BitcoinKrypto Nyheter

Bitcoin-minere melder om nedgang i produksjonen

Bitcoin-minere melder om nedgang i produksjonen

Bitcoin-minere melder om nedgang i produksjonen. Flere børsnoterte Bitcoin-miningselskaper har rapportert en reduksjon i produksjonen på grunn av nedgang i lønnsomhet eller «hash-pris».

Ett av Amerikas største kryptogruveselskaper, Hut 8, har rapportert et kraftig fall i egenproduksjonen for april. Ifølge en selskapsannonsering den 6. mai.

Selskapet rapporterte et fall på 36 % i BTC utvunnet i april sammenlignet med mars. Dette skyldtes imidlertid hovedsakelig flyttingen av over 25 000 minere. Fra steder i Nebraska og Texas, som ble overtatt av Marathon Digital Holdings.

Hut 8 produserte 148 BTC i april sammenlignet med 231 BTC i mars. Ettersom dens utnyttede hash-rate falt fra 5.4 EH/s (exahashes per sekund) til 4.5 EH/s.

Midt i bakgrunnen av halveringen, gjorde operasjonelle kapasiteter i teamet vårt oss i stand til å maksimere utnyttet hash-rate. Mens vi fullførte flyttingen av flåten vår fra hostede til eide fasiliteter og tok i bruk ny kapasitet,» sa Asher Genoot, CEO i Hut 8.

Nedgangen

Nedgang i miningen Hut 8 var ikke det eneste store Bitcoin-gruveselskapet som rapporterte en reduksjon i produksjonen. Andre offentlige mining-selskaper. Som Bitfarms, Cipher, CleanSpark, Core Scientific, Riot og Terawulf rapporterte også produksjonsnedganger på mellom 6% og 12% i april, ifølge bransjeutgivelsen The Miner Mag.

Halveringshendelsen den 20. april reduserte blokkbelønningen med halvparten til 3,125 BTC, noe som også halverte gruveproduksjonen til rundt 450 BTC per dag fra 900.

Imidlertid negerte BTC-avgiftsmarkedet kortvarig effekten av halveringen da Bitcoin Runes ble lansert, noe som økte etterspørselen etter blokkplass. Likevel, ettersom den siste meme-eiendelskrazen mister popularitet, forventes det at BTC-produksjonsratene kan fortsette å synke og minerenes salg kan øke.

KI Young JU på X

6. mai

Den 6. mai rapporterte Riot Blockchain sine produksjonsoppdateringer for april. Selskapet hadde en nedgang på 12 % i BTC-produksjonen i april, med 375 BTC produsert sammenlignet med 425 i mars.

Likevel forventer Riot at selskapets totale selvgruve-hash-rate kapasitet skal nå 31 EH/s innen utgangen av 2024, noe som mer enn dobler sin nåværende kapasitet.

Lønnsomhet

Nedgang i lønnsomhet Reduksjonene i produksjonen har falt sammen med et fall i lønnsomhet eller ‘hash-pris’. Den nåværende hash-prisen er bare $0.05 per terahash per sekund per dag, ifølge Hash Rate Index.

Den har sunket 72% fra en topp rundt tiden for halveringen til $0.182/TH/s/dag og er ned hele 87.5% fra sine høyder i 2021 på rundt $0.400/TH/s/dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *