BitcoinKrypto NyheterKryptovaluta

Michael Saylor har tjent 370 millioner dollar fra MicroStrategy-aksjesalg

Michael Saylor har tjent 370 millioner dollar fra MicroStrategy-aksjesalg

Michael Saylor har tjent 370 millioner dollar fra MicroStrategy-aksjesalg. MicroStrategy-grunnleggeren Michael Saylor. Inngikk en aksjesalgavtale med selskapet i fjor. Som tillot ham å kvitte seg med opptil 400 000 aksjer i år frem til april. Med over 90% av planen gjennomført, har Saylor tjent omtrent 370 millioner dollar.
MicroStrategy-aksjene har opplevd tilbakegang den siste måneden. Men de har likevel økt med over 90% så langt i år etter å ha skutt opp med 346% i 2023.

MicroStrategy-grunnlegger og bitcoin-entusiast Michael Saylor. Inngikk en aksjesalgsavtale med sitt selskap i fjor sommer, som tillot ham å kvitte seg med opptil 400 000 aksjer i de fire første månedene av 2024.

Det var en vel-timet avtale for den 59 år gamle krypto-milliardæren.

Med planen mer enn 90% fullført. Har Saylor nettet omtrent 370 millioner dollar. Fra årets aksjesalg, takket være den himmelske stigningen i verdien av MicroStrategy, som effektivt er et bitcoin-holdende selskap.

Saylor, som startet MicroStrategy i 1989 som et programvare og teknologikonsulentfirma. Og fortsatt er styreleder, har de siste årene blitt fremstilt som en bitcoin-helt. Og fortalte CNBC forrige måned at kryptovalutaen kommer til å «spise opp gull.» Selskapet har brukt sin balanse og tappet kapitalmarkedet for å skaffe mer enn 214 000 bitcoin. Siden de kunngjorde sin strategi for å gå inn i kryptomarkedet medio 2020.

Disse eiendelene, tilsvarende omtrent 1% av det totale antallet bitcoins som er utmyntet til dags dato. Er nå verdt omtrent 13,6 milliarder dollar. Og utgjør hoveddelen av MicroStrategys markedsverdi på 21,3 milliarder dollar. Aksjen har vært en favoritt blant Wall Street den siste tiden, og har steget med 91% i år. Til tross for en tilbakegang på 37% fra sitt høydepunkt i mars – etter å ha skutt opp med 346% i 2023. En av de beste ytelsene på det amerikanske aksjemarkedet.

B-aksjer


Saylor er den største aksjonæren i MicroStrategy, med B-aksjer verdt omtrent 2,3 milliarder. Ved utgangen av 2023 eide Saylor ytterligere 400 000 A-aksjer på grunn av en opsjon han mottok i 2014. Det er disse aksjene han selger med hastighet.

Bevart nær slutten av sin resultatrapport for tredje kvartal den 1. november. Kunngjorde MicroStrategy at selskapet og Saylor hadde inngått en avtale, kalt en 10b5-1-plan. I september, som tillot grunnleggeren å selge opptil 5 000 aksjer hver handelsdag fra 2. januar til 25. april dette året. Opp til totalt 400 000 aksjer. Aksjene var knyttet til en «tildelt opsjon, som utløper hvis den ikke blir benyttet innen 30. april 2024.»

Per denne uken har Saylor solgt 370 000 aksjer til en verdi av totalt 372,7 millioner dollar. Ifølge innleveringer. Hans Class A-aksjer er nede i 30 000 aksjer etter det siste salget som ble kunngjort på torsdag.

MicroStrategy svarte ikke på forespørsler om kommentar

Mark Palmer, en analytiker hos Benchmark, kalte aksjesalget «helt programmatisk». På grunn av handelsplanen som ble utført i fjor, og overhodet ikke som et uttrykk for Saylors tillit til MicroStrategy eller hans syn på aksjekursen.

Det er imidlertid en annen oppfatning i detaljhandelinvestorverdenen. Utallige innlegg på Reddit. Antyder at Saylor kanskje selger av andre årsaker, og noen medlemmer av r/MSTR-underredditet spekulerer i at han bruker kontanter for å kjøpe bitcoin direkte. Noen sier de selger sammen med Saylor. Aksjen er ned 29% i april, mens bitcoin har falt med 11%.

Enkelt nok å finne sannheten

Palmer, som har en «kjøp»-vurdering på aksjen, motsa at et slikt synspunkt «ville være en feiltolkning» av investorer og handelsmenn.

«Det vi ser her er veldig enkelt og alt er allerede blitt offentliggjort,» sa Palmer. «Det er enkelt for de som enten kanskje ikke forstår detaljene eller de som forstår detaljene. Men kanskje har en shorten på aksjen, å vri ting litt rundt. Som vanlig er det enkelt nok å finne sannheten.»

Selv med aksjesalgene, forblir størstedelen av Saylors formue bundet opp i hans Class B-aksjer i MicroStrategy. Sammen med de 17 732 bitcoinene han kjøpte i 2020 som for tiden er verdt omtrent 1,1 milliarder dollar.

Oppturen i bitcoin

Mye av oppturen i bitcoin og relaterte investeringer har å gjøre med fremveksten av bitcoin-børsnoterte fond (ETF-er). Som fikk regulatorisk godkjenning tidligere i år, og den kommende halveringen denne uken. Det tekniske arrangementet skjer hvert fjerde år, og kutter belønningene for bitcoin-minere i to og reduserer tempoet for nye bitcoins som kommer inn på markedet.

I et marked der forbrukere kan kjøpe bitcoin direkte på ulike børser eller velge blant en rekke nye ETF-er. Har Saylor sagt at den pågående fordelen med MicroStrategy er at det er et belånt bitcoin-spill uten forvaltningsavgift. Selskapet kan skaffe penger for å gå dypere inn i krypto. Og sa forrige måned at de fikk inn 782 millioner dollar «for å skaffe tilleggsbitcoin». Pengene kom fra en konverterbar gjeldssalg til 0,625% rente.

«Er det noen selskaper i verden du ikke ville like å investere i som kunne låne 1 milliard dollar til mindre enn 1% rente. For å investere i din beste idé?» sa Saylor på CNBCs «Squawk Box» i mars. Han la til at selskapets belåning fører til volatilitet, som «tiltrekker kapital, og vi kan da belåne mer.»

Benchmark’s Palmer sa at det er mange grunner til å være optimistisk med MicroStrategy, spesielt med halveringen rett rundt hjørnet. Etter tidligere halveringsarrangementer har prisen på bitcoin økt.

«Hvis jeg var i en situasjon der jeg hadde aksjer i MicroStrategy, er dette tidspunktet hvor jeg virkelig ville ønske å beholde dem,» sa Palmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display