Hva er

Hva er Maker Dao

Hva er Maker Dao

Hva er Maker Dao. MakerDAO representerer en blockchain-protokoll på Ethereum, designet for å motivere et desentralisert nettverk av datamaskiner til å vedlikeholde DAI. DAI er en kryptovaluta som er skapt for å følge verdien av den amerikanske dollaren.

Innenfor den voksende verdenen av desentralisert finans (DeFi) er MakerDAO en betydningsfull aktør og utgjør en del av Maker-protokollen. Dette systemet bruker ulike kryptoaktiva for å operere og opprettholde DAI uten involvering av tradisjonelle banker eller myndigheter.

For å fungere krever Maker-protokollen to hovedtyper tokens: DAI og MKR.

DAI oppstår når en bruker låser opp annen kryptovaluta. For eksempel ETH, på Maker-plattformen for å sikre et lån i DAI. Brukere har muligheten til å tilbakebetale det lånte DAI for å gjenvinne den låste kryptovalutaen. Det er viktig å være oppmerksom på verdifall, da det kan føre til automatisk salg av lånte midler.

I korte trekk

mens DAI fungerer som tjenesten levert av Maker-protokollen. Har MKR en rolle som kryptovalutaen som styrer endringer i protokollen som opprettholder DAI.

MKR-tokens gir brukerne muligheten til å delta i avstemninger angående forslag som påvirker bruken av DAI. For eksempel kan de som eier MKR-tokens stemme. Over hvilke kryptovalutaer som kan låses i protokollen eller fastsette prisen for salg av disse aktivaene ved likvidasjon.

Fra og med 2020 godtar Maker-protokollen åtte kryptovalutaer, inkludert ETH, MANA og BAT, som kan brukes til å generere DAI.

Hvordan opererer MakerDAO

Ved oppstart ble 1 million MKR-tokens opprettet for å administrere Maker-protokollen.

Alle som eier disse MKR-tokens har muligheten til å stemme ved viktige beslutninger gjennom en prosess kjent som Executive Voting. Når en Executive Vote blir vedtatt, endres koden i Maker-protokollen i tråd med det vinnende forslaget.

Før en Executive Vote kan gjennomføres, må imidlertid en annen type avstemning finne sted. Dette kalles Proposal Polling, og det gir MKR-innehavere en mulighet til å vurdere stemningen rundt et forslag. Før eventuelle endringer implementeres i protokollen.

En tredje type stemme kan avgis av de som ikke eier MKR gjennom diskusjoner i MakerDAO-forumet.

Selv om alle kan foreslå endringer i MakerDAO, er det kun MKR-innehavere som har stemmerett. Vekten av en stemme måles etter mengden MKR-tokens som er engasjert i et forslag.

For eksempel, hvis 10 eiere med 1 000 MKR stemmer for Forslag A,. Mens 5 eiere med 5 000 MKR stemmer for Forslag B, vil Forslag B seire fordi det har større støtte i form av MKR-tokens.

Utfallet av avstemningen påvirkes kun av antall tokens, ikke antallet eiere av tokens.

DAI Sparerente

Viktig er det at MKR-innehavere kan bestemme hvor mye DAI-innehavere tjener hvis de sparer DAI på plattformen. Beløpet DAI-innehavere tjener for å gjøre dette, kalles DAI Sparerente.

DAI Sparerenten har vært så høy som 8,75% per år og så lav som 0%. Faktisk er den nåværende sparerenten satt til null på grunn av et markedskrasj i mars som førte til at DAI ble handlet betydelig over 1 dollar.

Etter krasjet stemte MKR-innehavere for å sette DAI Sparerenten til 0% for å oppmuntre til salg av DAI, noe som ville bringe prisen på DAI nærmere $1.

I dette tilfellet stemte MKR-innehavere i tråd med forventningene.

Når prisen på DAI stiger over $1, forventes MKR-innehavere å stemme for å redusere sparerenten for å redusere etterspørselen, og dermed få prisen til å falle.

Hvis prisen på DAI er under en dollar, bør MKR-innehavere stemme for å øke sparerenten for å øke etterspørselen for å holde på DAI, og dermed få prisen til å stige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display