Hvem er

Hvem er Brian Armstrong

Hvem er Brian Armstrong

Hvem er Brian Armstrong. Brian Armstrong er grunnleggeren og administrerende direktør i Coinbase. Som er den største kryptobørsen i USA. Han er anerkjent som en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i kryptosektoren. Armstrong ledet Coinbase til å bli den første amerikanske kryptobørsen som gikk offentlig. Hans innsats har betydelig fremmet den utbredte adopsjonen av kryptovalutaer. Han fremmer bruken av blockchain-teknologi i finansielle tjenester og taler for gunstige kryptovalutareguleringer i USA.

Siden starten i 2012, har Coinbase utviklet seg til å bli en ledende sentralisert kryptobørs (CEX). Den letter kjøp, salg og lagring av kryptovalutaer som Bitcoin og Ether. Under Armstrongs veiledning har Coinbase betydelig bidratt til hovedstrømsaksept av kryptovalutaer, og økt deres tilgjengelighet for allmennheten. Selskapet har utvidet sitt spekter av krypto, og digitale eiendomstjeneste. Inkludert lanseringen av Coinbase Wallet og Coinbase Pro, en plattform rettet mot mer erfarne kryptohandlere.

I april 2021 markerte Coinbase en milepæl ved å bli den første kryptoplattformen i USA. Som ble offentlig oppført gjennom en direkte notering på NASDAQ-børsen.

Coinbase


Armstrong er nok mest kjent for sin rolle i kryptobørsen Coinbase. I 2012 grunnla Armstrong og Fred Ehrsam Coinbase som en måte for kryptovalutaentusiaster å handle bitcoin og andre kryptovalutaer på. Armstrong var dens første administrerende direktør. En finansieringsrunde i 2018. Verdsatte selskapet til 8,1 milliarder dollar, og i desember 2020. Sendte selskapet inn en søknad til SEC for å bli børsnotert gjennom en direkte notering. Etter en direkte notering i april 2021, steg Coinbases markedsverdi til 85 milliarder dollar. Og ifølge Forbes har Armstrong en nettoformue på 2,4 milliarder dollar per mai 2022.

Tidlig liv og utdanning

Armstrong ble født 25. januar 1983, nær San Jose i California. Begge foreldrene hans var ingeniører. I løpet av sin tid på videregående skole gikk han på Bellarmine College Preparatory, en katolsk, helmanns, privat videregående skole. Armstrong studerte ved Rice University i Texas. Han oppnådde en dobbel bachelorgrad i økonomi og datavitenskap i 2005, etterfulgt av en master i datavitenskap i 2006. Mens han var på Rice, startet han en virksomhet som matchet lærere med studenter. Og etter endt utdanning tilbrakte han et år i Buenos Aires mens han jobbet for et utdanningsselskap.

Armstrongs tidlige karriere inkluderte arbeid som utvikler for IBM og konsulent hos Deloitte. I 2010 kom han over Bitcoin-whitepaper. Som ble publisert under pseudonymet Satoshi Nakamoto. I 2011 begynte han å jobbe hos Airbnb som programvareingeniør og ble eksponert for betalingssystemer i de 190 landene Airbnb opererte i på den tiden. Mens han var hos Airbnb, så han vanskelighetene med å sende penger til Sør-Amerika. Han begynte å jobbe kvelder og helger med å skrive kode i Ruby og JavaScript for å kjøpe og lagre kryptovalutaer. I 2012 ble han med i Y Combinator startup-akseleratoren og mottok en investering på 150 000 dollar, som han brukte til å finansiere Coinbase. (Les: Hva er whitepaper)

Innlegg Hacker News

Hvem er Brian Armstrong-HackerNews_valutaen

Medgründer

Hans innlegg på Hacker News der han søkte etter en medgründer for å delta i Y Combinator-programmet. Ble senere et viralt innlegg på Hacker News. Han møtte til slutt sin medgründer Fred Ehrsam på en Reddit-undergruppe og har uttalt at han gjennomførte over femti møter for å finne den perfekte medgründeren.

Coinbase Bok/Dokumentar

Armstrong dukket opp i den amerikanske dokumentaren fra 2014, «The Rise and Rise of Bitcoin.»Han ble omtalt i den sakprosaboken fra 2020. «Kings of Crypto: One Startup’s Quest to Take Cryptocurrency Out of Silicon Valley and Onto Wall Street». Armstrong og Coinbase var temaet for dokumentaren «COIN: A Founder’s Story,» regissert av Emmy-vinneren Greg Kohs.

ResearchHub

Armstrong finansierte selv og grunnla nettstedet for vitenskapelig forskning ResearchHub. Det er modellert etter kodearkivet GitHub, som en måte å gjøre forskningsartikler tilgjengelige for offentligheten på.

NewLimit

Armstrong var med på å grunnlegge NewLimit for å øke menneskers helselevetid ved å målrette biologien til aldring. NewLimits primære forskningsfokus er epigenetisk omprogrammering. I mai 2023 samlet selskapet inn 40 millioner dollar i en investeringsrunde i Serie A.

Brian Nøkkelpunkt

KategoriUnderkategoriDetaljer
Personlig InformasjonNavnBrian Armstrong
Alder41
BostedSan Francisco, California
StatsborgerskapUSA
UtdanningBachelor of Arts/Economics, Master of Arts/Science, Rice University
Profesjonell BakgrunnNåværende RolleCEO, Coinbase
Tidlig KarriereTidligere programvareingeniør hos Airbnb
MedgrunnleggerFred Ehrsam
Coinbase SpesifiktBørsnoteringGikk offentlig på Nasdaq, 14. april 2021
Markedsverdi ved noteringKortvarig 100 milliarder dollar
Aksjer EietEier omtrent 19%
Medgrunnlegger StatusFred Ehrsam forlot selskapet i 2017, eier fortsatt 6%, i styret
Finansiell InformasjonNettoverdi8,8 milliarder dollar(pr. 12/05/24)
Forbes Ranking 2024#180 Milliardærer, #304 Forbes 400 (2023)
Kilde til RikdomKryptovaluta, Selvlaget
Selvlaget Poengsum8
AnnetPolitisk synPubliserte en blogg om å holde Coinbase «Mission Focused»
Publikasjoner og DokumentarerOpptreden i «The Rise and Rise of Bitcoin», «Kings of Crypto»
Sosial media X@brian_armstrong
Sosial MediaInstagrambrian_armstrong
Kildet Forbes

Formue oversikt

Hvem er Brian Armstrong-statistikk - formue_valutaen

Filantropi

I 2018 signerte Brian Giving Pledge. Han viste da sin intensjon om å donere mesteparten av formuen sin til veldedighet. Enten i løpet av livet eller ved sin død. Han grunnla deretter GiveCrypto.org. Denne plattformen sikter mot å gjøre det enklere for folk å donere kryptovaluta.

Hvem er Brian Armstrong-GivingPledge_valutaen
Kildet: GivingPledge.org

Politiske synspunkter

Armstrong skrev et blogginnlegg i september 2020 der Han omtalte Coinbase som et «oppdrag-fokusert selskap». Og han frarådet ansatte aktivisme og diskusjon om politiske og sosiale saker på arbeidsplassen. Han tilbød sluttpakker til Coinbase-ansatte som var ukomfortable med denne politikken. Som et resultat forlot seksti ansatte (som utgjorde 5% av selskapet) Coinbase. Før dette støttet Armstrong Black Lives Matter-bevegelsen og twitret da George Floyd ble myrdet. «Jeg har bestemt meg for å si ifra. Det er en skam at dette i det hele tatt må sies i vår tid, men rasisme, politivold og ulik rettferdighet. Er utvetydig galt, og vi må alle arbeide for å eliminere dem fra samfunnet.»

I juli 2023 møtte han med demokrater i Representantenes hus, spesielt New Democrat Coalition. I en lukket sesjon som angivelig fokuserte på lovgivning om digitale eiendeler. Armstrong ledet ifølge Bloomberg en kampanje i Washington for å skape klarere regler rundt digitale eiendeler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *