Krypto Nyheter

Det hvite hus kan nå fryse krypto

Det hvite hus kan nå fryse krypto

Det hvite hus kan nå fryse krypto. En ny amerikansk lov gir presidenten enestående makt til å blokkere tilgang til kryptovalutaer. Dette lovtiltaket skaper betydelig bekymring på grunn av dets store implikasjoner og potensielle innvirkning på kryptovalutabrukere. Med denne loven kan USAs president nå utøve direkte kontroll over digitale transaksjoner.

Utvidede fullmakter og implikasjoner

Den nye loven gir presidenten omfattende fullmakter til å blokkere tilgang til digitale eiendeler. Scott Johnsson, en innflytelsesrik stemme innen kryptofeltet, har sterkt kritisert denne lovgivningen for dens betydelige omfang.

Tillate presidenten å forby tilgang til enhver protokoll eller smartkontrakt

Ifølge ham kan denne loven tillate presidenten å forby tilgang til enhver protokoll eller smartkontrakt som finansministeren anser som ikke-kompatibel. Omfanget av dette tiltaket er forbløffende og kan tvinge brukere til å vende seg til KYC (Know Your Customer) og autoriserte kjeder.

Johnsson uttrykte sin bekymring og understreket at loven kan fange brukere i regulerte kjeder, og dermed begrense deres frihet til å bruke kryptovalutaer. «Det er vanskelig å forstå hvordan dette ikke er en presidentfullmakt til å forby på brukernivå,» uttalte han og fremhevet de store og potensielt undertrykkende implikasjonene av dette tiltaket.

Under denne nye loven kan presidenten blokkere transaksjoner mellom amerikanske individer og utenlandske enheter identifisert som støttende for terrororganisasjoner. Han kan også forby transaksjoner gjennom kommunikasjonsprotokoller, smartkontrakter eller programvare som involverer kryptovalutaer. Dette kan få dype konsekvenser for kryptovalutabrukere.

Lovgivende tiltak

Senator Warners lovgivende tiltak Den 5. juni avslørte en bruker av X den tilsynelatende strategiske innføringen av lovgivningselementer av senator Mark Warner. Disse elementene gir presidenten nye utvidede fullmakter over digitale eiendeler.

Nåværende GP @ vbcap | finansadvokat | tidligere @davispolk & IB @barclaysCIB | forfatter – Chambers Global Practice Guide – Banking & Finance (US)

Warner introduserte denne lovgivningen i en kunngjøring i desember 2023, som gir Finansdepartementet mulighet til å håndtere nye trusler knyttet til digitale eiendeler.

Loven definerer «digitale eiendeler» bredt og omfatter enhver digital representasjon av verdi registrert på kryptografisk sikrede distribuerte hovedbøker. Dette inkluderer kommunikasjonsprotokoller, smartkontrakter eller annen programvare distribuert ved bruk av distribuert hovedboksteknologi eller lignende. Denne brede definisjonen gir presidenten betydelig spillerom til å gripe inn i ulike plattformer og teknologier.

I tillegg til å blokkere transaksjoner kan presidenten innføre strenge betingelser for utenlandske finansinstitusjoner som har kontoer i

Mot en regulert krypto?

Mr. Johnssons analyse antyder at lovens brede anvendelse kan tvinge brukere til å slutte seg til blokkjedernettverk som er i samsvar med KYC-normer og autoriserte. Denne utviklingen kan begrense brukerne til regulerte blokkjeder, og dermed redusere desentralisering og autonomi—elementer som er sentrale for kryptovalutaer.

Johnsson advarer om at dette tiltaket kan oppfattes som et forsøk på å utøve kontroll over kryptovalutaer under påskudd av å bekjempe terrorisme.

Elementene lagt til av Warner, lånt fra loven om finansiering av anti-terrorisme, forsterker denne oppfatningen.

Den nye loven kan radikalt forvandle bruken av kryptovalutaer, og gjøre brukerne mer sårbare for statlig overvåkning og kontroll.

Mens dette tiltaket har som mål å styrke nasjonal sikkerhet og bekjempe terrorisme, reiser det også viktige spørsmål om brukernes frihet og autonomi. Fremtiden for krypto under denne nye reguleringen er usikker, og bare grundig og kontinuerlig analyse vil fullt ut avdekke dens implikasjoner.

Maksimer din Cointribune-opplevelse med vårt ‘Read to Earn’-program! Tjen poeng for hver artikkel du leser og få tilgang til eksklusive belønninger. Registrer deg nå og begynn å opptjene fordeler.

4o

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display