Hva er

Hva er en trading robot

Hva er en trading robot. En trading robot er enkelt forklart en robot som trader for deg, på dine vegne. Den er programmert, til og kjøpe å selge på gitte signaler. Det er automatisert trading.

Program

Det er et program som kjøper og selger bitcoin, kryptovaluta, valuta, aksjer eller andre verdipapirer. Den er sammensatt av forskjellige indikatorer, og programmet blir programmert til og gjøre en handel i forhold til de parameterne som blir lagt inn.

Det finnes mange forskjellige typer av automatisert trading systemer. Noen er mer avanserte en andre, noen er relativt enkel og andre er mer kompleks.

Det du kommer til og lese i denne artikkelen, er en enkel forklaring. Og man går ikke helt i dybden på en robot, og de forskjellige markedsforholdene, innstillinger. Men er kun men som en forklaring på hva en trading robot er.

Eksempel

Forenklet eksempel

Dette er et meget forenklet eksempel, og er kun for og forklare prinsippet. Det du ser her er charten til Bitcoin på daily timeframe. Med en indikator som heter boilinger band. Den kan da programmeres, til og kjøpe å selge i forhold til hvordan candle stickene er i forhold til boilinger band.

For at en trading robot skal fungere optimalt, må det inn flere parameter en dette. Men det forklarer hvordan en trading robot fungerer. Den blir programmert til og utføre og eller lukke trades når markedet kommer til visse nivåer. Og ikke alle trading roboter er basert på boilinger bands. Langt derifra.

Indikatorer

De er satt sammen av forskjellige indikatorer. Og passer til forskjellige verdipapirer. Noen trading roboter, takler markeder med høy volatilitet Mens andre kan fungere bedre i markeder med lav volatilitet. Noen trading roboter fungerer bedre til og trade gull, mens andre fungerer med og trade valuta, eller krypto valuta med. Det betyr ikke at jo flere indikatorer man bruker, jo bedre. Men jo godt disse er programmert i forhold til de markedsforholdene roboten skal trade i

Det er med andre ord ikke bare og legge inn noen indikatorer og trykke «play»

Innstillinger

Det er mange innstillinger som må gjøres, og man må se hvordan den aktuelle indikatoren fungerer i forhold til det verdipapiret som blir trade, og hva slags innstillinger som passer best. Hvordan skal man sette stoploss, og hvor skal man sette takeprofit. Skal man la en trading robot få lov til og hedge, skal en trading robot få lov til og lukke handelen på 10 pips eller på 150 pips. Det høres kanskje ut som små detaljer, men alt dette vil påvirke hvordan en trading robot fungerer over tid.

Lage trading robot

Det og lage en robot som kan kjøpe og selge, er ikke det mest krevende. Det som er utfordringen er og få den til å tjene penger, når det kommer brå bevegelser i markedet. Det blir store bevegelser, vist den er programmert til og kjøpe å selge på et gitt signal. Kan den den, under store svingninger kjøpe seg ut eller selge seg ut.

Skal en trading robot selge seg ut på 50 pips, og markedet beveger seg 200 pips og gir falske selg signal. Kan man da ende opp med at, en robot selger, der den burdet kjøpt. Det er noe av det man må ta hensyn til, når man programmerer en trading robot.

Lene seg tilbake

Det og ha en trading robot, betyr ikke at man kan programmere en robot for så og lukke øynene å lene seg tilbake. Snarere tvert i mot. En robot må følges med på, å man bør se hvordan den leverer. Kan den optimaliseres enda mer. Hva kan gjøres for at den skal ta større eller mindre risiko. Det er alltid noe nytt man kan se på, når man har en trading robot. Man bør ikke lukke øynene og tro man kan bli rik, man bør være sikker på å lage seg en robot som ikke gir deg for høy risiko. Det er bedre med en liten stabil vekst, en ingen vekst. Eller en tom konto.

Kjøpe eller lage selv

Det og ha en trading robot, er noe som kanskje høres ut som lettjente penger. Til en viss grad, kan det og være det. Men hvordan skaffer man seg en trading robot? Kan man lage en selv? Eller bør man bare skygge unna?

Kjøpe trading robot

Ønsker du og kjøpe deg en trading robot, bør du så absolutt ikke bare kjøpe det første du ser. Laste den ned i metatraderen din og tro at du blir rik. Det er mye mer som ligger bak, en bare det. Det er nødvendig og ha en god grunnleggende forståelse av, hvordan markedet fungerer. Hvordan blant annet nyheter påvirker markedet, hvordan markedsbevegelser oppstår og hvordan trading roboten fungerer.

Det er det samme som og kjøpe seg en Lamborghini for og kunne kjøre raskt. Man har en bil som går veldig raskt, men man må vite hvordan man kjører den, for ikke og kræsje. Jo raskere man kjører, jo større sjanse for og havne i en ulykke.

Kunnskap

Det samme gjelder også en trading robot. Man må vite hva man holder på med, man må kunne se om traing roboten, leverer som den skal i forhold til de gitte markedsforhold, og ikke minst når den ikke leverer som den skal.

Vurderer man og kjøpe seg en robot, så må man gjøre grundige undersøkelser. De finnes utrolig mye scams ute i den store verden. Mange er kun ute etter og tjene penger, på og selge deg en robot. Det kan være lett penger for uærlige sjeler. Når en enkel trading robot, kan koste i fra 1000 dollar og oppover.

