BitcoinKryptovaluta

Hvorfor Regjeringen er negativ til Kryptovaluta

Hvorfor Regjeringen er negativ til Kryptovaluta

Hvorfor Regjeringen er negativ til Kryptovaluta. Det kan egentlig beskrives med et eneste ord. Det ordet er kunnskapsløshet. Regjeringer rundt om i verden har vist en tendens til å være skeptiske til kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum. Den kunnskapsløsheten er bygget på mange misforståelser. Dette skyldes flere faktorer, men en hovedgrunn er den manglende sentraliserte kontrollen som disse digitale valutaene opererer uten.

Kryptovalutaer, som Bitcoin og Ethereum, skiller seg fra tradisjonelle valutaer ved at de ikke er underlagt en sentral myndighet eller en sentralbank. Dette betyr at regjeringer kan ha begrenset innflytelse eller kontroll over hvordan disse valutaene blir brukt i økonomien. Her ligger det sentrale poenget. Når en ikke har kontroll over økonomien, har en heller ikke kontroll over sitt eget liv. En blir styrt daglig gjennom pengepolitikken til sentralbankene globalt, ikke kun i Norge. Sentralbankene bestemmer renten og manipulerer valutakursen ved å trykke penger.

De kaller det «Evnen til å regulere økonomien». De har med andre ord ikke noen mulighet til å regulere den. Det er markedet som styrer seg selv. Det er jo ikke uten grunn, at det har kommet Bitcoin ETF-er. Selskaper som investerer i bitcoin som Seetee, Michael Saylor eller Cathie Wood, er både suksessfulle investorer og smarte hoder. Ikke minst nevnes Moldes, men også Norges store sønn, Kjell Inge Røkke, som har investert store summer i bitcoin, enten privat eller gjennom selskaper, slik som Røkke gjorde med sitt selskap, Seetee.»

Denne mangelen på sentralisert kontroll kan true regjeringers evne til å regulere økonomien effektivt. Tradisjonelt har regjeringer hatt muligheten til å påvirke økonomien gjennom politikk som pengepolitikk og regulering av finansmarkedene. Med fremveksten av kryptovalutaer, blir denne kontrollen utfordret.

Potensielle bruken av kryptovalutaer

En annen bekymring for regjeringer er den potensielle bruken av kryptovalutaer i ulovlige aktiviteter, som hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme. Fordi kryptovalutaer tilbyr en grad av anonymitet, kan de være attraktive for kriminelle som ønsker å skjule sine transaksjoner. Dette er også en stor misforståelse. Før var den amerikanske dollaren den mest brukte valutaen til kriminalitet og terror. Ingen i den vestlige verden benektet at man skulle bruke dollaren som verdensvaluta. Man kunne bruke dollaren overalt. Men nå, med en god nummer to som blir nummer en, endres dette. I tillegg har institusjoner, banker og myndigheter ikke muligheten til å tjene direkte på kryptovaluta. Det betyr imidlertid ikke at det ikke vil skje. I starten, de første årene, ble kryptovaluta omtalt som en «tullevaluta». Dette er noe som nå er i ferd med å snu.

Desperasjon

I desperasjon holder nå forskjellige sentralbanker på å utforme sine egne kryptovalutaer, i håp om å redusere kjøpet av desentraliserte valutaer. Som om ikke det er nok, er heller ikke kryptovaluta så umulig å spore som noen vil ha det til. Tvert imot, Bitcoin er det stikk motsatte. Det skal være transparent. Det skal ikke være noen skjulte transaksjoner. Har man en blockchain-adresse, så er det hundre prosent transparent. Man kan se hvilken sum man overfører og til hvilken adresse man overfører til. Med andre ord kan man følge pengene hele veien. Det er meninger som er basert på kunnskapsløshet.

I tillegg kan kryptovalutaer true den stabiliteten som tradisjonelle valutaer gir til økonomien. Volatiliteten til kryptovalutaer som Bitcoin er velkjent, og svingningene i verdi kan potensielt føre til økonomisk ustabilitet hvis de ikke er godt regulert.

For å kontrollere dette, og på grunn av disse bekymringene, har mange regjeringer innført eller vurdert å innføre strengere regulering av kryptovalutaer. Dette kan inkludere tiltak som å kreve registrering av kryptobørser, innføring av skatteregler for kryptotransaksjoner og til og med forbud mot visse former for kryptovalutaaktivitet. For skattepengene er de livredde for å miste. Men det er jo ikke uten grunn, har skattepengene gått til folket som betaler de. Hadde det nok vært en annen holdning til det også.

I det hele tatt reflekterer regjeringers skepsis til kryptovalutaer det komplekse landskapet som disse digitale valutaene opererer i. Mens de tilbyr spennende muligheter for innovasjon og økonomisk frihet, er det også viktige utfordringer som må løses for at de skal kunne integreres fullt ut i det globale økonomiske systemet. Noe som regjeringen gjør vanskelig, siden de er så negative til kryptovaluta som de er.

Sannheten er ganske annerledes enn det som oppfattes som negativt, spesielt for folket og alle innbyggerne.

Den vanlige mannen og kvinnen

Kryptovaluta tilbyr den vanlige mannen og kvinnen, flere fordeler. For det første, det gir økt finansiell frihet ved å muliggjøre direkte transaksjoner uten behov for mellomledd som banker. Den Russiske studenten somi en Nrk artikkel Sitat: «Fortapt russisk student (22): – Om jeg vil ha penger til å leve, må jeg forlate Norge» Var en student som ikke fikk overført penger, på grunn av sanksjonene mot Russland stopper henne.

Her har og er kryptovaluta løsningen. Ingen banker kan stoppe noe som helst. Dette gjelder ikke bare, når det kommer til Russland. Her skal det presiseres at valutaen, støtter Ukraina fullt ut. Det skal til det neste poenget. Det fondet som kalles Pineapple fund. Kort fortalt filantropisk prosjekt. Fondets formål var å gi økonomisk støtte til ulike veldedige organisasjoner og prosjekter over hele verden. Også Ukraina har fått donasjoner innen kryptovaluta. Over 225 millioner dollar. Det er med andre ord, mange positive sider med kryptovaluta. Det er flere positive en negative sider med kryptovaluta.

Positivt

Dette kan redusere gebyrer og ventetider. For det andre kan det være en investeringsmulighet med potensielt høy avkastning. Kryptovalutaer opererer ofte utenfor sentralbanksystemet og er mindre påvirket av økonomiske svingninger. Til slutt kan kryptovaluta gi tilgang til finansielle tjenester for de uten tilgang til tradisjonelle banktjenester, spesielt i utviklingsland. Det er langt flere enn hva man tenker over.

Du kan også frakte pengene dine, over hvilken som helst landegrense. Uten å bli spurt i øst og vest om hvor disse pengene har kommet fra. Om du har gått med fem millioner kroner over en grense, på en flyplass eller hvor det måtte være. Selv om du har skaffet de deg lovlig. Er det store sjanser for at du kunne vært i store problemer. Spesielt om du var på ferie i korrupte land. Eller om du skulle flytte til et annet land for den del. Det er ingen gebyrer når du skal skifte bank. Her er ikke det nødvendig. Det er ingen problemer med å opprette bankkontoer. Her er ikke det nødvendig. Alt du trenger er din egen blockchain adresse. Kryptovaluta gjør livet enklere.

Banktjenester og penger

De som ikke har tilgang til banktjenester og penger i det hele tatt, hvis du kjenner noen i utviklingsland, ønsker å hjelpe, men de har ikke tilgang til banktjenester på grunn av korrupsjon eller høye banktransaksjonsgebyrer, kan kryptovaluta være et perfekt alternativ. Det eneste de trenger er strøm, internett og en mobiltelefon. Strøm kan være krevende i mange utviklingsland, men å lade en telefon skal være mulig de aller fleste steder.

Har de disse tre tingene, har de tilgang til penger. Kryptovaluta skaper og gir større muligheter enn noen andre valutaer eller institusjoner klarer. Dette kan bidra til økonomisk inkludering og muligheter for økonomisk vekst. Uavhengig av det, er det regjeringen som ikke får sko seg på det, og det er det som kalles korrupsjon. Derfor er regjeringen å sentralbankene negative til kryptovaluta. Det er regjeringen som som ikke vil folket godt, så fremt de ikke får sko seg på deg. Ikke en valuta som hjelper å gjør livet lettere for alle mennesker på denne planeten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display