BitcoinKrypto Nyheter

Krypto donasjoner til Ukraina

Krypto donasjoner til Ukraina. Donasjonene ble samlet inn raskt. Det er allerede sagt mye om rollen til krypto donasjoner under den fullskala invasjonen som Russland startet i Ukraina for to år siden. Men sjelden ble det reist spørsmål om krypto ikke ble ytterligere brukt som betalingsmiddel for kritisk humanitær hjelp under krigen når det kreves rask reaksjon for å redde flere liv. Millioner av akkumulerte midler måtte ligge urørt til noen kunne finne ut hvordan man konverterer enorme summer til fiat og overfører dem til bankkontoer for videre bruk. Hvis kryptobetalinger fikk bred aksept, kunne vi handle raskere.

Oppgangen av krypto donasjoner Den 26. februar 2022 la ministeren for digital transformasjon, Mykhailo Fedorov, ut en tweet med kryptolommebokadresser, og sa at Ukraina offisielt aksepterer donasjoner i Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) og Tether (USDT).

Mykhailo Fedorov på X

I løpet av de første dagene etter denne innsamlingsaksjonen, samlet den ukrainske regjeringen inn over 13 millioner dollar. Ifølge Crystal Blockchain-rapporten publisert i juli 2023, i løpet av over to år, tiltok Ukraina mer enn 225 millioner dollar i krypto fra støttespillere over hele verden. Krypto viste seg å være en rask og billig måte å overføre midler fra ett land til et annet. Ifølge Crystal-rapporten har over halvparten av donasjonene blitt mottatt i ETH, etterfulgt av USDT, BTC og BUSD.

Oversikt over Krypto-Donasjoner

Krypto-donasjoner-til-Ukraina-chart_valutaen
Bildet: Crystal Blockchain

NFT

Donasjoner i NFT-er økte også i løpet av to år. Elliptic sier CryptoPunk NFT til en verdi av $200,000 ble donert til den ukrainske regjeringens ETH-konto. NFT-donasjoner skjedde også på andre blokkjeder, inkludert Polygon, Solana, Cardano og FTM. Samtidig ble det ukrainske flagget auksjonert bort av UkraineDAO for 6.5 millioner dollar i ETH, noe som gjør det til en av de dyreste ikke-fungible tokens som noensinne er solgt.

Krypto donasjoner til Ukraina - flagg - NFT_valutaen.png
UkraineDAO’s Ukrainian Flagg NFT Kildet: Elliptic

Relativt liten

Selv om kryptodelen er relativt liten sammenlignet med milliardene i donasjoner i fiatvaluta, var vi mest sannsynlig vitne til den største økningen i kryptodonasjoner i historien. Krypto passer best til internasjonal pengeinnsamling takket være sin desentraliserte natur og motstand mot sensur.

konvertere krypto

Du er heldig hvis du kan finne noen til å konvertere krypto for deg. Men donasjoner i digitale valutaer har ikke bare blitt samlet inn av regjeringen. Mange mindre fond og frivillige som samler inn økonomisk hjelp for separate brigader. De aksepterte også kryptovalutaer og måtte konvertere dem til fiat for fremtidige kjøp. Situasjonen ble verre i mars 2023. Da Binance, Whitebait, EXMO og Kuna kunngjorde at de midlertidig suspenderte operasjoner med bankkort i ukrainske hryvnia. Problemet oppsto etter at Ukrainas nasjonalbank innførte restriksjoner på P2P- og A2C-operasjoner. For finansselskaper som muliggjør innskudd og uttak for kryptobørser. Som et resultat ble ukrainske kryptobrukere, inkludert mindre fond og enkeltpersoner, fratatt muligheten til å operere med digitale valutaer.

Vanskelighetene med ikke-kontante hryvnia-transaksjoner var relatert til de ukrainske myndighetenes forsøk på å bekjempe skatteunndragelse og hvitvasking av penger i spillplattformene. Uttak til bankkontoer er fortsatt utilgjengelig i Ukraina, selv om kryptobørser prøver å løse problemet. På et tidspunkt, på EXMO, dukket uttak til Visa/Mastercard opp igjen, mens gebyret for uttaket utgjorde 7%. Gitt at kryptodonasjoner til Ukraina fortsatt øker, forblir spørsmålet om videre praktisk bruk av innsamlede midler ubehandlet både i Ukraina og i utlandet.

Adopsjonen av kryptobetalinger

Det krever et tydelig regelverk Å adoptere kryptobetalinger i krigstider vil eliminere tredjeparts mellommenn, og garantere raskere sirkulasjon av krypto og kjøp av kritiske forsyninger. Imidlertid, uten et klart regelverk, kan vi ikke engang komme i nærheten av det. I Ukraina er bruk av digitale valutaer som betalingsmiddel for varer eller tjenester offisielt forbudt. Dette blokkerer fullstendig utviklingen av kryptobetalingsindustrien og pålegger strenge begrensninger på den videre bruken av kryptodonasjoner.

Regjeringens forsøk på å utvikle reguleringer

Uavhengig av regjeringens forsøk på å utvikle reguleringer i løpet av den første måneden av krigen. Hadde utkastet til loven om «Virtuelle Verdier» i Ukraina, datert 17. mars 2022. Lenge vært under vurdering av parlamentet og deretter offisielt avvist i 2023. I april 2023, med tanke på de kommende MiCA-reguleringene og Ukrainas kandidatstatus for tilslutning til EU. Var det et andre forsøk på å opprette et regelverk for det ukrainske kryptomarkedet som skulle takle problemet med beskatning i første omgang.

Regjeringen fokuserer for øyeblikket mer på å pålegge kryptobrukere å betale skatt. Enn å få kryptodonasjoner til å fungere her og nå. Åpenbart forblir en av de mest lovende og nødvendige konsekvensene av krypto i krigstider. Blokkert på grunn av mangelen på klare reguleringer i Ukraina. I EU, der kryptobetalingsindustrien utvikler seg raskere, er det fortsatt behov for å redusere gapet mellom kryptoindustrien og tradisjonelle finanser. MiCA-reguleringen vil kunne håndtere dette ved å bidra til å gjenvinne tillit til industrien. Og sikre høyest mulig beskyttelse og jevnere tjenesteleveranse for handelsmenn over hele EU.

Avgjørende rolle

Kryptodonasjoner spiller en avgjørende rolle i krigen i Ukraina. Men pålagte restriksjoner og mangelen på klare regler gjør det nesten umulig å bruke krypto som betalingsmiddel. Det ekstra steget, som er ganske tidskrevende med tanke på omstendighetene, er alltid nødvendig for å fortsette med kjøp. Men for dette trinnet ville vi kunne reagere raskere, helt fra de første dagene av krigen.

Videre ville vi sikre tilstrekkelig gjennomsiktighet for støttespillere som kan spore om pengene deres faktisk ble brukt som tiltenkt. Både rask respons og gjennomsiktighet er avgjørende. For å fortsette å samle inn økonomisk hjelp i krypto og unngå en paradoks der digitale eiendeler akkumuleres på lommebokadresser og ikke blir brukt raskt og effektivt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display