrep.

Når angrepet startet, ville konsensusmekanismen sannsynligvis gjenkjenne det og umiddelbart. Kutte den satte ETH-en, noe som ville koste angriperen en ekstraordinær sum penger. I tillegg kan samfunnet stemme for å gjenopprette den «ærlige» kjeden. Slik at en angriper ville miste all sin ETH bare for å se skaden bli reparert.

Timing

Angreps-timing I tillegg til kostnadene må en gruppe som prøver å angripe nettverket ved hjelp av et 51% angrep. Ikke bare kontrollere 51% av nettverket, men må også introdusere den endrede blockchainen på en svært nøyaktig tid. Selv om de eier 51% av nettverkets hashverdi, kan de fortsatt ikke klare å holde følge med hastigheten på blokkoppretting. Eller få innført kjeden deres før gyldige nye blokker blir opprettet av den ‘ærlige’ blockchain-nettverket.

Igjen er dette mulig på mindre kryptokuvaluta-nettverk fordi det er mindre deltakelse og lavere hashverdier. Store nettverk gjør det nesten umulig å introdusere en endret blockchain.

Til tross for navnet er det ikke nødvendig å ha 51% av nettverkets mining kraft. for å starte et angrep. Imidlertid ville et slikt angrep ha mye lavere sjanse for suksess.

Vellykket

Resultatet av et vellykket angrep I tilfelle et vellykket angrep kan angriperne blokkere andre brukeres transaksjoner eller reversere dem og bruke den samme kryptovalutaen på nytt. Denne sårbarheten, kjent som dobbeltutgift, er den digitale ekvivalenten av en perfekt forfalskning. Det er også den grunnleggende kryptografiske utfordringen blockchain-konsensusmekanismer ble designet for å overvinne.

Vellykkede 51% angripere kan også implementere en Denial-of-Service (DoS) angrep. Der de blokkerer adressene til andre minere for den perioden de kontrollerer nettverket.

Fare

Hvem er i fare for 51% angrep? Typen mining-utstyr er også en faktor, da ASIC-sikrede gruvenettverk er mindre sårbare enn de som kan mines med GPU-er. de er mye raskere. Skytjenester som NiceHash – som betrakter seg selv som en «hash-kraftmegler» . Gjør det teoretisk mulig å starte et 51% angrep ved bare å leie hash-kraft, spesielt mot mindre, GPU-bare nettverk.

Bitcoin Gold har vært et vanlig mål for angripere fordi det er en mindre kryptokurrency etter hashverdi. Siden juni 2019 har Michigan Institute for Technology’s Digital Currency Initiative. Oppdaget, observert eller blitt varslet om mer enn 40 51% angrep – også kalt chain reorganizations, eller reorgs – på Bitcoin Gold, Litecoin og andre mindre kryptokurver.

Hva er et 51% angrep? Et 51% angrep er en omstrukturering av blockchain utført av ondsinnede aktører som eier mer enn 51% av en kryptovalutaene sin totale hash, eller bekreftelseskraft.

Er et 51% angrep på Bitcoin mulig? Bitcoin blockchain kunne bli utsatt for et 51% angrep av en meget godt finansiert angriper, men kostnaden ved å skaffe nok hashkraft forhindrer generelt at det skjer.

Hvor mye Bitcoin er et 51% angrep? Et 51% angrep avhenger av kontrollen over mining, ikke hvor mange bitcoins som er holdt. Angripere må kontrollere 181 EH/s av hashkraft for å angripe Bitcoin blockchain per 7. juni 2023. Dette tilsvarer mer enn 941,634 av de kraftigste ASIC-minere. Som har en hash rate per enhet på 257 TH/s og koster mer enn $7.9 milliarder bare i utstyr.

Konklusjonen Et 51% angrep er den usannsynlige hendelsen der en gruppe vil skaffe mer enn 50% av hashkraften til et kryptonettverket. Disse angrepene skjer på mindre krypto-nettverk, men har en tendens til å mislykkes på større som Bitcoin fordi de er mer sikre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display