Krypto Nyheter

Institusjonell interesse for krypto øker i Canada

Institusjonell interesse for krypto øker i Canada

Institusjonell interesse for krypto øker i Canada. KPMG’s undersøkelse i Canada indikerer en økning på 75 prosent. I investorer som holder kryptoaktiva, en betydelig økning fra 29 prosent for to år siden.

Institusjonelle investorer i Canada økte betydelig sin eksponering for kryptovaluta i fjor. Sammenlignet med den forrige bullmarkedssyklusen, ifølge en nylig undersøkelse utført av regnskapsfirmaet KPMG.

Konsulentgruppens halvårlige undersøkelse, «Institusjonell Adopsjon av Kryptoaktiva». Mottok 65 svar, inkludert 31 institusjonelle investorer som forvalter over 500 millioner i eiendeler og 34 finansielle tjenesteselskaper.

Økte kraftig i 2023

Institusjonell interesse for kryptoaktiva økte kraftig i 2023. I sin rapport utgitt 24. april avslørte KPMG at 39 prosent. Av institusjonelle investorer rapporterte direkte eller indirekte eksponering for kryptoaktiva i 2023. En økning fra 31 prosent, i selskapets studie fra 2021.

Halvparten av respondentene innen finansielle tjenester oppga at de tilbød tjenester knyttet til kryptoaktiva i 2023. Opp fra 41 prosent i 2021. I tillegg fant undersøkelsen at en tredjedel av institusjonelle investorer hadde tildelt 10 prosent eller mer av porteføljene sine til kryptoaktiva. En økning fra en femtedel rapportert for to år siden.

Kunal Bhasin, partner og leder ved KPMG Canadas praksis for digitale eiendeler, bemerket at selskaper ser ut til å utforske investeringer i alternative eiendelsklasser for å fungere som sikringer mot debasering. Og som pålitelige verdilagringsmidler, spesielt med tanke på bekymringer om økende inflasjon og økende gjeld i USA.

Undersøkelsen identifiserte flere årsaker som driver institusjonelle investorers interesse for kryptoaktiva, inkludert et modnende marked og forbedret forvaringsinfrastruktur. Finansfirmaer nevnte økt kundedemand for tjenester knyttet til kryptoaktiva som en betydelig faktor som driver deres ekspansjon inn i dette området.

Kryptosentrum

Canada framstår som et kryptosentrum. I fjor flyttet mange kryptoselskaper en betydelig del av virksomheten sin til Canada på grunn av strengere regulering i USA. Spesielt utvidet Coinbase tilstedeværelsen sin til Canadas vestkyst og roste landets tilnærming med «regulering ved engasjement» heller enn strenge håndhevingsmetoder.

Ifølge Kareem Sadek, en annen leder i KPMGs praksis for digitale eiendeler, spilte Canadas godkjenning av spot-Bitcoin– og Ethereum-børshandlede fond (ETF-er) i februar 2021 en betydelig rolle i å tiltrekke lokale investorer til kryptoaktiva.

Imidlertid fremhevet Sadek den nylige godkjenningen av spot-BitcoinETF-er i USA som et «milepæløyeblikk» for mange markedsaktører i Canada. Han antydet at denne utviklingen, kombinert med de stigende prisene på kryptoaktiva, har bidratt til den økende tiltrekningen av institusjonelle investorer til kryptomarkedet.

Rapporten avslørte at halvparten av de institusjonelle investorene som ble spurt, har eksponering for kryptoaktiva gjennom kanadiske ETF-er, sluttede fond eller andre regulerte produkter. I tillegg har 58 prosent. Eksponering gjennom aksjemarkedet, som Galaxy Digital på Toronto-børsen, en økning fra 36 prosent i 2021.

Videre får flere institusjonelle investorer eksponering gjennom derivatmarkeder, som nå står på 42 prosent sammenlignet med 14 prosent i 2021. Den eneste nedgangen som ble observert, var innen risikokapital eller hedgefond, som falt til 25 prosent fra 29 prosent i 2021.

Les også: Kanadiske nabolag blir ranet av «bud»: her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display