Krypto NyheterKryptovaluta

Krypto økningen i 2023

Krypto økningen i 2023

Krypto økningen i 2023. I 2023 opplevde krypto-markedet betydelig vekst med et handelsvolum på 36,6 billioner dollar. Det mest imponerende var veksten i fjerde kvartal. Analyseplattformen CoinGecko gir en grundig oversikt over næringens utvikling i løpet av året. Preget av optimisme rundt hendelser som godkjenningen av spot Bitcoin-børshandlede fond (ETF-er) og den forestående Bitcoin-halveringen.

Rapporten identifiserer betydelig vekst i sektorer som desentralisert finans (DeFi). Ikke-fungible tokens (NFT-er), sentraliserte børser (CEX-er) og desentraliserte børser (DEX-er).

Totale markedsverdi

I løpet av 2023 doblet krypto-økosystemet nesten sin totale markedsverdi. Det er en økning på 108 Prosent, fra 832 milliarder dollar ved årets begynnelse. Hoveddelen av denne veksten fant sted i fjerde kvartal, drevet av økt optimisme om godkjenning av spot Bitcoin ETF-er. Noe som førte til en 55 prosent økning i markedsverdien fra 1,1 billioner dollar til over 1,7 billioner dollar.

CoinGecko tilskriver denne økningen i markedsverdi til Bitcoin’s imponerende gjenoppretting, med en økning fra 27 000 dollar til 42 000 dollar. iIfjerde kvartal og en samlet vekst på 155 prosent gjennom året.

Sterk start i Q1

«BTC hadde en sterk start i Q1 med en økning på +72,4 prosent, etterfulgt av en ytterligere oppgang i Q2. Det var deretter en tilbakegang i Q3, med en nedgang på -11,5 prosent, før det steg igjen i Q4. På lignende måte falt gjennomsnittlig handelsvolum for BTC rundt slutten av Q1 og gradvis avtok i Q2 og Q3. Det økte deretter i Q4 til 18,0 milliarder dollar, en økning på +64,3 prosentkvartalsvis,» uttalte analytikere.

Andre kryptovalutaer som Ether (ETH) og Solana (SOL) opplevde også imponerende gevinster. Hvor Ether økte med 90,5 prosent og avsluttet året på 2 294 dollar, mens Solana steg over 900 prosent, avsluttet året på 103 dollar.

Krypto Handelsvolum

CEX-er Rådet Over Krypto Handelsvolum I tillegg opplevde kryptomarkedet en handelsvolum på 36,6 billioner dollar i løpet av 2023. Og den mest imponerende veksten ble registrert i fjerde kvartal. Med en økning på 53,1 prosent fra 6,7 billioner dollar i tredje kvartal til 10,3 billioner dollar. Fjerde kvartal 2023 markerte det første kvartalet med kvartalsvise vekst i løpet av året, drevet av spenning knyttet til ETF-er.

Til tross for regulatoriske utfordringer for den største krypto-børsen, Binance, og nedgangen til FTX året før, dominerte CEX-er handelsvolumet.

Samtidig opplevde handelsvolumet for NFT-er en nedgang og avsluttet året på mindre enn halvparten av tallet fra 2022. Volumene for de ti beste kjedene utgjorde 11,8 milliarder dollar. Mens det for det foregående året var på 26,3 milliarder dollar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *