Bitcoin

Michael Saylor sier Bitcoin er ikke valuta

Michael Saylor sier Bitcoin er ikke valuta

Michael Saylor sier Bitcoin er ikke valuta – men planlegger likevel å HODL i 100 år. Administrerende direktør for MicroStrategy. Michael Saylor, som nå eier 205 000 Bitcoin (BTC) gjennom selskapet sitt, oppfordrer til kjøp og langsiktig lagring av kryptovaluta.

I et nylig intervju med CNBC. Understreket Saylor konseptet med Bitcoin som digital eiendom og sammenlignet det med en verdifull eiendel lik en milliard-dollar-bygning i cyberspace. Han oppfordret investorer til å adoptere en tankegang. En tankegang med langsiktig lagring og foreslo at de vurderer å beholde myntene sine i et århundre.

MicroStrategy, ledet av Michael Saylor, gjorde igjen overskrifter med en annen betydelig Bitcoin-anskaffelse. Denne gangen kjøpte de Bitcoin for 800 millioner dollar, med en gjennomsnittlig pris på 68 377 dollar per mynt.

Finansieringen for dette kjøpet kom fra inntektene fra en nylig kunngjort konvertibel obligasjonsutstedelse på 700 millioner dollar. Bemerkelsesverdig er renten på dette tilbudet bare 0,625 %, og det er satt til tilbakebetaling i 2030.

Med denne siste anskaffelsen befester MicroStrategy sin posisjon. Som den største bedriftseieren av BTC globalt, og eier nesten 1 prosetn. Av den totale Bitcoin-tilførselen som noen gang vil være i omløp. Saylors beslutning om å fortsette å kjøpe Bitcoin, kommer ikke bare fra hans sterke tro på dets potensial. Som en Bitcoin-maksimalist, men også fra hans overbevisning om at Bitcoin ikke er ment å selges eller brukes.

Saylor avviser ideen om Bitcoin som bare en digital valuta, og sammenligner den i stedet med verdifull eiendom. Han mener dens primære bruksområde. Ligger i kapitalbevaring, og tilbyr en hedge mot inflasjon og økonomisk ustabilitet for folk over hele verden.

Verdioppbevaring

Den lederen bemerket at Bitcoins totale adresserbare marked som en verdioppbevaring er på enorme 100 billioner dollar. Sammenlignet med det 1 billion dollar store markedet for en ønskelig bytteenhet. Bitcoins markedsverdi i dag er fortsatt under 1,5 billioner dollar og litt over sølv, noe som etterlater rikelig med rom for vekst.

Michael Saylor advarer mot å kalle Bitcoin en valuta. Samtidig er bruken av eiendom som en eiendel langt mindre «kontroversiell» eller bekymringsfull med regulatorer enn bruken som et byttemedium.

Faktisk mener mange av Bitcoins mest høylytte kritikere, inkludert Elizabeth Warren, Jamie Dimon og Gary Gensler, at hvitvasking av penger er en av Bitcoins primære bruksområder, mens mye av den politiske oppmerksomheten rundt krypto dreier seg om reguleringen av stablecoins, børser og andre facilitatorer av betalinger og handel.

«Det trenger ikke å være en valuta,» sa Michael Saylor. «Ingen prøver å kjøpe en kopp kaffe med en brøkdel av bygningen sin på Fifth Avenue.»

Billionæren la til at Bitcoin vil «spise opp» gull – hvis monetære egenskaper er underlegen Bitcoin, men hvis markedsverdi fortsatt er ti ganger større. Bitcoin-spot-ETF-er, som først ble lansert i USA for to måneder siden, er nå over halvparten av størrelsen på alle gull-ETF-er.

«Den konkurrerer med risikoaktiva som en langsiktig investering, og den konkurrerer med deg som kjøper en Airbnb som en inntektskilde for pensjonen din hvis du er en middelklasseperson,» konkluderte Saylor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *