Krypto Nyheter

Binance vil begrense uregulerte stablecoins

Binance vil begrense uregulerte stablecoins

Binance vil begrense uregulerte stablecoins. Kryptobørsen, Binance. Vil begrense tilgjengeligheten av «uregulerte stablecoins» i EU innen 30. juni. I tråd med den kommende Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA), ifølge en uttalelse utgitt 3. juni.

Kryptobørsen indikerte at flere stablecoins kanskje ikke vil overholde de nye forskriftene og vil møte restriksjoner. Den spesifiserte imidlertid ikke hvilke stablecoins som ville bli berørt.

Binance uttalte følgdende: «Dette vil være et første skritt inn i det nye regulatoriske rammeverket. Og det vil ha en betydelig innvirkning på stablecoin-markedet i EØS.»

Binance planlegger å implementere en gradvis tilnærming for å oppfylle de nye stablecoin-forskriftene i Europa.

Børsen vil tillate brukere å konvertere beholdninger i uregulerte stablecoins til andre digitale eiendeler. Som Bitcoin, Ethereum, regulerte stablecoins og fiat-valutaer. Det la til: «Disse overgangstiltakene har som mål å tillate brukere i EØS. Å bytte til regulerte stablecoins samtidig som de unngår markedssvikt og overholder MiCA-stablecoin-reglene.»

I tillegg vil Binance implementere restriksjoner på tvers av hele produktspekteret sitt. Og forhindre brukere i å få tilgang til nye produkter eller tjenester som involverer uautoriserte stablecoins.

Forestående MiCA-reguleringer

EU’s MiCA-lovgivning forventes å være fullt operativ innen utgangen av 2024, og stablecoin-reguleringer vil bli vedtatt denne måneden.

Under de nye reglene kan kun Electronic Money Institutions (EMI-er). Og kredittinstitusjoner utstede stablecoins, i samsvar med den eksisterende EU-direktivet for elektroniske penger (EMD). Store kryptobørser som Kraken og OKX jobber med å overholde disse reguleringene. Noe som kan inkludere fjerning av Tethers USDT-stablecoin fra deres plattformer.

I kontrast er Circle og deres USDC-stablecoin godt posisjonert for å oppfylle disse kravene. Circle søkte om en EMI-lisens i desember 2023 etter å ha sikret seg betinget registrering i Frankrike. Dette trekket er en del av Circles strategi for å tilpasse seg EUs MiCA-regime.

Dante Disparte, Circles Chief Strategy Officer, understreket betydningen av MiCA og uttalte:

«MiCA er ikke kryptos Y2K-øyeblikk som kan ignoreres. Virkelig betydningsfulle utviklinger er på gang for digitale eiendeler i verdens tredje største økonomi.»

Regulering

MiCA-reguleringene representerer en betydelig endring i måten stablecoins og andre digitale eiendeler blir regulert i Europa. For kryptobørser og stablecoin-utstedere betyr dette en periode med tilpasning og omstilling for å sikre samsvar med de nye kravene. Binance og andre store aktører tar allerede skritt for å møte de kommende reguleringene, noe som viser deres forpliktelse til å operere innenfor det nye regulatoriske rammeverket. Mens noen stablecoins kan møte restriksjoner, står andre som Circle’s USDC godt posisjonert for å dra nytte av de nye reglene. For brukere i EØS betyr dette en mer regulert og potensielt sikrere kryptomarked, ettersom MiCA trer i kraft og former fremtiden for digitale eiendeler i regionen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display