Hva er

Hva er EOS

Hva er EOS

Hva er EOS. EOS er en desentralisert blockchain-plattform som ble lansert i juni 2018 etter en vellykket initial coin offering (ICO), som samlet inn 4.1 dollar milliarder i krypto for selskapet Block.one. Denne plattformen er utformet for å utvikle, hoste og drive desentraliserte applikasjoner (DApps) for forretningsformål.

EOS.IO, den åpne kildesystemprogramvaren utviklet av Block.one, fungerer som hjertet av EOS-plattformen. Den støtter ulike funksjoner som sikker tilgang og autentisering, tillatelser, datahosting, bruksstyring og kommunikasjon mellom DApps og internett.

Som et betalingssystem på nettverket bruker EOS sin egen kryptovaluta. EOS-tokenet er den digitale valutaen som muliggjør transaksjoner og økonomisk samhandling på plattformen.

Det er viktig å merke seg at EOS står overfor konkurranse fra andre blockchain-plattformer, med Ethereum som en av de mer etablerte rivalene. Ethereum og EOS utfordrer hverandre i utviklingen av desentraliserte applikasjoner og forretningsøkosystemer.

Dette sammendraget gir en oversikt over EOS-plattformen, dens opprinnelse og funksjoner, samt dens posisjon i det konkurrerende landskapet innen blockchain-teknologi.

Innsikt i EOS

EOS gir støtte for grunnleggende funksjonalitet som gjør det mulig for bedrifter og enkeltpersoner å utvikle blockchain-baserte applikasjoner på en måte som likner på webapplikasjoner. Plattformen legger vekt på sikker tilgang og autentisering, tillatelser, datahosting, bruksstyring og kommunikasjon mellom dApps og internett.

EOS støttes av en nettbutikk for webverktøy, som har som mål å forenkle utviklingen av apper.

Grunnleggende om EOS.IO og EOS Tokens EOS-økosystemet består av to sentrale elementerEOS.IO-programvaren og EOS-tokene:

  • EOS.IO kan sammenlignes med operativsystemet til en datamaskin. Den styrer og kontrollerer EOS blockchain-nettverket ved å bruke blockchain-arkitektur for vertikal og horisontal skalering av dApps.
  • EOS-tokenet fungerer som kryptovalutaen på EOS-nettverket.

For å bruke nettverksressurser og bygge/vedlikeholde DApps, trenger utviklere kun å holde EOS-mynter, i motsetning til å bruke dem. Myntinnehavere uten aktive apper kan tildele eller leie ut båndbredde til andre deltakere som trenger det. For tiden er EOS eid av selskapet block.one, og plattformen ble lansert av Dan Larimer, en kjent skaper og grunnlegger av andre velkjente plattformer som Bitshares og Steem.

Hva gjør den unik

EOS’ Unikhet EOS posisjonerer seg som en direkte konkurrent til Ethereum, med ambisjoner om å overgå det når det gjelder skala, funksjonalitet og hastighet, med spesiell vekt på hastighet. Mens Ethereum angivelig kan håndtere 15 transaksjoner per sekund, sikter EOS mot et ambisiøst mål om å oppnå millioner av transaksjoner per sekund. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette forblir et aspirerende mål snarere enn en nåværende realitet.

I takt med at størrelsen på DApps-økosystemet øker kontinuerlig på blockchain-nettverkene, oppstår begrensningen av ressurser som en betydelig utfordring. EOS.IO takler disse utfordringene ved å introdusere forbedret skalerbarhet, fleksibilitet og brukervennlighet gjennom sine distinkte mekanismer. EOS vs Etherum

Kjennetegn ved EOS

IO EOS.IO hevder å kunne støtte mange kommersielle DApps uten å møte ytelsesbegrensninger ved å bruke parallell utførelse og asynkron kommunikasjon over nettverket.

Effektiviteten forsterkes gjennom implementeringen av separate moduler som styrer ulike aspekter av DApps-funksjonalitet. For eksempel er autentiseringsprosessen adskilt fra utførelsesprosessen.

EOS inkluderer essensielle brukervennlige funksjoner, inkludert et webverktøysett for grensesnittutvikling, selvbeskrivende grensesnitt, selvforklarende databaseskjemaer og et erklærende tillatelsessystem. Samlet sett forenkler disse egenskapene oppgaven for utvikleren med å opprette og vedlikeholde applikasjoner.

Økonomien i EOS

EOS-systemet skiller seg fra det velkjente gruvekonseptet som Bitcoin benytter. Blokkprodusentene genererer nødvendig antall blokker og belønnes gjennom opprettelsen av nye EOS-tokens for hver blokk de produserer, i stedet for å ty til gruvedrift.

Blokkprodusentene har muligheten til å offentliggjøre en ønsket betaling, og antallet tokens de skaper beregnes basert på medianverdien av forventet lønn publisert av alle blokkprodusentene.

Da blokkprodusentene naturligvis ønsker høyere lønn, kan denne funksjonen potensielt misbrukes. For å motvirke dette, begrenser en mekanisme tildelingen av produsenttokens, slik at den årlige økningen i token-tilbudet ikke overskrider 5 prosent. Token-innehavere har myndighet til å stemme ut blokkprodusenter som krever for mye, og dette stemmesystemet fungerer som et demokratisk element.

Mekanismen

Denne mekanismen samarbeider med EOS-lagringen, ettersom alle token-innehavere betaler for filoppbevaring på EOS-nettverket gjennom en del av årlig inflasjon. Så lenge de lagrer en fil på nettverket, blir EOS-tokenene deres holdt tilbake og mister verdi i tråd med inflasjonen.

Jo større behovet for lagringsplass, desto flere blokker kreves fra blokkprodusentene. Disse produsentene kan deretter kreve høyere betaling for sitt arbeid gjennom økt inflasjon, noe som må godkjennes av token-innehaverne. Hvis etterspørselen etter lagring avtar, vil inflasjonen være lavere, og verdifallet for lagrede EOS-tokens reduseres.

Oppbevaring

EOS-tokenene kan oppbevares i forskjellige lommebøker, inkludert Ethereum Wallet, MyEtherWallet og MetaMask. Videre kan disse tokenene handles på ulike børser som Bitfinex og YoBit.

EOS har møtt kritikk for sitt sentraliserte blokkprodusent-system, som angivelig favoriserer store tokeninnehavere, også kjent som «hvaler,» spesielt i Kina. Dette har ført til debatt og bekymringer angående systemets desentralisering og demokratiske karakter.

EOS i Nyhetene

I september 2019 trakk et av de mindre selskapene som spilte en viktig rolle i den innledende utviklingen av EOS seg tilbake og annonserte at de ville fokusere på andre blockchain-prosjekter og implementering av EOS.IO-programvaren. Ifølge Coindesk var den egentlige årsaken til tilbaketrekkingen behovet for støtte fra EOS-hvalene – de med betydelige tokenbeholdninger – for å generere inntekter, spesielt siden disse hvalene støttet blokkprodusenter i Kina. Denne situasjonen ble ikke godt mottatt av EOS.

Utfordringer

EOS møter også skepsis på andre fronter. Kort tid etter lanseringen frøs blokkprodusentene syv kontoer som inneholdt stjålne tokens. Imidlertid hadde EOS ingen legitimert myndighet til å gjøre dette, og hendelsen kaster lys over en annen kontrovers rundt EOS, nemlig mangelen på en effektiv styringsprosess.

Brock Pierce

I juni 2019 skapte Brock Pierce, et tidlig medlem av Block.one-teamet, overskrifter da han antydet at EOS nå er underlagt en «kinesisk oligarki». Selv om det er faktum at flertallet av blokkprodusentene har base i Kina, handler bekymringene mer om risikoen knyttet til sentralisering. Hovedkritikken mot nåværende blokkprodusenter er at de ikke prioriterer byggingen av nye DApps som kan tiltrekke seg flere brukere til blockchainen.

Når det gjelder styring har EOS siden implementert et system som lar alle EOS-innehavere avgi stemmer. EOS New York uttalte imidlertid at dette «bare er en måte å måle interessen til innehaverne på».

Bullish Global

I mai 2021 økte EOS-prisen med 50 prosent etter nyheten om at Block.one hadde etablert datterselskapet Bullish Global. (Prisen falt imidlertid like bratt mot slutten av måneden.)

Bullish Global har planer om å opprette en ny blockchain-basert kryptobørs. Betydelige investorer i Bullish Global inkluderer Peter Thiel, Mike Novogratz, Alan Howard, Christian Angermayer, Louis Bacon, Richard Li, samt institusjonene Nomura og Galaxy Digital.

Rangering

EOS rangeres som nummer 29 blant kryptovalutaer etter Coin Market Cap og avsluttet på $4,46 den 6. august 2021.

EOS Crypto FAQ

Hva betyr EOS innen krypto? EOS er en forkortelse for Electro-Optical System. EOS er et desentralisert operativsystem basert på blockchain-teknologi.

Formålet med EOS

EOS-systemet ble utviklet for å støtte desentraliserte applikasjoner, ofte kalt dApps, i stor skala for kommersielle formål. EOS gir kjernefunksjonalitet for bedrifter for å bygge blockchain-applikasjoner på en måte som ligner på utviklingen av web-apper.

Kan EOS nå 1,000 dollar

Tidlig i 2021 hadde EOS en nedadgående trend med en pris på 2.63, dollar men prisen økte til 12 dollar, innen mai. Som med alle kryptovalutaer er EOS volatil. Likevel ser få eksperter for seg at EOS-prisen når 1,000 dollar i nær fremtid.

CoinPedia forutsier at prisen vil nå 18 til 24 dollar innen slutten av 2021, og kanskje 45 dollar, innen 2022. Med mulige samarbeid med oppstartsbedrifter for å styrke blockchain-infrastrukturen og transaksjonshastighetene, antyder CoinPedia at EOS kan nå så høyt som 160 dollar, om fem år.

WalletInvestor tror prisen på EOS ikke vil overstige 14 dollar innen slutten av 2025. Digitalcoin ser for seg at prisen når rundt 19 til 24 dollar innen 2025. Longforecast ser en pris på omtrent 45 dollar innen midten av 2025.

Konklusjon

Det ser ut til å være noe potensiale for EOS som et blockchain-basert nettverk, men det er fremdeles i en tidlig fase. Noen tviler på de dristige påstandene om transaksjonshastigheter på 100 000 per sekund, og kravet om at brukere må holde EOS-token for å fullføre en transaksjon, kan trekke ned EOS’ appell.Som med alle kryptovalutablockkjeder vil dette rommet fortsette å fascinere og engasjere mange investorer de kommende årene. Besøk hjemmesiden til EOS her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *