Mining Prosjekt

Mining prosjekt

Mining prosjekt

Mining prosjekt. Jeg har hatt en mining-rigg liggende lenge. Og den har ikke vært i bruk på en stund. Det er en Bitmain S 17 Pro. Den har nå blitt startet opp igjen, og det blir en daglig oppdatering utover uken, og skal nå se på kryptominingen og hvor mye det kan bli i løpet av en uke

Rik på og mine Bitcoin

Skal man bli rik på og mine Bitcoin må man satse veldig stort. Men at man går i tap, skal mye til, så fremt man ikke betaler skyhøye strømregninger. Men det vil ta litt tid, og tjene inn igjen kostnadene som man bruker på en miner. Denne mineren ble kjøpt brukt på finn.no for en god stund tilbake siden.

Positivt

Det som er positivt, er at man genererer Bitcoin, det som er negativt, er at det tar lang tid og tjene den inn igjen samt at det også koster og holde den i drift.

Når det er sakt, så har vi relativt lave strømpriser i Norge. Spesielt om sommeren, så utgiftene er mindre en hva i enkelte andre steder av verdenen.

Nå når mining-riggen ble startet opp er Bitcoinprisen på 29375 dollar pr Bitcoin. Og som mining-pool er det Nicehash som blir brukt. Dette er en enkel og lett mining-pool og bruke.

I dette eksperimentet blir ikke kostnadene for elektrisitet regnet inn. Men kun ren Bitcoinprofit. Hvorfor skal vi komme tilbake til senere.

Dashboardet

Nedenfor er, dashboardet mitt etter at jeg har fått kjørt i gang mineren

Nicehash

Nicehash har og sin egen kalkulator som viser det hvor mye du kommer til og tjene i forhold til den strømprisen du betaler. Og da hvor lang nedbetalingstid du da får, og eventuelt hvor mye i pluss eller minus du kommer til og gå i over en gitt periode. Med Nicehashprofitabilitycalculator Da får du automatisk en oversikt over de mest kjente minerene og det vises automatisk hvor mye en miner kommer til og tjene. Men til en gitt pris, og blir ikke automatisk oppdatert for hver time. Så det kan gi et stort slingringsmonn.

Nicehash og mining

Som bildet nedenfor viser, har man mange alternativer når det kommer til nicehash og mining. De aller fleste tilbyr dette. Men her viser jeg bare en oversikt, over det jeg bruker. Og man kan selv velge hvilken miner man bruker, og strømprisen man betaler. Så får man det ferdig utregnet. Man må huske på at, kalkulatoren tar ikke høyde for prissvingninger.

Om Bitcoin, skal halvere seg, så må du da legge inn de nye tallene i kalkulatoren, eller om strømprisen skulle halvere eller doble seg. Men det gir deg en bra pekepinn, ut i fra dine gitte data som du legger inn.

Jeg trykte på min miner. Som er en Bitmain S17 Pro. Og da fikk jeg automatisk opp dette bildet.

Som viser at jeg kommer til og mine Bitcoin for 4,06 euro pr dag i snitt. Dette tallet vil forandre seg utover dagen. Det kan gå opp eller ned. Og hvor mye det blir minet for, uten og trekke fra på strøm kostnadene vil vi se når uken er omme.

Ønsker du og legge inn dine egne tall, med strøm-kostnader er det og mulig. Som bildet nedenfor viser

Mining og strøm.

Det er mange måter og se det på, og regne ut fortjenesten på. Og er det egentlig verdt og mine? Her er svaret både ja og Nei. Har man tilgang til gratis strøm, så er svaret ja, uansett. Da kan du ha en miner, altså en datamaskin som skaffer deg Bitcoin, uansett. Du plugger den i, og setter den oppp mot en miningpool. Og du får Bitcoin, om det er Bitoin du miner i fortjeneste. Dette er en no brainer. Men hva skal du og hvordan skal du regne på det om du må betale for strøm? Og er det verdt det?

Pengene du betaler i strøm

For de pengene du betaler i strøm, kan du forsåvidt, kjøpe Bitcoin for? Altså, må du betale 1500 kroner ekstra i strøm, for så og mine Bitcoin, for 150 kroner per måned? Er det verdt det? Når du miner, så bidrar du til Blockchain nettverket. Så her er det jo for så vidt, noe som er positivt for alle som bruker nettverket. Selv om at en miner ikke utgjør det aller meste, så er det allikevel en liten reward for og gjøre det. Mining kan og være en måte og kreditere om du ikke skal ha råd til og kjøpe Bitcoin akkurat der og da.

Optimistisk på prisen

Er du optimistisk på prisen som kommer i fremtiden, og ikke har planer om og selge da kan det være en ok ide. La oss si at du Miner Bitcoin, og den er verdt 30 000 dollar pr Bitcoin når du miner Bitcoin. Og du har en forventning om at den kommer til og bli verdt, 100 000 dollar pr Bitcoin etter en viss periode. Og du er tenkt på og holde Bitcoin eller den gitte kryptovaluta som du har en forhåpning om kommer til og stige. Ja da kan det jo være verdt det. Eller du kan gjøre det slik som jeg gjør det for. Som et eksperiment og se hvor mye det blir.

Trenger jeg en miner

Trenger jeg en miner? Nei. Du kan mine, fra en miner, Asic Miner, GPU miner, du kan også mine med din egen pc. Det krever litt, og den bruker mye energi og kan gå varm. Så før du miner med din egen datamaskin må du sjekke ut om det er sikkert og at den greier og kjøle seg ned. Jeg prøvde dette med en predator laptoop. Den gikk varm og slo seg av etter en kort stund.

Er det kun Bitcoin som kan mines? Her mines det Bitcoin, men det er også andre krypto valutaer som kan mines, Som, Etherum ETH), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Dogecoin (DOGE), Zcash (ZEC), Bitcoin Gold (BTG), Vertcoin (VTC), Ravencoin (RVN)

Så får vi se utover uken, hvordan Bitcoin miningen går.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *