Hva er

Hva er Worldcoin WDI

Hva er Worldcoin WDI

Hva er Worldcoin WDI. Worldcoin, et kryptoprosjekt basert på irisbiometri, er utviklet av Tools for Humanity med base i San Francisco og Berlin. Grunnlagt i 2019 av OpenAI-sjef Sam Altman, Max Novendstern og Alex Blania, støttes prosjektet av VC-selskapet Andreessen Horowitz.

Worldcoin-prosjektet ble startet av et selskap kjent som Tools for Humanity (TFH). Grunnlagt av Sam Altman, Max Novendstern og Alex Blania i 2019.

I 2021 uttalte selskapet at deres token (WLD). Har som mål å være en del av en større innsats for å skape en mer enhetlig og rettferdig global økonomi. Som er drevet av internettøkonomien, selv om det ikke vil være tilgjengelig i USA. Tokenet vil være en Layer 2 Ethereum-basert kryptovaluta. Som utnytter sikkerheten til Ethereum blockchain samtidig som den har sin egen økonomi.

I oktober 2021 skaffet prosjektet seg en innledende finansiering på 25 millioner dollar.
Innen seks måneder ble det ytterligere samlet inn 100 millioner dollar. Dette presset tokenets verdi opp til 3 milliarder dollar.

MIT Technology

I april 2022 rapporterte MIT Technology Review at personer fra samfunnet anklaget Worldcoin. For «utnyttelse av studenter» og «målrettet mot lavinntektsområder». Og konkluderte med at «det er bare billigere og enklere å drive denne typen datainnsamling på steder. Der folk har lite penger og få juridiske beskyttelser.

I mai 2023 rapporterte TechCrunch at hackere hadde klart å stjele påloggingsinformasjonen til flere av Worldcoins operatørers personlige enheter. Inkludert påloggingsinformasjonen til Worldcoin-operatørappen. Imidlertid sa en talsperson fra Worldcoin at ingen personlige brukerdata ble kompromittert, da operatørappen ikke har tilgang til brukerdata.

Det ble kunngjort ytterligere finansiering på 115 millioner dollar i mai 2023. Som skulle brukes til investeringer i botdeteksjon, forskning og utvikling, samt utvidelse av Worldcoin-prosjektet og applikasjonen. Mens den var i beta, ble det rapportert at Worldcoin hadde registrert omtrent to millioner brukere.

Offisielt lansert

Worldcoin ble offisielt lansert 24. juli 2023, med 11 orb-plasseringer i USA og planer om å utvide til 35 byer i 20 land.

I august 2023 suspenderte Kenya. Et av de første landene hvor Worldcoin ble lansert, sin deltakelse og viste til bekymringer om sikkerhet, personvern og økonomiske forhold. Kenyas databeskyttelseskommissærs kontor hadde tidligere pålagt Worldcoin å stoppe innsamlingen av personlige data, en instruksjon som ikke ble fulgt. Worldcoin stanset også offline verifikasjoner i India.

Worldcoin har som mål å introdusere en pålitelig metode for autentisering av mennesker på nettet. Kalt World ID, med sikte på å bekjempe bots og kunstig intelligens-genererte falske virtuelle identiteter. Worldcoin søker å utvide sitt brukernettverk ved å oppmuntre enkeltpersoner til å gjennomgå irisavlesning ved hjelp av Worldcoins kuleformede iris-skanner. Og tilbyr Worldcoin-tokens som insentiv. Distribusjonsmetoden, ifølge Worldcoin, er inspirert av diskusjoner om universell grunninntekt.

Kjøpe Worldcoin

Flere populære plattformer for å kjøpe Worldcoin inkluderer KuCoin, Binance, CoinEx, OKX, Bybit, gate.io og MEXC. Det er viktig å gjøre undersøkelser og sammenligne gebyrer, sikkerhetsfunksjoner og støttede valutaer før du velger en børs, da det er betydelige forskjeller mellom hver av dem.

Ikke blitt offisielt lansert

Valutaen har ennå ikke blitt offisielt lansert i USA og andre land på grunn av bekymringer fra nasjonale regulatorer angående personvern og potensiell bruk av token for svindelformål.

I slutten av januar 2024 gjennomførte representanter fra kontoret for personvernkommissæren for personopplysninger razziaer på seks Worldcoin-kontorer i Hong Kong. Noen av kontorene hadde blitt brukt til å samle inn irisavlesninger. Kommissærens kontor uttrykte bekymring for at selskapets innsamling og behandling av irisavlesninger. Kan være i strid med personopplysningsloven og kunne ha potensiale for misbruk av personlig informasjon.

Kilde Wikepedia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *