BitcoinKrypto Nyheter

Bitcoin Minibank Norge

Bitcoin Minibank Norge

Bitcoin Minibank Norge. Bitcoin-minibanker tilbyr en praktisk måte å kjøpe bitcoin eller annen kryptovaluta på. Disse maskinene fungerer som et nyttig supplement for de som ønsker å investere i kryptovaluta. I motsetning til vanlige minibanker, hvor du tar ut penger, fungerer Bitcoin-minibanker omvendt. Du setter inn kontanter og mottar bitcoin i din digitale lommebok. Dette kan betraktes som to sider av samme mynt: konvertering av fysiske penger til digital valuta.

Bitcoin mininbanker i Norge

Det finnes en bitcoin minibank i Norge. Den ligger ved busstasjonen i Oslo sentrum, det har tidligere vært andre forsøk for så at de har blitt lagt ned. Men i 2023, gjorde NBX en relansering av Bitcoin minibanker i Norge.

Prosessen

Å bruke en Bitcoin-minibank er enkel. Først må brukeren registrere seg med e-postadresse og telefonnummer. En selfie tas også for å bekrefte identiteten. Etter registreringen kan brukeren sette inn kontanter – vanligvis 100-, 200- eller 500-kroners sedler aksepteres. I Norge er det en grense for hvor mye man kan sette inn i en Bitcoin-minibank: maksimalt 7999 kroner per uke og 99 999 kroner per år.

Selv om disse maskinene ligner på tradisjonelle minibanker, er teknologien bak dem forskjellig. En Bitcoin-minibank kobler ikke til brukerens bankkonto, men skaper en direkte kobling til en digital lommebok for øyeblikkelig overføring av bitcoin.

Steg for Steg

Hvordan Bitcoin-minibanker fungerer:

Kjøpe Bitcoins

 1. Verifisering: Først må brukeren verifisere sin identitet. Dette gjøres vanligvis via en SMS-bekreftelse.
 2. Adresse: Deretter må brukeren oppgi sin Bitcoin-adresse. Denne kan skannes fra en mobil lommebok via en QR-kode.
 3. Innskudd: Brukeren setter inn kontanter i minibanken. Maskinen beregner hvor mange Bitcoins som tilsvarer det innsatte beløpet.
 4. Transaksjon: Bitcoins sendes til brukerens adresse. En kvittering skrives ut.

Selge Bitcoins

 1. Verifisering: Identitetsbekreftelse kreves også når du selger.
 2. Transaksjon: Brukeren overfører Bitcoins fra sin lommebok til minibankens adresse.
 3. Utbetaling: Når overføringen er bekreftet, utbetaler maskinen kontanter.

Fordeler med Bitcoin-minibanker

 • Tilgjengelighet: De er tilgjengelige på offentlige steder og enkle å bruke.
 • Hastighet: Transaksjoner gjennomføres nesten umiddelbart.
 • Privatliv: Selv om en viss grad av identitetsverifisering er nødvendig, tilbyr de mer privatliv enn online utvekslinger.

Begrensninger

 • Gebyrer: BTM-er har ofte høyere transaksjonsgebyrer sammenlignet med online plattformer.
 • Reguleringer: Strengere reguleringer kan påvirke tilgjengeligheten og funksjonaliteten.

Eksempel

Bitcoin Minibank Norge
Bildet: Robocoin minibank

Skjerm

Dette er et eksempel på hvordan skjermen til en Robocoin minibank ser ut når du skal kjøpe bitcoin fra en bitcoin-minibank. Du får et valg over hvor stort beløp du ønsker å kjøpe bitcoin for. Når du taster inn beløpet, ser du hvor mye det beløpet tilsvarer i bitcoin, altså hvor mange bitcoin du får for det ønskede beløpet du vil kjøpe for

Fremtiden for Bitcoin-minibanker

Med økende aksept av kryptovalutaer kan vi forvente flere Bitcoin-minibanker over hele verden. De vil trolig bli mer brukervennlige og integreres bedre med tradisjonelle finansielle systemer. Men om de slår igjennom for fullt er enda usikkert. Siden det og kjøpe bitcoin kan like enkelt gjøres i fra mobiltelefonen som pc. Mininbanker generelt har en nedgang. Om trenden snur nå, får fremtiden vise.

Hvilken kryptovaluta kan man kjøpe

Igjennom NBX sine minibanker i Norge støtter kjøp av følgendet krypotvalutaer: Bitcoin, Ethereum, Cardano, Chainlink, Ripple, Dogecoin, Litecoin og flere kryptovalutaer med kort eller bankoverføring.

Hvor lang tid tar et kjøp

Tiden det tar å motta kjøpte bitcoin kan variere fra omtrent 5-30 minutter til 1-2 timer. Dette avhenger av nettverkstrafikken på Bitcoin-nettverket. Denne typen forsinkelse er vanlig. Når man sender kryptovaluta fra én lommebok til en annen, kan det også ta alt fra fem minutter til flere timer, så fremt man ikke bruker Lightning Network, noe bitcoin minibanker vanligvis ikke gjør.

Fremtiden for Bitcoin-minibanker

Det er fortsatt usikkert hvor utbredt bruken av Bitcoin-minibanker vil bli. Men populariteten øker ettersom flere blir kjent med kryptovaluta og ser verdien i å kunne handle raskt og enkelt. Med veksten i digital økonomi kan Bitcoin-minibanker spille en enda større rolle i hvordan folk tilnærmer seg kjøp og investering i kryptovaluta.

Bitcoin-minibankenes pålitelighet og brukervennlighet gjør dem til en attraktiv inngangsport for nye brukere i kryptoverdenen. De tilbyr en fysisk touchpoint for en ellers helt digital valuta, og gir en følelse av sikkerhet ved at man kan bruke kontanter til å kjøpe digital valuta.

Ved å fortsette å utvikle brukervennlige og sikre Bitcoin-minibanker, kan leverandører av slike tjenester forvente en økning i brukere som ønsker en rask og enkel måte å investere i bitcoin på. Med den riktige strategien og forbedring av brukeropplevelsen, kan Bitcoin-minibanker revolusjonere måten folk kjøper kryptovaluta på globalt.

For å slå igjennom, må man vurdere at tilgjengeligheten for handel med kryptovaluta allerede er utrolig enkel. Man har allerede banken i lommen gjennom apper til wallets eller kryptobørser. Dette gjør at tilgjengeligheten er på plass når man ønsker det. I stedet for å gå til en fysisk minibank, bruker man mobiltelefonen til verifisering. Dette kan være en mer tungvint måte å handle kryptovaluta på. Likevel øker tilgjengeligheten og fokuset på bitcoin samt andre kryptovalutaer. Kanskje øker dette også aksepten og oppmerksomheten. Dette er positivt, ikke bare for bitcoin, men også for kryptovalutaer generelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *