Hva er

Hva er Dash Kryptovaluta

Hva er Dash Kryptovaluta

Hva er Dash Kryptovaluta kjent som Darkcoin. Dens opprinnelige formål var å sikre brukernes privatliv og anonymitet, og denne visjonen ble formidlet i kryptovalutaens whitepaper, som ble utarbeidet av Evan Duffield og Daniel Diaz. De beskrev Dash som en personverns-sentrert kryptovaluta, bygget på prinsippene fra Bitcoin-grunnleggeren Satoshi Nakamoto. Dash Withepaper

Dash har satt seg som mål å fungere som et middel for daglige transaksjoner, en digital valuta som kan brukes i likhet med kontanter, kredittkort eller PayPal. En betydelig milepæl var selskapets inntreden i Venezuela i 2018, en bevegelse som representerte Dashs første skritt inn i en økonomisk utfordret nasjon.

Undergruppe

Forvaltningen av Dash utføres av en undergruppe av brukere kjent som «masternodes.» Disse masternodene har en innledende innsats på 1 000 DASH i systemene sine. Til tross for at Dash opprinnelig var fokusert på sterke krypteringsfunksjoner, har selskapet siden endret sine ambisjoner. Nå søker Dash å bli et middel for daglige transaksjoner, tilbyr seg som en digital valuta som kan brukes som kontanter, kredittkort eller gjennom PayPal. Dash, som et åpen kildeprosjekt, inkorporerer også et desentralisert betalingsnettverk.

Per august 2021 rangeres Dash som verdens 50. mest verdifulle kryptovaluta etter markedsverdi, som er på $2.6 milliarder.

Å Forstå Dash

Dash har satt seg som mål å bli en plattform for daglige transaksjoner og har kastet et bredt nett for å realisere denne ambisjonen. I 2018 utvidet det digitale pengeforetaket sin virksomhet til Venezuela, som markerte kryptovalutaens første utforskning av en økonomisk utfordret nasjon. 2 Dash. «Dash CEO avslører hvordan krypto endrer liv i Venezuela og Zimbabwe.»

Etterspørselen etter kryptovaluta, og antallet Dash brukere. Har økt raskt siden den virtuelle valutaen først ble introdusert for tre år siden. Årsaken til denne veksten ligger i behovet for en transaksjonsvaluta. Venezuela gjennomgår for tiden betydelig sivil uro og hyperinflasjon, noe som har ført til at den lokale valutaen (bolívar) i praksis har mistet sin verdi.

I et intervju med CryptoSlate uttalte Ryan Taylor, administrerende direktør i Dash, at kryptovaluta er «avgjørende» for «overlevelse» i Venezuela. Landets borgere har vendt seg mot kryptovaluta, inkludert Bitcoin og Dash, på grunn av evnen til rask og rimelig transaksjon. 4

Dash har også engasjert seg i forskning ved å støtte et blockchain-forskningslaboratorium i samarbeid med Arizona State University (ASU). Gjennom dette laboratoriet finansierer Dash prosjekter som har som mål å «akselerere forskning, utvikling, og utdanning på måter som forbedrer blockchain-transaksjoners hastighet, effektivitet, sikkerhet og utvider bruksområdene.»

Den inngåtte avtalen mellom Dash og ASU inkluderer også stipendier for studenter og stipender for forskning på både bachelor- og masternivå.

Hvordan Skiller Dash Seg Fra Bitcoin

Den fremste forskjellen mellom Dash og Bitcoin ligger i algoritmen som hver teknologi benytter for å mine mynter. Dash anvender X11-algoritmen, en modifikasjon av bevis-på-eierskap (PoS) algoritmen. Den benytter også CoinJoin-miksing for å forvirre transaksjoner og muliggjøre personvern på sin blockchain. Bitcoin benytter en bevis-på-arbeid (PoW) algoritme.

Ulike systemer

De to kryptovalutaene har ulike systemer for håndtering av transaksjoner. Transaksjoner på Bitcoins blockchain må valideres av samtlige noder innenfor et nettverk. Prosessen, utformet for å sikre konsensus uten autoritet, krever betydelig investering i infrastruktur for fulle noder (fulle noder er noder viet til gruvedrift). I dette systemet forplikter Bitcoin-minere som opererer fulle noder seg til økende tid og ressursinnsats for å sikre optimale operasjoner. Med skaleringsproblemer i Bitcoin-nettverket blir dette stadig mer utfordrende.

Denne prosessen er tidkrevende og hindrer ikke trengsel. Treg behandling resulterer i en kø av transaksjoner i Bitcoins minnepool. Dette kan i sin tur føre til høye transaksjonsgebyrer, noe som gjør Bitcoin uegnet som kryptovaluta for daglige transaksjoner.

Et annet system

Dash benytter et annet system for håndtering av transaksjoner. Dash styres av en undergruppe av brukere kalt «masternodes.» Disse masternodene forenkler verifisering og validering av transaksjoner. Alle masternoder har en startinnsats, som er lik 1 000 DASH i deres systemer. 6 I kryptovalutaens whitepaper uttaler medgrunnleggerne at dette muliggjør for brukerne å betale for tjenester og tjene avkastning på investeringen. 1

Det løser også et problem med skalerbarhet for transaksjoner ved å redusere antallet noder som kreves for å godkjenne en transaksjon til et håndterbart nivå. Masternoder har ansvaret for å godkjenne transaksjoner fra gruvenettverket og tilby tjenester, som betaling og personvern, til Dash-nettverket.

Pr. august 2021 er det registrert 4,614 masternoder i Dash sitt nettverk. 7

Den andre nyskapningen innenfor Dash sitt økosystem ligger i styringsmodellen. Bitcoin og Litecoin, to kryptovalutaer med lignende målsetninger som Dash, vokste frem fra akademiske institusjoner. I motsetning til disse, har Dash vært en pioner med en selvfinansieringsmodell ved å fordele blokkbelønninger mellom tre interessenter – masternoder, gruvearbeidere og skattkammer. De to første mottar en andel på 45% hver. De resterende 10 prosent går til skattkammeret, og dette beløpet brukes til å finansiere fremtidige utviklingsprosjekter hos Dash. Masternodenes stemmer spiller en sentral rolle i å bestemme fremtidige utviklingsretninger for kryptovalutaen. Du kan besøke Dash sin hjemmeside her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display