Hva er

Hva er Compound krypto

Hva er Compound krypto

Hva er Compound krypto. Compound er en programvare som kjører på Ethereum. Den har som mål å stimulere et desentralisert nettverk av datamaskiner til å drive et tradisjonelt pengemarked.

Som en av flere desentraliserte finansprotokoller (DeFi). Bruker Compound flere kryptoaktiva for å tilby denne tjenesten, og muliggjør utlån og låntagning uten en finansiell mellommann som en bank.

Enkelt sagt lar Compound brukere sette inn kryptovaluta i utlånspooler som låntagere kan få tilgang til. Långivere tjener deretter renter på de aktiva de har satt inn.

Når et innskudd er gjort, tildeler Compound en ny kryptovaluta kalt cToken (som representerer innskuddet) til långiveren. Eksempler på cTokens inkluderer cETH, cBAT og cDAI.

cToken

Hver cToken kan overføres eller handles uten begrensning. Men den kan bare løses inn i den opprinnelige kryptovalutaen som ble låst i protokollen. Hele denne prosessen er automatisk og håndteres av Compound-koden. Noe som betyr at långivere kan ta ut innskudd når som helst.

For å stimulere denne aktiviteten bruker Compound en annen kryptovaluta som er innfødt for tjenesten, kalt COMP. Hver gang en bruker samhandler med et Compound-marked. (Ved å låne, ta ut eller tilbakebetale eiendelen), belønnes de med ekstra COMP-token.

Selv om modellen er kompleks. Har den så langt vist seg å være dyktig til å tiltrekke seg brukere og oppmuntre andre DeFi-kryptovalutaer til å adoptere dens modell. Ifølge datatjenesten DeFi Pulse var det per 2020 over 500 millioner dollar i eiendeler låst i Compound-protokollen.

Hvordan fungerer Compound? Compound kobler sammen långivere og låntagere ved hjelp av en kombinasjon av smarte kontrakter som kjører på Ethereum og insentiver som betales i kryptovaluta.

De to hovedbrukerne av plattformen inkluderer

Långivere – Enhver som ønsker å låne ut en kryptovaluta på Compound. Kan sende tokenene sine til en Ethereum-adresse kontrollert av Compound for å tjene renter. Låntagere – Enhver som stiller sikkerhet på Compound i form av en kryptovaluta. De har lov til å låne kryptovalutaer støttet av Compound til en prosentandel av den oppgitte verdien. Compound belønner långivere med COMP-token basert på mengden cTokens i lommeboken deres. Det er basert på en variabel rente avhengig av tilgjengelig forsyning av den aktiva. Jo mer likviditet i markedet, jo lavere rente.

Brukere som låner ut eiendeler til protokollen, kan ta opp et lån i hvilken som helst annen kryptovaluta som Compound tilbyr, opp til beløpet av sikkerheten som er lagt ut.

Viktig er det at låntagere kan bli likvidert hvis den eiendelen de låner øker i verdi og blir mer verdifull enn den oppgitte sikkerheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display