Hva er

Hva er NEM (XEM)

Hva er NEM (XEM)

Hva er NEM (XEM). NEM, eller New Economy Movement, har som mål å utvikle en mer intelligent og teknologisk avansert blockchain. Den posisjonerer seg som noe mer enn bare en alternativ mynt på enda en blockchain.

NEM, som selv kaller seg den intelligente eiendomsblockchainen, er en teknologiplattform. Som søker å være en effektiv løsning for enkel administrasjon av eiendeler og data til lav kostnad.

La oss utforske NEM, inkludert hvordan den fungerer, dens egenskaper, fordeler, og potensielle bruksområder.

Viktige poeng

  • NEM, forkortelse for New Economy Movement, er en teknologiplattform designet for enkel og rimelig administrasjon av eiendeler og data.
  • I 2015 ble NEM skilt ut fra NXT, en blockchain-basert virtuell valuta- og betalingsnettverksplattform.
  • XEM er NEMs egen valuta, handlet av kryptoinnehavere, men ikke anvendt som betalingsmiddel.
  • NEM støtter også en kryptolommebok kalt Nano Wallet.

Hva er NEM (XEM)?

NEM utviklet seg i mars 2015 som en utgave av NXT, en annen populær blockchain-basert virtuell valuta- og betalingsnettverksplattform.

Dette nettverket opereres av en ideell organisasjon med base i Singapore, kjent som NEM Foundation. Etter gaffelen besluttet NEM.io. Å utvikle sin egen kodebase for å forbedre NEM, med mål om å gjøre det mer skalerbart og raskere. Resultatet ble en helt ny NEM-kryptoplattform, vesentlig forskjellig fra den opprinnelige NXT.

NEM har introdusert sin egen kryptovaluta, XEM. Til tross for at XEM ikke brukes av handelsmenn som betalingsmiddel. Slik bitcoins gjør, har XEM likevel opplevd betydelig økning i verdi. Per oktober 2021 hadde XEM den 75. høyeste markedsverdien blant kryptovalutaer.


Nå støtter NEM kun én lommebok, kalt Nano Wallet.

Har som mål

NEMs Effektivitetspilarer. Bevis på Viktighet og Høsting NEM har som mål å utvikle en mer optimal blockchain, og dette forsøkes oppnådd gjennom bruk av to sentrale begreper. Bevis på viktighet (POI) og høsting. I motsetning til andre kryptovalutanettverk, for eksempel Bitcoin, benytter NEM ikke et bevis på arbeid (POW). Eller bevis på eierandel (POS) system, som krever at en mining-enhet jobber for blockchainen. Og belønner gruvearbeidere basert på deres bidrag.

Den tradisjonelle tilnærmingen med POW gir de med kraftigere datamaskiner en urettferdig fordel. I tillegg fører den til økt energiforbruk, noe som gjør prosessen ineffektiv. I POS får de som har større mengder mynter en urettferdig fordel. Da deltakere med mer kryptovaluta har større sjanse for å få flere mynter gjennom mining og transaksjonsbehandling. Dette fremmer også lagring av kryptovaluta i stedet for aktiv bruk.

NEM adresserer disse utfordringene ved å implementere sin POI-mekanisme, som gir mer «viktighet». Til hvor mye en person er «invester» i NEM-systemet, med en realistisk «vestet» interesse. Antallet XEM-mynter i lommeboken og lengden de holdes spiller en avgjørende rolle i å vurdere viktigheten.

For å kunne generere og tjene nye blokker, samt tjene ulike transaksjonsgebyrer, kreves det at en person holder 10 000 «vestede» XEM-er i lommeboken.

Hvordan POI fungerer


For illustrasjon, la oss si at Martin får 20 000 XEMs i lommeboken sin i dag. Med hver påfølgende dag allokerer NEMs mekanisme 10 prosent av beholdningen som «vested» (investert). Etter den første dagen vil 2 000 XEMs av Martins beholdning være «vested», og 18 000 XEMs vil være ikke-vested. På dag to vil 10 prosent. Av 18 000 ytterligere kvalifisere som «vested» og totalt «vested» XEMs vil være 3 800, og så videre. På den syvende dagen vil de «vested» XEMs krysse terskelen på 10 000, som kvalifiserer Martin til å søke belønninger fra blockchainen.

I tillegg belønner POI også brukere som utfører transaksjoner med andre i nettverket. Å gjennomføre flere transaksjoner over en minimumsstørrelse øker også deltakerens POI-poengsum. Noe som gir ham/henne flere sjanser til å kreve belønning. For å hindre misbruk gjennom gjensidige falske transaksjoner blant en gruppe brukere. Vurderer NEM den netto transaksjonsmengden for å forbedre POI-poengsummen.

Høsting er en alternativ tilnærming til den vanlige mining-prosessen som vanligvis følges av andre populære blockchain-baserte plattformer som Bitcoin og Ethereum.

Gjennom mining legges nylig identifiserte kryptovalutaer til blockchain-økosystemet, og de ulike transaksjonene som skjer på nettverket, verifiseres og legges til blockchainens offentlige hovedbok. Dessverre er den tradisjonelle mining-prosessen strømkrevende og kan også ta mye tid, noe som fører til tregere transaksjonsbehandling og nettverksbelastning.

NEMs høstingsmetode opererer annerledes.

I stedet for at hver miner bidrar med mining. Til en beregningsnode, knytter en høstingsdeltaker ganske enkelt kontoen sin til en eksisterende supernode. Og bruker den kontoens beregningskraft for å fullføre blokker på hans vegne. Grunnleggende sett låner en ut sin POI-poengsum til supernoden, noe som øker sjansene for felles blokkhøsting uten behov for å øke prosessorkraften.

Så snart en transaksjon oppstår på NEM blockchain, varsler den første noden eller datamaskinen som fanger og verifiserer den, andre brukere, noe som skaper en bølge av informasjon som øker sjansene for blokkgenerering.

En deltakers mining-enhet eller datamaskin behøver ikke å være aktiv for å utføre høsteprosessen, noe som bidrar til strømsparing. Høsting utføres automatisk ved bruk av brukerens lommebok uten behov for spesialutstyr som kreves for å mine bitcoins.

NEM benytter Eigentrust++-algoritmen som opprettholder et «reputasjonssystem» for de ulike nodene på nettverket. Dette bidrar til å balansere belastningen på nettverket og til og med bestemme fjerning av ikke-bidragende noder for å holde nettverket effektivt og smidig.

Eksempel på Bruk av NEM

NEM tilbyr en smidig evne til å koble sammen offentlige og private blockchains. Dette gjør det enkelt å overføre digitale eiendeler, som tokens, kontrakter eller filer, fra et internt bedriftsnettverk, via en offentlig blockchain, og til slutt til en annen bedrifts private nettverk. I dag er det ikke mulig for en bruker å overføre penger direkte fra sin PayPal-konto til en Venmo-konto. NEMs grensesnitt mellom privat og offentlig blockchain åpner for slike overføringer, forutsatt at alle involverte parter samtykker.

NEM har kapasitet til å håndtere en rekke elementer, inkludert finansielle eiendeler, kontrakter, dokumenter og diverse digitaliserte eiendeler.

Man kan skape sin egen versjon av PayPal eller Venmo på NEM-nettverket. Et eksempel er NEMPay, en åpen kildekode betalingsapp som allerede eksisterer på NEM. Den kan enkelt tilpasses av deltakere for å bruke egendefinerte kryptotokens for enkel pengeoverføring.

Andre bruksområder

NEM inkluderer en kjederetailer som benytter det for å administrere og spore sitt lojalitetsbelønningsprogram for kunder, eller et fraktselskap som bruker det for å lagre data om forsendelser og håndtering. Det kan også fungere som et åpent, sikkert og ende-til-ende system for styring av forsyningskjeden.

Sosiale anvendelser inkluderer sikre avstemninger, arkivering, registrering og tilgangskontroll. For eksempel kan NEMs innebygde multisignaturfunksjon brukes for å automatisk avgjøre om minimum N av totalt mulige M signaturer er mottatt eller ikke, for å vedta flertallsbeslutninger i et distriktsmøte.

Muligheten

NEM gir også deltakere muligheten til å enkelt lage, distribuere og handle med kryptovalutaer og tokens som er kompatible med lommebøker og andre handelsapper i NEM-økosystemet. Det er til og med mulig å gjennomføre initial coin offerings (ICO) på NEM ved hjelp av denne fasiliteten.

Teknisk sett er NEM API-kompatibel, noe som gir mulighet for tilkobling av globale applikasjoner og bruk på NEM-plattformen. Enhver ny eller eksisterende mobilapp, webapp, database eller andre programmer. Kan enkelt koble seg til NEM blockchain og samhandle med det på en sikker måte. gjennom bruk av en API Gateway-server og API-kall. Dette gir brukere full frihet til å tilpasse hvordan de gir tilgang og bruker NEM innenfor et åpent og selvskalende rammeverk.

Konklusjon

«NEM – Intelligent Eiendoms-Blockchain, Utviklet for Ytelse» – NEMs slagord oppsummerer presist essensen av denne nye generasjonens blockchain som har åpnet opp et mangfold av muligheter for å bygge mer effektive og forbedrede blockchain-systemer. NEM retter seg direkte mot svakhetene til eksisterende blockchains, som inkluderer lang prosesseringstid og nettverksbelastning. I tillegg forsøker den å forene private og offentlige blockchains, noe som gjør den til en lovende kandidat med betydelig potensial for bred adoptering i fremtiden.

Kildet: Nem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display