Krypto ABC

Kryptofonen Alt på en telefon

Kryptofonen Alt på en telefon

Det og ha dusinvis av apper på telefonen er det mange har. Noen har flere epostadresser, og åpner opp eposter uten og tenke seg om. På samme telefon har de også crypto wallets. Noe som i og for seg har vært uproblematisk for de aller fleste.

hacket

Men skal man være veldig pessemistisk, så kan det fort skje at man blir hacket. Har man en wallet og bruker en telefon på «vanlig måte», så er ikke det noen fare for at den blir hacket. Det er lett og lagre passordene på telefonen også. Enten og ha de på epost, bildet i notater på telefonen.

Selv om at det ikke anbefales på noen som helst måte, slik som det står skrevet om her om sikre passord. Det som skrives under her, er det vel de aller færreste som gjør.

Sårbar

Men når man har en god del wallets, så kan man fort føle seg sårbar. Så jeg har en egen telefon med mine wallets. Nå har ikke jeg så utrolig mange. Men jeg såg på muligheten og gjøre det, og da valgte jeg og prøve det ut. Å det virker som en utrolig bra løsning. Jeg kaller denne telefonen, bare for Kryptofonen

Egen telefon til, mine wallets

Jeg har en egen telefon til, mine wallets. Jeg ser på det som min egen crypto maskin. Det vil si, at det eneste jeg har på telefonen er tilgang til mine wallets. Og på den andre telefonen bruker jeg til alt annet. Det er heller ingen dyr telefon. Men en som er separat og kun er knyttet til krypto.

Det er faktisk knyttet et kontantkort til den telefonen, og ikke noe abonement. Mobildata er skrudd av når jeg ikke bruker den. Dette er vel overkill, når det kommer til datasikkerhet. Men det er ikke hovedgrunnen

Hovedgrunnen

Hovedgrunnen er for kun og ha det separert i fra alt det andre. Som spill, kart apper, messenger, facebook og jobb. Og ble for min del startet som et prøveprosjekt. Det er heller ikke knyttet noen epostadresse eller google konto som jeg bruker på min vanlige telefon opp mot den. Det er en egen separat google konto, som jeg i tillegg har koblet opp mot «lost my phone» om jeg skulle være veldig uheldig og miste den. Kan jeg gå inn og finne den igjen, så fremt det er mulig. Og var kun startet som et prosjekt for og se hvordan det funket i praksis. Og det funker veldig bra.

Handle krypto

Skal jeg inn og handle krypto, sende eller motta krypto tar jeg bare frem den telefonen. Og er min egen separate lommebok. Det betyr ikke at jeg går rundt med to telefoner til vanlig hele tiden. Men det er faktisk veldig uproblematisk om jeg har to telefoner med meg. Men behovet for det, er veldig liten. Siden jeg har et eget «cryptokort» som jeg bruker, om jeg skal betale med Bitcoin, i butikker.

Om dette er og anbefale eller ikke, får være opp til hver enkelt. Det jeg tror er at det ikke er nødvendig på noen måte om man bruker telefonen vanlig. Og er heller for mer cryptogeeks. Og jeg ville bare sjekke hvordan det fungerte i praksis. Noe som det og gjør.

Minus

Minus, med og ha en egen telefon for krypto. Det er ikke bare og sende Bitcoin adressen din, eller andre adresser om du skal motta krypto om du er ute med venner eller skal ta deg betalt i krypto. Da må man ha lagret adressen din på telefonen om de ikke har din fra før.

Du er ganske sårbar, om du mister telefonen din og noen får tilgang til den på egenhånd. Selv om det skal litt til at de gjør for stor skadet.

Pluss, er at det er oversiktlig og greit og ha en egen telefon. Da har du alt på et sted. Og det er veldig oversiktlig, ryddig og sikkert.

Men dette er ikke nødvendig.

Oppsumert: Det er ingen nødvendighet og ha en mobiltelefon der du har en wallet eller flere, lagret, men er greit om man vil holde det separert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display