Hvem er

Hvem er Changpeng Zhao

Hvem er Changpeng Zhao

Hvem er Changpeng Zhao. Changpeng Zhao, kjent som «CZ,» er grunnleggeren og tidligere administrerende direktør (CEO) for Binance. Dette er verdens største kryptobørs. Zhao grunnla Binance i 2017, som raskt vokste i daglig handelsvolum til mer enn 20 milliarder dollar. Som en ivrig Bitcoin-entusiast samlet han en formue i kryptovaluta. Men det meste av hans formue skyldtes hans eierandeler i Binance Holdings Ltd. Per mars 2024 er Zhao verdens 35. rikeste person med en anslått formue på 39,6 milliarder dollar.

Den 21. november 2023 erklærte Zhao seg skyldig i anklager relatert til hvitvasking av penger i USA. Som en del av hans tilståelse, trakk han seg fra sin lederstilling i firmaet og gikk med på å betale en bot på 50 millioner dollar. Men løsningen på hans juridiske problemer sluttet ikke med denne tilståelsesavtalen. Som The New York Times rapporterte, antyder føderale strafferetningslinjer at Zhao kan bli dømt til så mye som 18 måneder i fengsel. Påtalemyndigheten har ikke utelukket muligheten for å søke en strengere straff, som indikert av uttalelser fra høytstående tjenestemenn i Justisdepartementet. Straffeutmålingen forventes nå i slutten av april.

Kunngjøring

Binance selv kunngjorde i en uttalelse 21. november at de hadde «nådd løsninger med U.S. Department of Justice, Commodity Futures Trading Commission, Office of Foreign Assets Control, og Financial Crimes Enforcement Network relatert til deres etterforskninger av historiske registreringer, overholdelse og sanksjonsspørsmål.» I tillegg til sin egen skyldige erklæring, gikk de med på å betale mer enn 4,3 milliarder dollar i bøter og inndragninger. Binance sa i sin kunngjøring at Richard Teng, tidligere selskapets globale sjef for regionale markeder, overtok som CEO med umiddelbar virkning.

FTX

Zhao og kollapsen av Sam Bankman-Frieds FTX Zhao var fremtredende i nyhetene i november 2022 da rivaliserende børs FTX møtte en likviditetskrise. Zhao stoppet først all handel med FTXs opprinnelige FTT-token. Deretter, ettersom FTXs problemer forverret seg, kunngjorde Zhao at han var i samtaler med FTX-grunnlegger Sam Bankman-Fried om å kjøpe FTX. Dagen etter sa Zhao at Binance trakk sitt oppkjøpstilbud etter at due diligence avdekket et underskudd på mer enn 6 milliarder dollar og reiste spørsmål om FTXs håndtering av kundemidler. To dager senere søkte FTX—en gang verdsatt til 32 milliarder dollar—om konkursbeskyttelse etter Kapittel 11.

Skyldig

Da Zhao og Binance erklærte seg skyldige 21. november 2023, knyttet USAs justisminister Merrick B. Garland de to mennenes saker sammen. «Bare den siste måneden,» sa han, «har justisdepartementet lykkes med å straffeforfølge administrerende direktører for to av verdens største kryptobørser i to separate straffesaker. Budskapet her bør være klart: å bruke ny teknologi til å bryte loven gjør deg ikke til en forstyrrende faktor, det gjør deg til en kriminell.» USAs justisdepartement, kontoret for offentlige saker. «Binance og CEO erkjenner seg skyldige i føderale anklager i en løsning på 4 milliarder dollar.»

HOVEDPUNKTER

Changpeng «CZ» Zhao er grunnleggeren og tidligere administrerende direktør for Binance, verdens største kryptobørs. Han trakk seg 21. november 2023 som en del av en avtale med den amerikanske regjeringen som involverte brudd på hvitvaskingsloven. Zhao ble født i Kina og emigrerte til Canada i 1989. Binance startet i Singapore, men ble flyttet flere ganger på grunn av reguleringer, før det ble et selskap uten hovedkontor. Zhao har angivelig en nettoformue på over 30 milliarder dollar.

Historie

Tidlig liv og utdanning Changpeng Zhao ble født 5. februar 1977 i Jiangsu-provinsen i Kina. Hans far, Shengkai, emigrerte til Vancouver, Canada, i 1984 for å ta en doktorgrad, og resten av familien ankom i 1989. Zhao-familien forlot Kina like etter massakren på Tiananmen-plassen og klarte å fremskynde prosessen med å sikre visum.

Han ble først introdusert for dataverdenen da faren kjøpte en dyr 286 DOS-datamaskin til 7 000 dollar. Zhao begynte etter hvert på programmeringskurs og fullførte en grad i datavitenskap fra Canadas McGill University, hvor faren en gang var gjesteforsker. Macleans. «Hvem er Changpeng Zhao, Canadas kryptokonge?»

Karriere og grunnleggelsen av Binance

Etter å ha fullført utdannelsen ved McGill, begynte Changpeng Zhao å arbeide som konsulent for Tokyo Stock Exchange. Han ble deretter leder for Tradebook Futures Development ved Bloomberg Professional Services fra 2001 til 2005. Zhao gikk deretter sammen med noen venner for å starte et IT-konsulentselskap, og flyttet til Singapore for å lansere Fusion Systems.

Zhao startet også flere andre foretak, inkludert Bijie Tech, en leverandør av skybaserte tjenester til børser. Mens virksomheten vokste, begynte Kina å slå ned på kryptovalutabørser i mars 2017, og Zhao begynte å vurdere å lansere sin egen kryptobørs.

Binance ble lansert i juli 2017, men Kina forbød alle kryptobørser i september 2017. Zhao ble tvunget til å flytte, men i stedet for å finne et annet land å operere fra, gikk selskapet over til å være fullstendig fjernstyrt.

Binance vokste raskt og ble en av de største kryptobørsene etter daglig handelsvolum. Selskapet opererer nå globalt, med et daglig handelsvolum på 76 milliarder dollar og 90 millioner kunder over hele verden. Zhao, som har flertallet av aksjene i Binance Holdings, har opplevd en betydelig økning i sin nettoformue over tid. Under kryptovalutaens oppgang i 2021 nådde hans nettoformue nesten 100 milliarder dollar. I 2023 økte Zhaos nettoformue med nesten 25 milliarder dollar ved årets slutt, samtidig som Bitcoins verdi mer enn doblet seg.

Hva er Changpeng Zhaos formue?

Changpeng Zhaos formue er rapportert å være over 30 milliarder dollar, men den varierer med verdsettelsen av hans selskap, Binance. Han kan også ha betydelige kryptovalutabeholdninger eller andre eiendeler, men denne informasjonen er ikke offentliggjort.

Personlig liv

Changpeng Zhao deler lite om sitt personlige liv på nettet, men en nylig profil avslørte flere detaljer om hans barndom.

Zhao er privat når det gjelder sitt personlige liv, men en nylig profil kastet lys over hans oppvekst. Han møtte betydelige utfordringer fra ung alder, spesielt da familien flyttet til Canada etter at faren hans ble eksilert på grunn av sine intellektuelle synspunkter da Zhao var bare 8 år gammel. Flyttingen til Vancouver åpnet nye muligheter for ham, inkludert hans første skritt inn i programmering og ulike deltidsjobber som senere ville påvirke hans karrierevei.

Zhao er for tiden ikke gift. Til tross for sin betydelige økonomiske suksess, velger han en minimalistisk livsstil, og unngår de vanlige symbolene på rikdom, som å eie et hus eller en bil.

Nøkkelpunkt

KategoriDetaljer
Fullt navnChangpeng Zhao (CZ)
RolleGrunnlegger og tidligere CEO for Binance
BakgrunnKinesisk-kanadisk koder, utviklet høyfrekvente handelssystemer
GrunnleggingsårGrunnla Binance i 2017
OppstartskapitalSamlet inn $15 millioner gjennom et initialt mynttilbud (ICO)
Hendelser i 2023– Binance formidlet omtrent halvparten av alle spot handler<br> – Innrømmet skyld for svindel og hvitvasking, venter på dom
EierskapBeholder en estimert 90% eierandel i Binance
Forbes-lister 2024#50 Milliardærer
Forbes-lister 2021#22 Rikeste i Singapore (falt av i 2022)
Alder47
Kilde til rikdomKryptobørs, Selvgjort
BostedDubai, De forente arabiske emirater
StatsborgerskapCanada
X (Twitter)@cz_binance
Kildet: Forbes

Changpeng Zhaos X (Twitter-konto)

Changpeng Zhao deler sine tanker på sin populære X (tidligere Twitter) konto. Den 21. november 2023 kunngjorde han sin avgang fra Binance i et stort sett optimistisk innlegg på plattformen, og sa at som et «neste skritt vil jeg ta en pause først. Jeg har ikke hatt en eneste dag med ekte (telefon av) pause de siste 6 og et halvt årene.»

Oppsummert

Changpeng Zhao, kjent som «CZ,» grunnla Binance, som raskt vokste til å bli verdens største kryptobørs etter daglig handelsvolum. Med en formue anslått til 39,6 milliarder dollar per mars 2024, reflekterer Zhaos historie den raske og uforutsigbare verdenen av kryptovaluta. Hans reise tok en betydelig vending da han innrømmet skyld i anklager relatert til hvitvasking av penger i USA, noe som førte til at han trakk seg og fikk en bot på 50 millioner dollar. Denne hendelsen understreker viktigheten av å følge regulatoriske lover i kryptoindustrien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display