Det finnes og mange gratis trading roboter, og der gjelder det samme. Gjør grundige undersøkelser, og sett deg godt inn i hvordan den fungerer. Innstillingene som er forhåndsprogrammert, er ikke sikkert er programmert for det du skal trade. Noe kan være best på og trade gull, og andre kan være bedre på og trade valuta, og noen kan være god på krypto.

Mange hensyn

En robot som kan trade valuta, kan være god på noen få utvalgte valuta par. Noen er god på eur/usd. Mens andre kan være god på eur/jpy. Vist man da setter feil robot, med feil innstillinger på feil valutapar, vil man garantert tape penger.

Derfor må man være oppmerksom på at man ikke, setter en robot som er god på krypto valuta, til og trade valuta.

Det er med andre ord, veldig mye og ta hensyn til.

Interessert i trading roboter

Er du interessert i trading roboter, og har lyst å se på noen av de selv. Er det et bredt utvalg av både gratis, og roboter man kan kjøpe på mql4.com og mql5 Det er og noe du må tenke på. Hva slags robot, du må ha i en metatrader 4 og hva slags robot du kan ha i en metatrader 5.

Ønsker du og kjøpe deg en trading robot. (noe som ikke anbefales så fremt du ikke har mye kunnskap om hvordan markedet fungerer) Bør du uansett prøve og programmere din egen trading robot. Ikke for at den skal brukes til og trade. Men for at du skal forstå best mulig, hvordan en tading robot fungerer.

Da får du et mye bedre grunnlag til og kunne bedømme hva du trenger eller vil prøve. Men det er en stor risiko, for at du kan tape penger om du ikke vet hva du holder på med.

Backtesting

Når man har laget eller kjøpt seg en trading robot. Eller kjøpt seg inn i en bør an aller først, se på resultatene av en backtesting. det vil si, at man man kjører en analyse på hvordan roboten har kommet til og fungert på de marked svingningene som har vært tidligere.

Hvordan roboten fungerer

Dette gir en indikasjon på hvordan roboten fungerer, men ingen garanti. Taper roboten penger, tjener roboten penger. Det er herifra, man kan gjøre de forskjellige justeringene på innstillingene til trading roboten. Hva slags tidsramme den fungerer best i, hvordan en eventuell stoploss skal være. Hvor mange lots den skal trade i forhold til den konto størrelsen du skal trade. Er det en 1000 dollar konto, eller en 10 000 dollar konto.

Påvirke resultatet

Det vil påvirke resultatet. Dette kan man sitte og leke seg med, mens man programmerer roboten. Det er veldig viktig, at man vet hva man holder på med.

Det er viktig og være klar over at en backtesting ikke gir deg et realistisk resultat over hvordan, den fungerer i fremtiden. Noe av grunnen til det, er at markedet, reagerer på fundamentale nyheter. Markedet vil ikke reagere hundre prosent likt, og bevegelsene vil være forskjellige. Noe som betyr at en trading robot, får nye utfordringer hele tiden.

Demo konto

Når man har programmert trading roboten, man er ferdig og backteste den. Og har lyst til å se hvordan den fungerer i den virkelige verden. Da kan man kjøre den på en demo konto, i det virkelige markedet.

Det betyr at den trader i nåtid, men med leke penger. Det gir deg et innblikk hvordan den leverer.

Det er her man kan virkelig teste den, i alle mulige slags forhold. Hvilken tidsramme man skal bruke den på. Hvor stor risiko roboten kan ta, og ikke minst. Leverer den og opererer den slik du har tenkt.

Kjøpe seg inn i en trading robot

Det finnes trading community og de som programmerer roboter, hvor du kan kjøpe deg inn en plass og da får du en fungerende trading robot til å trade pengene dine. Å forhåpentligvis, tjene gode penger.

Da går en viss prosent av beløpet til de som tilbyr trading roboten og du får overskuddet.

La oss si at en trading robot, leverer en avkastning på 10 prosent i uken. Så med 30 prosent. (Noe som er vanlig). Du ende opp med og få 7 prosent avkastning av de 10. Noe som er bra, ved og ikke gjøre noe som helst.

Før man kjøper seg inn i en trading robot, er det lurt og se på de forrige resultatene. Om roboten har tjent penger, hvor mye og hvor stabil den er for og nevne noe.

Men det kan absolutt være et bra alternativ, om man ikke vil bruke flere måneder eller år på og lære seg å programmere en robot, backteste å demo teste den.

valutaen.no har selv testet en trading robot. Den kan du lese mer om her

Risiko

Det er knyttet stor risiko til en trading robot. Det er knyttet veldig stor risiko, om man ikke vet hva man holder på med. All investering av penger, med eller uten robot involverer en risiko for tap av penger. Og det finnes ingen garantier, men man kan øke sannsynligheten for og tjene penger.

Det er en grunn til at trading roboter blir laget, og at mennesker bruker de i stedet for og trade selv. Det er ikke bare privatpersoner som bruker roboter. Men store institusjoner, investeringselskaper og hedgefond.

Har du planer om og utforske denne verdenen. Gjør dine egne undersøkelser grundig, og ikke gå inn med penger som du ikke har råd til å tape. Dette gjelder alt hva man gjør i livet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display