BitcoinKrypto Nyheter

El Salvadors Bitcoin-strategi lønner seg når nasjonen opplever en profitt på 55%

El Salvadors Bitcoin-strategi lønner seg når nasjonen opplever en profitt på 55%

El Salvadors Bitcoin-strategi lønner seg når nasjonen opplever en profitt på 55%. Nylig avslørte president Nayib Bukele at El Salvadors Bitcoin-lagre har doblet seg, nå på 5 689 BTC fra 2 864 BTC. El Salvador, et land som var blant de første til å godkjenne Bitcoin som lovlig betalingsmiddel. Har holdt seg til sin strategi med å beholde Bitcoin, selv da markedet krasjet for to år siden og steg kraftig denne uken. Det ble skrevet om bitcoinsatningen tidligere her.

Landet begynte å kjøpe Bitcoin i september 2021, da prisen var 51 769 dollar.

El Salvador Skryter av Enorm Bitcoin-Gevinst

President Nayib Bukeles Bitcoin-strategi ble satt spørsmålstegn ved etter at verdien falt fra 69 000 dollar i november 2021 til 16 000 dollar ett år senere. Imidlertid ble investeringen lønnsom igjen da Bitcoin oversteg gjennomsnittlig kjøpesum på 42 600 dollar i februar.

Ifølge sin Bitcoin-sporebok har El Salvador 2 864 BTC. Hvis nåværende verdi er 188 millioner dollar, kjøpt gjennom 12 transaksjoner til en gjennomsnittspris på $ 42 630 hver. Basert på dagens marked har Bitcoin sett en økning på 176 prosent det siste året. Og presset El Salvadors urealiserte gevinster til 66 millioner dollar. Landet står nå med en 54% fortjeneste fra sin opprinnelige investering.

Selv om beløpet er basert på offentlige sporingsdata, tar det ikke hensyn til all Bitcoins i landet. I et tirsdagsinnlegg på X nevnte president Nayib Bukele at nasjonen mottok mer Bitcoin gjennom tilleggsinntektsstrømmer.

BTC-mining

Dette inkluderer inntekter fra et unikt statsborgerskapspassordning som innebærer å konvertere Bitcoin til amerikanske dollar. Til fordel for lokale bedrifter, inntekter fra BTC-mining og inntekter generert fra ulike regjeringsleverte tjenester.

Videre, i desember, lanserte El Salvador sin «Freedom VISA» -initiativ. Som tilbyr oppholdstillatelse til opptil 1 000 personer årlig som investerer minimum $ 1 million i Bitcoin eller Tether (USDT) stablecoins.

El Salvador Overfører sin Bitcoin til en Kald Lommebok. Denne uken kunngjorde president Bukele på X at nasjonen hadde etablert sin innledende Bitcoin «sparegris,». Trygt plassert i en hvelv på deres nasjonale territorium. Han delte et bilde som viser en lommebok som inneholder 5 689,68 BTC, verdsatt til 406 millioner dollar.

X

Lommebok

Ved å knytte landets Bitcoin-eiendeler til en spesifikk lommebokadresse. Viser president Bukele en ny grad av åpenhet og ansvarlighet når det gjelder El Salvadors Bitcoin-strategi. Dette markerer et betydelig skritt i landets kryptoeventyr og understreker betydningen av å ta kontroll. Over sin finansielle fremtid gjennom kryptovalutaer.


Saldoen på 5 689 BTC holdt av El Salvador ble akkumulert gjennom flere transaksjoner. En første overføring av 1 120 BTC, verdsatt til 76,5 millioner dollar. Ble utført 13. mars, og krever godkjenning fra en 3/5 multisignaturoppsett. Som fikk godkjenning fra fire signatarer, som rapportert av Mempool.

Den største transaksjonen involverte en overføring av 4 000 BTC, tilsvarende 273 millioner dollar. 14. mars, omtrent to timer etter president Bukeles nyhetsannonsering.

For første gang har president Bukele knyttet landets Bitcoin-eiendeler til en bestemt lommebokadresse. Og går bort fra sin vanlige metode på sosiale medier for oppdateringer om nasjonens Bitcoin-lager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *