Hva er

Hva er VeChain VET

Hva er VeChain VET

Hva er VeChain VET. Det er en smartkontraktblokkjede som tilbyr programvareløsninger for bedrifter. Den er mest kjent for sitt produkt for bedriftsleverandørkjeder, som sporer sendte varer. Dette gir VeChain praktiske bruksområder i ulike bransjer, inkludert mat og drikke, mote og bilsektoren. Blokkjeden har raskt etablert partnerskap med flere store selskaper, og dens native kryptovaluta, VET, er blant de 40 største etter markedsverdi. I denne VeChain-guiden vil vi se nærmere på hvordan denne blokkjeden fungerer.

Hva gjør VeChain unik

Mens mange blokkjeder er allsidige plattformer som kan utføre nesten hva som helst du kan programmere inn i dem, er VeChain mye mer spesialisert. Grunnideen er at den gir både en unik ID og en sensor for å spore et fysisk produkt. Deretter registrerer den informasjon når produktet passerer gjennom forsyningskjeden.

Her er noen eksempler på hvordan denne teknologien kan brukes av bedrifter

En luksusmotedesigner kan installere VeChain-chips i sine håndvesker slik at kjøpere kan verifisere om veskene er ekte eller falske. En dagligvarebutikk kan spore matprodukter med VeChain. Hvis det er et sykdomsutbrudd knyttet til et bestemt produkt, kan butikken bruke sporingsdata for å avgjøre hvilke produkter den må tilbakekalle. Bilprodusenter kan lagre data knyttet til spesifikke biler på VeChain. Fremtidige kjøpere vil deretter kunne slå opp informasjon relatert til bilen og bekrefte at ingenting er blitt manipulert, for eksempel kilometerstanden. I tillegg til løsninger for forsyningskjeder har VeChain fortsatt å diversifisere og modernisere sitt økosystem, inkludert støtte for en fiat-støttet stablecoin (VeUSD) i 2022 for å støtte DeFi- og Web3-prosjekter. VeChain er også unik ved at den har to native kryptovalutaer. De fleste blokkjeder har bare én – for eksempel bruker Ethereum (ETH 4.16%) ETH-tokens som sin native kryptovaluta, og Cardano (ADA 5.2%) bruker ADA-tokens.

Hovedtokenen på VeChain er VET, som brukes til å lagre og overføre verdi. Den har også VeThor Token (CRYPTO:VTHO), som brukes til transaksjonsgebyrer. VeChain skilte de to slik at tokenet brukt for transaksjonsgebyrer skulle ha en stabil pris.

Hvor VeChain kommer fra

Sunny Lu, tidligere CIO ved Louis Vuitton China, grunnla VeChain i 2015. Han er også administrerende direktør for VeChain Foundation, som ble lansert i 2017.

VeChain startet som en kryptovaluta bygget på Ethereum-blokkjeden. VeChain samlet inn midler i en såkalt «initial coin offering» (ICO) i 2017. I februar 2018 gjennomgikk VeChain en rebranding som VeChainThor (VET), sin egen blokkjede. I juni 2018 ble Ethereum VEN-tokens byttet 1:100 for VET-tokens, og VeChainThor-blokkjeden begynte offisielt å operere.

Hvordan VeChain fungerer

VeChain ToolChain-produktet sporer varer ved å bruke en kombinasjon av sin blokkjede og smarte merker, som kan bruke nær-feltskommunikasjon (NFC), radiofrekvensidentifikasjon (RFID) eller QR-koder. Sensorene sender informasjon til blokkjeden gjennom hele produktets levetid.

Siden denne informasjonen lagres på blokkjeden, kan den ikke slettes eller endres. Bedriften og forbrukeren kan gjennomgå produktinformasjonen på VeChain.

Begge VeChains kryptovalutaer spiller en viktig rolle i hvordan det fungerer. VET fungerer som et medium for verditransfer, eller med andre ord, smart penger som muliggjør rask sirkulasjon av verdier innen økosystemet. VTHO representerer derimot den underliggende kostnaden ved å bruke VeChainThor-blokkjeden.

For å validere transaksjoner bruker VeChain en annen konsensusalgoritme enn de fleste kryptovalutaer. De mest populære konsensusalgoritmene er «proof of work,» først brukt av Bitcoin (BTC 5.66%), og «proof of stake,» som er mer effektiv.

VeChain bruker «proof of authority.» Et fast antall kjente validatorer, kalt Authority Masternodes, er ansvarlige for å bekrefte transaksjoner. Enhver part som ønsker å være en Authority Masternode må avsløre sin identitet, gjennomgå en «know-your-customer» (KYC) prosedyre og fullføre eventuelle andre minimumskrav satt av VeChain Foundation.

Partnerskap

Selv før hovednettet ble lansert, hadde VeChain allerede etablert partnerskap med flere velkjente selskaper, og det har fortsatt å bygge relasjoner. Her er noen av de større navnene som samarbeider med VeChain:

Regnskapsgiganten PricewaterhouseCoopers har inngått partnerskap med VeChain for å tilby blockchain-løsninger til kunder. Walmart (WMT 0.98%) i Kina begynte å samarbeide med VeChain i 2019 for å spore pakket kjøtt, grønnsaker og sjømat. Flere merker under LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMHF 1.04%) samarbeider med VeChain for å bruke blockchain-teknologi som en mottiltak mot forfalskning. BMW (BAMXF -1.94%) startet et partnerskap med VeChain gjennom BMW Startup Garage Program for å lagre kjøretøydata på blokkjeden. Den franske bilprodusenten Groupe Renault (RNSDF -5.01%) har inngått partnerskap med VeChain for å lage en digital bilvedlikeholdsbok.

Kan jeg tjene passiv inntekt med VeChain

Du kan tjene passiv inntekt med VeChain gjennom krypto-staking, selv om belønningsratene er på den lave siden sammenlignet med andre kryptovalutaer.

Den tradisjonelle måten å stake VeChain på er gjennom en av blokkjedelommebøkene den tilbyr: Sync for avanserte brukere på datamaskinen og VeChainThor-mobilappen for alle brukere. Alt du trenger å gjøre er å overføre VET-tokenene dine til en av lommenebøkene. Når du gjør det, vil du automatisk begynne å tjene VTHO.

Selv om belønningsratene er lave for den tilfeldige investoren, tilbyr VeChain flere nivåer av belønninger. Hvis du har nok VET-tokener til å identifisere lommeboken din på VeChain som en økonomisk node, kan du tjene ekstra belønninger.

En annen mulighet er å stake VeChain gjennom en kryptobørs. Crypto.com og Binance.US støtter begge VeChain-staking. I motsetning til når du staker gjennom en lommebok, betaler disse børsene deg i VET-tokener, ikke VTHO.

Unike risikoer

Kryptoprosjekter har vanligvis som mål å oppnå desentralisering, men det gjelder ikke for VeChain. Det er bygget mer som en stor bedrift med en sentralisert design, og det har en relativt liten gruppe transaksjonsbekreftelser på grunn av sitt proof-of-authority-system.

Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det betyr bare at VeChain Foundation har full kontroll over prosjektet, og hvis du vurderer å investere i VeChain, må du stole på stiftelsen bak det.

Som nevnt tidligere er VeChain rettet mot bedrifter, noe som har sine fordeler og ulemper. Ulempen er at det er mindre insentiv for enkeltpersoner å holde VET-tokens. De trenger det ikke, siden de ikke er målgruppen for tjenestene, og stakerelaterte belønninger er moderate.

Er VeChain en god investering

VeChain har noen viktige faktorer som taler for det som en investering. Den har praktisk nytte i virkeligheten og er for øyeblikket i bruk gjennom partnerskap med dusinvis av selskaper. Dette skiller seg positivt ut fra blokkjedeprosjekter med dårlig definerte mål og bare teoretisk nytte.

Det er en sterk gruppe bak VeChain som har gjort en utmerket jobb med å fremme det. Like viktig har ikke VeChain eller teamet vært involvert i skandaler eller tvilsom virksomhet.

På den annen side mangler VeChain når det gjelder merkevarebevissthet. Mens noen av de største kryptovalutaene har blitt allemannseie, er ikke VeChain like kjent eller bredt diskutert.

Det er lett å se potensialet til VeChain, og det er en av de bedre kryptoinvesteringene. Husk imidlertid at, akkurat som med andre kryptovalutaer, er verdien av VeChain svært volatil, så vær forberedt på opp- og nedturer hvis du velger å investere.

Hvordan kjøpe VeChain

For å kjøpe VeChain, registrer deg for en konto hos en kryptobørs som tilbyr den. Tilgjengeligheten kan være varierende, men her er noen populære kryptobørser som støtter handel med VeChain:

  • Crypto.com
  • Binance.US
  • Binance (ikke tilgjengelig for amerikanske innbyggere)

VeChain får ikke like mye oppmerksomhet som de mest populære kryptovalutaene, og den er noe undervurdert når du vurderer dens praktiske anvendelser i virkeligheten. De som leter etter et alternativ til de vanlige kryptoinvesteringene, bør vurdere VeChain. Se også hjemmesiden til VeChain her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display