Teknisk analyse

Bitcoin har klatret videre

Bitcoin har klatret videre

Bitcoin har klatret videre, men er det fare for en god reatreace? Det har endelig begynt og skje det som mange har håpet på, og noen inkludert undertegnede har vært sikker på. Bitcoin fikk seg en liten boost. Det vil si at den fikk seg et godt sprang. Og igjen ble optimismen stor. Veldig stor. Dette er psykologien i markedet. Når noe stiger, kaster de fleste seg på. Når det får en reatrece så begynner pessimismen og komme, med en gang. Det er da det gjelder og holde hodet kaldt. Derfor passer det med en kort og enkel oppsummering og analyse nå.

Den nedgangen vi har sett nå er ikke en nedadgående trend. Det har kun vært en reatrece på månedlig chart. Det er ingen dramatikk i den nedgangen som har vært, men fordi mange mennesker forventer og «bli rik over natten» Er det gjerne de kortsiktige tidsrammene, som for mange teller mest. Nå har jeg skrevet tidligere at vi har vært i et bull marked.

Alle verdipapirer og Kryptovalutaer tar noen naturlige «pauser» på alle tidsrammer. Fra 1 minutt chart, til 1 måneds-chart. Nå ser det ut til at reatreacen er ved en ende.

Månedlig chart

Bitcoin har klatret videre månedlig

Korreksjonen

Som det vises på charten ovenfor, har bitcoin hatt en korreksjon i fra candle 1. Det var et godt bearish solid drop. Etterpå fikk vi en konsolidering. Sakte men sikkert, klatret bitcoin videre oppover.

Røde piler

De røde pilene, er tegnet på for og vise hvordan prisen har gjort nye sprang og nye høyder. For hvert sted en rød pil er tegnet på, har det vært et candle, altså en måned, hvor det har vært en ny høyde. Den gikk over og forbi forrige måned. Hvor det da har kommet en måned eller to med reatreace.

Uptrend

Trenden har vært positiv, hele veien. Som den blå pilen viser. Der hvor det står «uptrend«. Har bitcoin beveget seg. Det mange har ventet på, er det siste store spranget, slik som har skjedd nå. Vil utløse en ny runde med noen positive måneder for bitcoinprisen. Det er uansett en meget stor og god bekreftelse på at vi er inne i et positivt marked og, det er lettere og se at den faktisk stiger i verdi. Når man får slike bevegelser på månedlig chart. Så blir også optimismen i markedet større, noe som betyr at flere kjøper bitcoin.

Bitcoin ukentlig chart

Bitcoin har klatret videre

En stødig uptrend

Som vi ser på ukentlig chart, har bitcoin en stødig og god uptrend. Denne uptrenden er slik jeg tolker det, på 51 uker. Det er nesten et år med jevnt stigning på ukentlig chart, medregnet reatreace. En retreace skjer uansett, når man er i en uptrend. Det betyr ikke at trenden har snudd. Med andre ord så har bitcoin hatt en uptrend, i nesten et år.

Hvorfor blir det ikke sett på som en uptrend

Det er mange grunner til at de positive nyhetene ikke har kommet før nå. Det har ikke vært noen spesiell stor «bitcoin hype» det siste året. Grunnen til det, kommer av ren og skjær markedspykologi. Det de fleste er på utkikk etter, er at pengene skal vokse raskt. De ser ikke mulighetene i et rolig eller stille marked. Markedet har vært bullish, men det har ikke vært nok stigning. I vertfall ikke nok til at folk har lagt merke til det. Men for de menneskene og investorene som har kjøpt seg inn tidligere, når prisen til bitcoin var på rundt 16 000 dollar, har ventetiden vært verdt det hele veien, og ekstra morsomt når prisen får et lite sprang. Slik som nå.

Spranget i oktober

Bitcoin har klatret videre

God stigning

Det har vært et godt sprang i oktober, noe som forhåpentligvis har skapt god nok kraft til og fortsette oppover.. I løpet av oktober gikk prisen i fra omtrent 26986 dollar, til og være så høyt oppe som ved 34989 dollar området. Det er en stigning på over 8000 dollar, på en måned. Noe som er en god avkastning, veldig god avkastning.

Suport

Bitcoin har og en veldig god suport ved 30281 området. Dette er med på og underbygge de bullishe signalene man har sett i dag. Den er i tillegg ikke overkjøpt. Volumet sier oss at det ikke er overkjøpt.

Volum

Bitcoin har klatret videre

Hva er potensialet

Det er jo et essensielt spørsmål. Hvor mye kommer bitcoin til og stige. Det er et svar som ingen kan si med sikkerhet. Men det finnes mange optimistiske investorer. Som spår bitcoin til over en million dollar per bitcoin. Slik som investoren Cathie Wood og Michael Saylor, som er noen av verdens mest profilerte investorer som satser på kryptovaluta og rettere sagt bitcoin.

Scenario

Bitcoin har klatret videre scenario

Bitcoin

Bitcoin kan slik jeg ser det, gjøre en av to ting. Et tilfelle er at bitcoin, beveger seg ned til suportområde før den fortsetter og klatre videre. Det er det som er en reatreace/psutepause. Det er ikke noe mer komplisert en at det er investorer som tar litt profit. Før de kjøper seg inn igjen, og driver kursen videre opp. Eller som scenario 1. Nå er det mye kraft i markedet, og den kommer til og teste resistance ved 34 200 0mrådet, hvor bitcoin er nå. Når den presser seg igjennom det området, kan bitcoin fortsette i godt tempo videre oppover og vi kan se tidligere rekorder. Men når det skjer er usikkert, der for er det viktig og holdet hodet «kaldt». Noe som betyr å være tålmodig.

Disclamer

Investering av ekte penger, involverer tap av penger. Og disse analysene må kun sees på som underholdning. Og det må ikke investeres på bekostning av disse analysene. Skal du investere ekte penger, gjør dine egne vurderinger på hva slags opplysninger du vil investere ut i fra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You have not selected any currencies to display