Hva er

Hva er Dogecoin

Hva er Dogecoin

Hva er Dogecoin. Dogecoin (DOGE), etablert i 2013 av Jackson Palmer og Billy Markus, skiller seg ut i kryptoverdenen som en peer-to-peer, åpen kildekode digital valuta. Med det sjarmerende Shiba Inu-logoet fungerer Dogecoin på en blockchain avledet fra Litecoin og bruker Scrypt-algoritmen. Myntens unike egenskaper inkluderer rimelige priser og en ubegrenset tilførsel.

Adoptert av et trofast fellesskap, tjener Dogecoin utover handel, og fungerer som et tipsvaluta på sosiale medieplattformer. Denne alternative valutaens særegne egenskaper bidrar til populariteten og allmenn anerkjennelse.

Historien til Dogecoin

Opphavet til Dogecoin kan spores tilbake til Jackson Palmer, en produktsjef ved Adobes kontor i Sydney, Australia, og Billy Markus, en programvareutvikler ved IBM. Kryptovalutaen oppstod som en satirisk respons på den økende hypen rundt digitale valutaer.

I perioden 2013 til 2014 lanserte Palmer og Markus Dogecoin den 6. desember 2013. Verdien til mynten opplevde en bemerkelsesverdig økning på 300% innen 19. desember, drevet av Kinas beslutning om å forby bankene sine fra å investere i kryptovaluta. Ved å bygge på Luckycoin, som selv stammer fra Litecoin (en Bitcoin-gren), utformet Markus og Palmer Dogecoins kode. Opprinnelig med en tilfeldig belønning for gruvedrift av blokker, endret de det til en statisk belønning i mars 2014. Dogecoin benytter seg av Litecoins Scrypt-teknologi og opererer med en proof-of-work (PoW)-mekanisme innenfor sin blockchain.

2015–2023

Sommeren 2019 ble en gledens tid for Dogecoin-entusiaster da kryptobørsen, Binance inkluderte mynten i sin liste. 3 Ved desember 2023 hadde Dogecoins markedsverdi nådd imponerende 13,1 milliarder dollar. 4 Myntens infrastruktur vinner gradvis popularitet blant tilhengere og utviklere og fortsetter å operere og handle takket være sitt aktive gruvefellesskap. 5

I løpet av krypto-oppsvinget fra 2017 til 2018 oppnådde Dogecoin en betydelig milepæl ved å overstige en markedsverdi på 1 milliard dollar. 4 CoinMarketCap. «Dogecoin.»

Bekymringer om Dogecoin

Opprinnelig et mememynt med begrenset blockchain-nytte utover sin eksistens, har Dogecoin opparbeidet seg en dedikert følgerskare. Tilhengere hevder – med rimelig begrunnelse – at kryptovalutaen viser nytte gjennom faktisk bruk. Gitt den vanlige tilknytningen av blockchain og kryptovaluta til varighet og verdi, hevder skeptikere at Dogecoin mangler ekte nytte. Disse bekymringene spiller sannsynligvis en rolle i å påvirke Dogecoins markedspris.

Påstander

Likevel argumenterer fellesskapet og aktive utviklere annerledes. Noen av deres påstander om nytte inkluderer: 6

  1. Den brukes som penger, basert på historien om tips og donasjoner til veldedighet og humanitære initiativer.
  2. Mange nettbutikker aksepterer den som betaling.
  3. Den lagrer verdi.
  4. Utviklingen fortsetter.
  5. Per desember 2023 ser det ikke ut til å være andre anvendelser for Dogecoin enn blockchain-gebyrer, som er betydelig lavere sammenlignet med Bitcoin og Ethereum.

Rettferdig

Men for å være rettferdig, hadde ikke Bitcoin mye nytte i begynnelsen heller. Det var en betalingsmetode, akkurat som Dogecoin. Bitcoin’s blockchain har blitt forbedret, og lag har blitt bygd som gir den flere bruksområder, men det samme kan sies om Dogecoin. 7 Så, hvis Bitcoin har nytte, gir det mening at det samme gjelder for Dogecoin.

Dogecoin vs. Bitcoin

Dogecoin markedsførte seg som en «morsom» versjon av Bitcoin med en Shibu Inu-hund i logoen. Dogecoins avslappede presentasjon passet stemningen i den voksende kryptofellesskapet. Dens Scrypt-algoritme og ubegrensede forsyning var argumenter for en raskere, mer tilpasningsdyktig og forbrukervennlig versjon av Bitcoin.

Inflasjonsmynt

Dogecoin blir betraktet som en «inflasjonsmynt», mens kryptovalutaer som Bitcoin er deflasjonære fordi det er et tak på antallet mynter som vil bli skapt. Hvert fjerde år blir mengden Bitcoin som slippes ut i omløp via mining-belønninger halvert, og inflasjonsraten blir også halvert inntil alle myntene er utgitt

Hvor Handles Dogecoin

Du kan kjøpe Dogecoin (DOGE) ved å opprette en konto på flere kryptobørser, inkludert Coinbase, Binance og Kraken. Robinhood, en tradisjonell meglerplattform som støtter kryptohandel, gir også støtte for Dogecoin-transaksjoner.

Hva Brukes Dogecoin Til

Dogecoin brukes som betalingsmiddel hos forhandlere som velger å akseptere det. Mange forskjellige typer bedrifter godtar DOGE, inkludert Elon Musks SpaceX og Dallas Mavericks. Mange Dogecoin-innehavere bruker også sine DOGE til å gi tips til innholdsprodusenter på plattformer som Reddit og andre sosiale medier.

Hva Vil Dogecoin Være Verd i 2025

Det er vanskelig for noen å forutsi fremtidige markedspriser. Det avhenger av markedsvilkår, utviklingen av kryptovalutaer og investorenes og brukernes følelser.

Desentralisert

Dogecoin (DOGE) er en desentralisert, åpen kildekode-kryptovaluta etablert i 2013. Opprinnelig skapt som en slags spøk om kryptovaluta, ble tokenet ganske populært blant kryptoentusiaster. Samfunnet og utviklerhumoren som er inkludert i prosjektet, legger til dets appell og er sannsynligvis det som har gjort det mer varig enn mange andre kryptovalutaer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display