Hvem er

Hvem er Ruja Ignatova

Hvem er Ruja Ignatova

Hvem er Ruja Ignatova. Også kjent under navnet Cryptoqueen. Hun er en bulgarsk forretningskvinne. Kvinnen har vært kjent som en av de største bedragerne i kryptoverdenen. Hun er etterforsket og dømt for en lang rekke bedragerier knyttet til kryptovaluta.

Myteomspunnet

Ruja Ignatova har utviklet seg til å bli en myteomspunnet figur i kryptoverdenen. Hennes historie har alle elementene av en moderne thriller: en strålende akademisk bakgrunn, raskt oppnådd suksess, et gigantisk svindelopplegg, og en mystisk forsvinning.

Doktorgrad

Ruja Ignatova har en doktorgrad i jus fra Universitetet i Konstanz i Tyskland. Før hun involverte seg i kryptovaluta, arbeidet hun for flere anerkjente selskaper, inkludert McKinsey & Company. Hennes akademiske og profesjonelle bakgrunn bidro til å gi henne troverdighet da hun lanserte OneCoin.

I 2010 kjøpte Ruja Ignatova og hennes far, Plamen Ignatov, den tyske fabrikken Gusswerk Waltenhofen. Ignatova ble direktør for selskapet. I 2012 gikk selskapet konkurs, og fabrikken ble stengt.

Konkursen

Etter konkursen avslørte myndighetene at familien tappet selskapet for verdier før konkursen. Både Ignatova og hennes far innrømmet skyld i anklagene om underslag, bankbedrageri og ulovlig regnskapsføring. Hun fikk en betinget fengselsstraff på ett år og to måneder, samt en bot.

Svenske Sebastian Greenwood

I 2014 møtte Ruja Ignatova den svenske Sebastian Greenwood og norske Jarle Thorsen. Begge hadde vært viktige i oppbyggingen av pyramidespillet Enigro. Sammen med John Ng, lanserte de BigCoin i 2013. Dette var en kombinasjon av kryptovaluta og nettverksmarkedsføring (MLM).

BigCoin tiltrakk seg investorer som investerte totalt 50 millioner dollar. Etter ett år stoppet tilstrømmingen av nye investorer, og hele prosjektet kollapset.

Nytt konsept

De brukte erfaringene fra BigCoin til å planlegge et nytt konsept og lanserte OneCoin i 2014, med Ignatova som frontfigur. Folk omtaler konseptet som et av historiens største bedragerier.. I tre år figurerte hun som selskapets øverste leder frem til hun høsten 2017 plutselig forsvant fra offentligheten. Ifølge vitneforklaringer fra amerikansk rett møtte hun russisktalende personer på flyplassen i Athen og forsvant deretter.

OneCoins vekst og fall

2014: OneCoin ble lansert og markedsført som en ny kryptovaluta som skulle utfordre Bitcoin. Ignatova brukte sitt karismatiske lederskap til å tiltrekke seg investorer fra hele verden.

Markedsføringsstrategi: OneCoin brukte et nettverksmarkedsføringssystem der investorer vervet nye medlemmer for å tjene provisjoner. Dette lignet strukturen til et pyramidespill.

Advarsler og etterforskning: Allerede i 2015 begynte advarsler å komme fra ulike eksperter og finansmyndigheter som mistenkte OneCoin for å være en svindel. Flere land, inkludert Tyskland og India, startet etterforskninger.

2017: Ruja Ignatova forsvant sporløst i oktober 2017, kort tid før en planlagt offentlig opptreden i Lisboa. Hennes plutselige forsvinning førte til ytterligere mistanke og uro blant investorene.

Etter Ignatovas forsvinning

Konstantin Ignatov: Hennes bror tok over ledelsen av OneCoin, men ble arrestert i mars 2019 i USA. Han erkjente senere skyld i flere anklager, inkludert hvitvasking av penger og svindel.

Rettsprosesser: Myndigheter over hele verden har fortsatt etterforskningen av OneCoin. Flere land har reist tiltaler mot personer tilknyttet OneCoin, og noen av disse personene har domstolene dømt for sin involvering.

Påvirkning og lærdommer

Økonomiske tap: Det anslås at investorer over hele verden har tapt milliarder av dollar på OneCoin. Mange av disse investorene var vanlige mennesker som ble lokket av løfter om rask rikdom.

Advarsler til investorer: Historien om OneCoin er en kraftig påminnelse om viktigheten av å gjøre grundig research før man investerer i kryptovalutaer. Investorer bør være forsiktige med prosjekter som lover garantert avkastning og bruker aggressive vervingsmetoder.

Status i dag

Ruja Ignatovas oppholdssted er fortsatt ukjent, og hun er en av de mest ettersøkte personene av internasjonale rettshåndhevelsesorganer. Det spekuleres i at hun kan ha endret utseende og lever under falsk identitet.

Historien om Ruja Ignatova og OneCoin fortsetter å fascinere og skremme mange, og den er en viktig påminnelse om farene ved ukontrollerte investeringsmuligheter i kryptomarkedet.

I 2022 etterlyste Interpol Ruja Ignatova internasjonalt.De omtalte henne som hjernen bak et bedrageri på 150 milliarder kroner.. Kort tid etter ble hun satt på FBIs liste over de ti mest ettersøkte personer.

I februar 2023 kom det frem påstander om at Ruja Ignatova ble myrdet i 2018 ombord på en yacht og dumpet i Det joniske hav. Den bulgarske narkotikahandleren Christoforos Amanatidis skal angivelig stå bak drapet. Folk betvilte disse påstandene, da det i 2021 dukket opp tegn på at Ignatova motarbeidet tvangssalget av sin leilighet i London.

TV-serier og Podcaster

TV-serier:

  • Crypto Queen: En kommende dokuserie støttet av Sky Germany, UK’s Channel 4 og Fremantle. Serien vil fokusere på Ignatova og OneCoin-svindelen, inkludert intervjuer med etterretningsspesialister, investorer som ble svindlet, og tidligere ansatte i OneCoin​ (South China Morning Post)​.

The Missing Cryptoqeen: Dead Or Alive? BBC

Podcaster:

  • The Missing Cryptoqueen: En svært populær podcast produsert av BBC Sounds, ledet av Jamie Bartlett. Serien utforsker Ignatovas oppgang og fall, hennes forsvinning, og den pågående jakten på henne. Podcasten har hatt stor suksess og har tiltrukket seg global oppmerksomhet​ (Apple)​​ (TuneIn)​.

Oppsummert

Ruja Ignatovas historie er fylt med mystikk, bedrag og dramatikk. Hennes forsvinning og de mange spekulasjonene rundt hennes skjebne gjør henne til en av de mest fascinerende og myteomspunne skikkelsene i moderne kryptovalutahistorie.

Det er til og med spekulasjoner om at hun har gjennomgått plastisk kirurgi og bruker falske identiteter for å unngå arrestasjon. FBI mistenker at hun kan reise med væpnede vakter eller samarbeidspartnere​ (South China Morning Post)​.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display